PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8174
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

z aktorami zatrudnionymi po znajomości lub przez wzgląd na ładną buźkę.

Prawda są tam osoby które nijak mają się z prawdziwym aktorstwem, ale historia Eugeniusza Bodo jest naprawdę ciekawa i choćby dlatego z chęcią obejrzę .

użytkownik usunięty
buterfly

Obsada tego dzieła to jakiś ponury żart i już na tej podstawie można serial przekreślić. Eugeniusz Bodo zasługuje na filmową biografię z prawdziwego zdarzenia, a najprawdopodobniej dostaniemy plastikową i ckliwą tandetę, jak większość polskich produkcji historycznych ostatnich lat.

Trochę się z tobą nie zgodzę są tutaj marne ,, gwiazdy'' ale również dobrzy aktorzy, np. Tomasz Schuchardt , Anna Próchniak ,Mariusz Bonaszewski, Erika Karkuszewska .
Nie można oceniać serialu tylko na podstawie aktorów, gdy jeszcze nie było jego premiery .

ocenił(a) serial na 5
buterfly

To już może lepiej poczytać coś na ten temat, niż oglądać.

chemas

To że ktoś czytał na temat Eugeniusza Bodo, nie znaczy że nie chce zobaczy serialu o nim .

ocenił(a) serial na 5
buterfly

To był żart

chemas

Ok przecież się nie obrażam ;)

ocenił(a) serial na 7

Poczekajcie jeszcze miesiąc do premiery i wtedy oceniajcie., Ten cały hejt jest infantylny, Zapowiada się megaprodukcja, na którą wszyscy czekają, a Wy od razu niszczycie nastrój swoimi wypocinami. Typowa polska żółć...

użytkownik usunięty
Myszkin_filmweb

To nie wypociny, tylko moja opinia. Opinia do której wyrażenia mam pełne prawo. I nie oceniam tutaj całej produkcji, tylko wyrażam obawy o jej poziom sugerując się nazwiskami w obsadzie oraz kiczowatym trendem w polskiej kinematografii, który część tej obsady reprezentuje.

"Zapowiada się megaprodukcja, na którą wszyscy czekają"

I ty mi zarzucasz infantylizm... ;)

ocenił(a) serial na 7

Och "to moja opinia do której mam pełne prawo". Stały argument, jak ktoś nie potrafi inteligentnie odbić piłeczki. Tak samo masz prawo do swojej opinii jak i ja mam prawo ją zjechać za dziecinadę. Co do zarzutu, że to nie jest megaprodukcja - poczytaj o budżecie i pokaż mi serial w historii polskiej produkcji z tak gigantycznymi pieniędzmi i taką obsadą (jak na polskie warunki).

Wylewaj żółć dalej, pomyje też na tę produkcję. Może Ci ulży. Pa

użytkownik usunięty
Myszkin_filmweb

Nazywasz mnie hejterem, który wylewa żółć i tworzy wypociny, a ja mam bawić się w "inteligentne odbijanie piłeczki? Z tobą? Nie chcesz dyskutować, tylko sobie dworować, a ja zwyczajnie nie mam na to ochoty.
Co zaś tyczy się zdania które z twojej wypowiedzi wyjąłem - nie chodziło mi o fakt iż serial jest superprodukcją (w polskich warunkach nie ma czegoś takiego) tylko o część po przecinku, która wygląda jak prostacki marketing szeptany. Nie wszyscy na ten serial czekają, nie każdy z czekających chce obejrzeć "superprodukcję", a obsada nie napawa optymizmem, bo można na jej podstawie przewidzieć grupę docelową (widzów mało wymagających, którzy zadowolą się pseudo historyczną ramotką w patriotycznym anturażu).
Niestety zamiast podjąć polemikę wolisz sprowadzić moją opinię do szczeniackich wypocin, a stojący za nią sceptycyzm do kompleksów, które mi bezczelnie przypisujesz ( "Wylewaj żółć dalej, pomyje też na tę produkcję. Może Ci ulży").

Fakt może nie każdy czeka na ten serial, ale uświadom sobie Hachiman że dużo ludzi jednak tak- Tak ja Myszkin również nie rozumiem ludzi którzy krytykują daną produkcję, bliżej jej się nie przyglądając .

Widziałaś coś więcej oprócz samej obsady, że jesteś wstanie wyrokować w jakim stopniu jest o serial historyczny ?

Wątpię ja nie uważam że wyjdzie z tego jak to ujęłaś pseudo historyczna ramotka - Z wywiadów z aktorami które czytałem zauważam, że starają się podchodzić do tego bardzo profesjonalnie i nie uciekają od trudnych tematów w tym serialu, jak chociażby wypadek Eugeniusza Bodo czy alkoholiz Reri .

buterfly

Chętnie obejrzę serial o Bodo
Powinni nakręcic jeszcze seriale o Gabrielu Narutowiczu ,Bolesławie Wieniawie Długoszowskim ,Macieju Rataju ,Adolfie Dymszy

giovanni50

Ja też czekam na ten serial lubię właśnie seriale biograficzno-muzyczne, uważam że zdecydowanie za mało jej takich seriali robionych przez Polaków o wielki artystach piosenkarzach.

Bardzo chciałbym zobaczyć serial o także o wielki artyście jakim był Mieczysław Fogg .

buterfly

O też chętnie bym obejrzał
Jeszcze o Annie Jantar ,Mieczysławie Ćwiklińskiej i Andrzeju Zausze

giovanni50

Jestem bardzo ciekaw czy zostanie natomiast zrealizowany serial o Violetcie Villas Villas który jest już od dawna chcę przygotować syn artystki reżyserem tego projektu jest Pan Paweł Chmielewski
link : http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?osoba=1132959

Jak zaradził ostatnio magazynowi SHOW reżyser chcę aby w dorosłym życiu artystkę zagrały : Margaret,Magdalena Wójcik i Katarzyna Figura

Dla mnie starszą Violettę Villas jak najbardziej mogłaby zagrać Katarzyna Figura

Ale Magdalenę Wójcik to ja kompletnie nie widzę jako Villas i to z żadnego okresu jej życia, bardziej moim zdanie i pod względem wyglądu ale też aktorsko poradziłaby sobie Joanna Liszowska .

buterfly

Katarzyna Figura i owszem ale Margaret odpada

giovanni50

Margaret może i jest podobna foto : http://t-eska.cdn.smcloud.net/common/H/F/s/HF2103668bez7.jpg/ru-0-r-650,0-n-HF21 03668bez7_margaret_jak_villas.jpg
Ale też obawiam się jak poradziłaby sobie, z zagraniem takiej artystki jaką była Villas .
Nie ma przecież żadnego doświadczenia aktorskiego .

Niestety, tak im w ostatnich latach wychodzą te filmy/seriale oparte na historii, że do każdej nowej produkcji lepiej podchodzić jak pies do jeża.

jan_niezbedny0

Właśnie oglądam i ziściło się to co czego się obawiałem . Zbyt cukierkowo , główny aktor bodo jakieś nieporozumienie .

michalkuc1993

Ale to tylko młody Bodo

michalkuc1993

Królikowski miał właśnie wcieli się w taka niepokorną dusze która chodzi własnymi ścieżkami jak właśnie tak wyobrażałem sobie młodego Bodo nie wie co ma do Królikowskiego ?

Zbyt cukierkowo ?

To tylko pierwszy odcinek główne jego dramatyczne chwile zdarzyły się gdy Bodo był już dorosły, na pewno zobaczymy to w odcinkach kiedy już wciela się w niego Schuchardt .

ocenił(a) serial na 6
buterfly

Może wstrzymajcie się z opiniami , co ?
To dopiero 1 odc.
Zobaczymy co będzie dalej.
Schuchardt na pewno lepiej odegra tą rolę ale....
Powiem Wam że Królikowski mnie zaskoczył.....
Myślałam że to kompletne drewno aktorskie....
A jednak jakoś mu to idzie. Myślałam że będzie gorzej ;)

Vanilia2905

dokładnie podzielam opinie Vanilia2905 to dopiero 1 odcinek a tu taka krytyka, zresztą moim zdaniem absolutnie bezpodstawna .

ocenił(a) serial na 6
buterfly

a dziękuję bardzo :)
no mi jak na 1 odc to się podoba zobaczymy co będzie dalej ...
A co do ludzi którzy mają odmienne zdanie....
Myślę że jest to spowodowane jakimś uprzedzeniem do Królikowskiego albo do innych aktorów....
Dajcie im szanse :)
Pozdrawiam

Spieprzaj dziadu, wiesz tyle ile zjesz. Hejtujesz pół roku przed premierą, żenada. Ośmieszyles się tylko.

użytkownik usunięty
Chimera_2

Mógłbym ci odpisać ale nie zwykłem rzucać pereł przed...

ocenił(a) serial na 2

Daruj sobie tego oszołoma, szkoda na niego śliny. Młotek ma ciekawy sposób "argumentowania" i jakieś erotyczne obsesje. Lada moment wyjedzie ci z "robieniem laski" i "spuszczaniem się". Ciężki przypadek niestabilności emocjonalnej. Może był molestowany?