Nie spodziewałem się tego po niej, ale naprawdę przekonała mnie jako Reri. Biła z niej jakaś szczerość, a to już dużo! Nie wiem czy też to widzicie, ale wreszcie coś zaiskrzyło na ekranie między dwoma głównymi bohaterami 10 odcinka.
Dała radę. Też tak sądzę. Póki co, najlepsza rola żeńska ( oprócz matki Bodo ).
Mnie się jeszcze podobały - z ról epizodycznych - Natalia Sikora jako Aldona i Karolina Gorczyca jako Alina Rolland. Ta ostatnia ma klasę i elegancję, dlatego wypadła w roli "kobiety z tamtych lat" dużo bardziej wiarygodnie, niż pani Próchniak.
Poza tym niezła była również Magdalena Stużyńska w roli "diwy" Trudi.
To prawda jako Reri wypadła naturalnie - To jej właśnie zachowanie dużej dziewczynki Kazadi ukazała bardzo dobrze .
Dała radę?
To mało powiedziane!
Jest fenomenalna.
Ma taki apetyt na życie.
Boska.
zgadzam się Kazadi zagrała naprawdę bardzo dobrze,oddała całą osobowość Reri, najlepiej zagrana kobieca postać w całym serialu...
Polecam inny serial podobnego sortu, "SŁAWA I CHWAŁA". Równie szykowny, równie elegancki, równie wystawny.
http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82awa+i+chwa%C5%82a-1997-9998
Obsada doborowa: Michał Żebrowski, Joanna Szczepkowska, Zbigniew Zamachowski, Piotr Adamczyk, Magdalena Cielecka, Mariusz Bonaszewski, Olgierd Łukaszewicz, Anna Radwan, Agnieszka Warchulska, Kasia Bujakiewicz, Krzysztof Globisz, Jan Englert, Agnieszka Czekańska (przepiękna Ariadna), Maria Gładkowska, Jan Peszek, Stanisława Celińska, Anna Korcz, Teresa
Budzisz-Krzyżanowska...
Rzecz się dzieje w czasach I wojny światowej, międzywojnia, II wojny światowej i powojnia pośród ludzi z arystokracji i nizin społecznych. I wcale nie gorzej. Scenariusz napisał sam Krzysztof Teodor Toeplitz, reżyseruje Kazimierz Kutz, zdjęcia - Grzegorz Kędzierski ("Ogniem i mieczem"), muzykę napisał zaś Jan Kanty Pawluśkiewicz.