PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,1 tys. ocen
6,8 10 1 8142
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

Serial bdb

ocenił(a) serial na 8

W serialu podoba mi się wiele rzeczy:
1. Postawa bohatera- jego niezłomność w dążeniu do celu jak i wiara w to, że owe marzenie się spełni. Te emocje można dokładnie odczytać w bohaterze. No i jest w tym też oczywiście uniwersalność- bo każdy może się utożsamiać z Bodo (mam na myśli gorliwą walkę - że mimo przeciwności losu nie należy się poddawać).
2. Postaci, które są barwne, różnorodne, oddające klimat tamtych czasów.
3. Świetna rola Tomasza Schuchardta (lubię bardzo tego aktora i doceniam za dotychczasową twórczość)
4. Ścieżka dźwiękowa (zwłaszcza utwór końcowy- fenomenalny)
5. Ciekawy scenariusz
Plusem jest też brak tzw. czołówki, która zawsze zabiera serialowi dobre 3 minuty i oglądając któryś odcinek z kolei dochodzi się do wniosku, że jest ona zbędna.
To wszystko i może jeszcze parę drobnostek które pominęłam sprawia że serial jest naprawdę fantastyczny i przyjemnie go oglądać.

ocenił(a) serial na 6
emilka5685

Mogę zadać Ci pewne pytanie? Oglądałaś jakiś film z Eugeniuszem Bodo?

ocenił(a) serial na 8
slyko

Nie, aczkolwiek chętnie bym obejrzała.

ocenił(a) serial na 6
emilka5685

Polecam Ci "Piętro wyżej". Może wtedy zmienisz zdanie. Ja uważam, że właśnie serial zbyt słabo oddaje niuanse tamtych czasów. Co do trzeciego punktu - ja nie twierdzę, że pan Tomasz nie jest dobrym aktorem, ale akurat moim zdaniem niezbyt dobrze wszedł w rolę Eugeniusza Bodo. Jeszcze raz: szczerze polecam "Piętro wyżej". Można bez problemu obejrzeć na youtube. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
slyko

Dziękuje za rekomendację;) No serial jest oczywiście tylko inspirowany biografią Eugeniusza Bodo, nie jest wierną rekonstrukcją faktów. Myślę, że i to należy mieć na uwadze. No i każdy ma własne, subiektywne spojrzenie na dany serial czy też film.