PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8175
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

widać tu oszczędność. Długie ujęcia nagrywane z ręki są cechą charakterystyczną dla filmów niskobudżetowych. Dziwne bo to najdroższa produkcja tvp ostatnich lat. Ciekawe na co poszła kasa??? a jeśli mimo to było im za mało pieniędzy to trzeba było się nie zabierać za kręcenie takiego serialu...że też oni chcą go sprzedać za granicę....ciekawe kto to kupi? serial nudny chaotyczny, postacie co chwile się zmieniają ktoś kto nie zna epoki aktorów nie połapie się kto kim jest. Żeby taki temat spartolić to trzeba być wybitnie utalentowanym. Liczę że ktoś inny kiedyś podejmie się nakręcenia filmu o Bodo i spróbuje go ugryźć z innej strony. Tylko niech nie zrazi się "sukcesem" tego serialu.

brac9

''Ktoś kto nie zna epoki aktorów nie połapie się kto kim jest''. - Nie jestem specem od tej epoki a jednak się połapałem .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Bo ty genialny jesteś, nie to co my:)

cezarro

Na pewno mniej czepliwy niż wy .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Czepliwy czyli merytoryczny. Jak najbardziej.

cezarro

Nie doszukuje się scen których po prostu nie było - tak jak ty to robisz .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

A ty nieustannie robisz z gęby cholewę, że też ci się nie znudzi. Łżesz, łżesz i łżesz. Wstydu nie masz? To zakrawa na jakąś chorobę. Jakich scen się doszukuję, których nie było? Wymień jedną. Raz jedyny udowodnij, że nie pleciesz byle czego. Cholera, jak zwykle wpieprzasz się w wątek, a poproszony o konkret zaczynasz chrzanić bzdury. Kłamczuch jesteś i gawędziarz.

cezarro

Proszę bardzo pierwszy z brzegu - twój komentarz " Schuchardt szarpiący się z dogiem'' - Jak w takiej krótkiej senie widziałeś Schuchardta szarpiącego się z dogiem, kiedy on już z tym psem stał na chodniku ?

Pewnie powiesz mi że znowu zmyślam i i kłamie .

Jeżeli tak to nie mam zamiaru dalej, prowadzić dyskusji z człowiekiem który ma już omamy wzrokowe .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Oczywiście, że kłamiesz:). Ewidentnie Schuchardt nie dawał rady utrzymać psa. Z tą sceną producenci mieli duży problem (w ogóle z psem mieli problem ponieważ nie jest on przyuczony do pracy w filmie) . Zastanawiano się nawet nad rezygnacją z niej. Zdecydowano podjąć kolejną próbę nakręcenia tego epizodu skracając dystans. Nie zauważyłeś, że Schuchardt nie trzymał arlekina na smyczy tylko za obrożę? Nie dostrzegłeś również, że pies ciągnął w stronę ulicy i biedny Tomek całym sobą zapierał się próbując utrzymać równowagę?:) Twierdzisz również, że stał nieruchomo? Widzisz, z tobą nie da się dyskutować ponieważ każdą swoją wypowiedź opierasz o kłamstwa. Oczywiście masz prawo czegoś nie zauważyć, przeoczyć, nie dostrzec, jak każdy i nie byłoby z tym problemu. Ale ty w swojej chorobie notorycznego kłamania, a łżesz jak pies:), nie sprawdzisz, nie upewnisz się, nie, ty brniesz dalej w swoim oszołomstwie i wmawiasz ludziom, że się mylą. Nie dostrzegasz tego? Jest was dwójka takich nawiedzonych, ty i kasiak1983. Non stop w konflikcie z kimś. Bez przerwy coś negujecie w oparciu o wasze omamy. Czy wy normalni jesteście?

cezarro

A czy ty jesteś normalny ?

Mówisz mi że jestem niedoinformowany, a to ty kłamiesz że pies nie był szkolony .

Za szkolenie zwierząt na planie serialu, była odpowiedzialna Beata Krzemińska link : http://filmpolski.pl/fp/index.php?osoba=1156041

To tylko krótki urywek sceny kiedy stoi z nim na chodniku, a następnie widać ze z nim idzie rozmawiając jednoczenie z Norą Ney - maszerowali w tym samy tempie .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Zdecyduj się kłamczuszku:), to w końcu stał czy szedł? A może jednak sam, a nie z Norą? No fantasto? Jak było? Widziałeś i jesteś pewien czy może wydawało ci się, że tak było? A może chciałbyś żeby tak było? Obejrzyj raz jeszcze to w końcu zobaczysz jak było naprawdę:). Co zaś do przyuczenia psa, sama obecność tresera na liście płac niczego nie gwarantuje. Podobno Antosia też uczyli stepować i coś go nie nauczyli:)...Psu jednak wyszło lepiej:), nie stepowanie naturalnie gdybyś nie zrozumial:) jak zwykle.

cezarro

Widać że rżniesz głupa .

Stał z psem na chodniku i kiedy podeszła do niego Nora Rey ruszyli .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Bzdury wypisujesz. Obejrzyj raz jeszcze. Niestety większość twoich kretynizmów jest oparta o to co ci się wydawało, a nie o to co było. Szkoda czasu na ciebie, jak zawsze. Tobie psychiatra jest potrzebny, a nie partner do wymiany opinii.

cezarro

Tobie to wizyta u psychiatry, nawet nie pomoże - Od razu zamknąć ciebie w zakładzie dla obłąkanych, twoje omamy to wystarczający powód .

Żegnam .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Te, kłamczuszku oszołomowaty. Wczoraj na TVP Seriale była powtórka. Zadałeś sobie trud sprawdzenia jak było? Bo ja tak, dla spokoju sumienia i pewności, że nie nazywam cię bezpodstawnie niebiorącym odpowiedzialnosci za swoje słowa głupkiem. Schuchardt prowadzony:) przez psa, którego trzyma za obroże lewą ręką, wyłania się zza rogu kamienicy. Podchodzi do niego Nora. Stają. Wymieniaja kilka słow. Ruszają. Kolejny raz robisz z gęby cholewę. Ogladasz i sam nie wiesz co widzisz. Twój problem. Nie zarzucaj jednak ludziom kłamstwa w oparciu o twoje zwidy i zmyślone sytuacje. Obejrzałeś? Sprawdziłeś? To następnym razem, zanim znowu zrobisz z siebie istotę, sprawdź. A jeżeli będzie ci się chciało (piszę to bardziej do innych ewentualnie zainteresowanych, bo taki matoł jak ty i tak tego nie zrozumie) pogrzeb sobie w wywiadach np. z Schuchardtem, znajdziesz jego wypowiedzi jakie problemy były na planie z psem:). Pa kretynku.

cezarro

Człowieczku myśli że nie widziałem tego wywiadu ?

Widziałem proszę więc znajdź mi cytat, w którym to Schuchardt mówi że miał problem z utrzymaniem psa .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Sprawdziłeś matole czy Bodo szedł z psem, czy nie szedł? Najpierw to ustal, a później ewentualnie przejdziemy innych spraw.

cezarro

To jest odpowiedz człowieka który właśnie ściemnia .

Powiem ci dla czego takiego, cytatu nie podasz - bo Schuchardt nic o tym nie wspominał .

Wspominał natomiast tylko że jedyny problem, z tym psem był taki że ośliniał wszystkim kostiumy .

Natomiast nigdzie nie wspominał, że miał problemy z jego utrzymaniem .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Obejrzałeś matole czy nie? Kończ jeden wątek i przechodź do następnego. Już wiemy, że ty zawsze mówisz co wiesz, a zazwyczaj wiesz głupio bo łżesz jak pies i nigdy nie wypowiesz się na temat. Obejrzałeś matole? Schuchardt stał czy szedł z psem? Sam czy z Norą? A może i sam i z Norą? Rozumiesz tumanie pytanie? Zarzuciłeś mi kłamstwo twierdząc, że nie mogłem widzieć jak Schuchardt idąc szarpał się z psem ponieważ z tym psem nie szedł tylko stał. Oto twoja wypowiedź: "Stał z psem na chodniku i kiedy podeszła do niego Nora Rey ruszyli". I co cymbale? Obejrzałeś? Bo ja tak. I z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że po raz kolejny wypisujesz niczym nie poparte bzdury, jesteś niewiarygodny, kłamiesz, wciskasz ludziom ciemnotę i nigdy nie kończysz rozpoczętych tematów. Smarkacz i mały siurek jesteś, i tyle. Ponad to nie masz za grosz godności. Wielokrotnie na tym forum zarzucano ci oszustwa i ściemnianie. Stawałem w twojej obronie. Niestety stwierdzam, że twoi adwersarze mieli i mają absolutna rację. Ty i to twoje kółko wzajemnej adoracji nie jesteście niczym innym jak stadem niekompetentnych, kłamliwych ignorantów. Coś tam przeczytacie w sieci i udajecie "znafców". Wam dobry lekarz jak już wspominałem, a najlepiej psychiatra jest potrzebny. Miej tumanie odrobinę godności, odwagi, odrobinę faceta. Obejrzyj, ogon pod siebie, posyp pusty łeb popiołem i nie zawracaj ludziom głowy. W tyłku mam co ty rozumiesz, a co nie. Chodzi mi tylko o to, że wciskasz ludziom kit. Pewnie masz się za takiego bystrego, nie? Dwa miliony widzów (niestety tylko tylu ogląda tę szmirę) widziało w odcinku 9 Schuchardta "maszerującego" z psem. Tylko jeden pieprzony buterfly nie widział, jak zwykle.

cezarro

''Stawałem w twojej obronie.'' - Proszę cie po raz kolejny nie zmyślaj .

Bodo ruszył z psem ale dopiero kiedy Nora Nrey do niego podeszła i o to w tym zdaniu mi chodziło .

Widać także że po raz kolejny masz problemy, z czytaniem ze zrozumieniem .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Obejrzałeś? Nie obejrzałeś, na 100%. Gdybyś obejrzał nie upierałbyś się przy: "Bodo ruszył z psem ale dopiero kiedy Nora Nrey do niego podeszła...". Bzdura koleżko pyszałkowaty. Bzdura, którą można w każdej chwili zweryfikować. Obejrzyj. Schuchardt wyłania się zza rogu kamienicy prowadzony:) przez psa:). Podchodzi do niego Nora. Stają. Zamieniają kilka zdań. Ruszają i razem idą dalej. Ile razy ci to kretynie trzeba powtarzać?! I ty się chwalisz w odpowiedzi na post brac9, że się we wszystkim połapałeś. I pewnie zrozumiałeś, nie? Zrozumiałeś?! Ty zrozumiałeś?! Właśnie widać jaki bystrzak z ciebie:). Ty samodzielnie nic nie wymyślisz. Powtarzasz bezmyślnie jakieś zasłyszane banialuki. Nie w tym jednak rzecz, jesteś mało bystrym kołem w płocie, nie można mieć o to do ciebie pretensji. Ale, że śmiesz komukolwiek zarzucać kłamstwo? Ty?! I nie zdarza ci się to pierwszy raz. Mylisz się, coś źle zobaczysz, nie doczytasz, coś sobie ubzdurasz w tej durnej łepetynie, nie sprawdzisz i wrzeszczysz, że ktoś kłamie. No to ty nie możesz być normalny, bo normalni ludzie tak nie postępują. Wybacz siurku, ale ty oprócz tego, że jesteś kłamczuch to wychodzi na to, że jeszcze idiota. Dlaczego? Tylko idiota neguje coś co można w każdej chwili zobaczyć i co widziało dwa miliony ludzi.

cezarro

Inaczej cie nazwać nie idzie .

''Schuchardt wyłania się zza rogu kamienicy prowadzony przez psa .Podchodzi do niego Nora. ''- Wszystko się zgadza oprócz tego, że Bodo (''Schuchardt) był prowadzony przez psa .

Obejrzałem ponownie jeżeli chcesz wiedzieć i żeby ci sprawić przyjemność, gdyż się tak bardo tego domagasz .

Teraz zapewne mi wmówisz że nie oglądałem .

''Tylko idiota neguje coś co można w każdej chwili zobaczyć i co widziało dwa miliony ludzi'' - Nie wiedziałem że wielki cezarro, reprezentuje swoimi poglądami całą 2 milionową widownie idiotą to ciebie mogę nazwać .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Ty kretynie nawet nie rozumiesz tego co piszesz więc jak od ciebie wymagać zrozumienia tego co czytasz? Skąd tumanie wniosek, że roszczę sobie jakiekolwiek pretensje do reprezentowania kogokolwiek? Znowu sobie kłamczuchu coś zmyśliłeś?

cezarro

To ty człowieku sam piszesz takie bzdury - Skąd przekonanie że 2 miliony ludzi, widziało tak samo jak ty ?

''Tylko idiota neguje coś co można w każdej chwili zobaczyć i co widziało dwa miliony ludzi'' A z tego zdania to właśnie można wywnioskować .

Wystarczy tylko ruszyć mózgiem, którego ty najwidoczniej nie posiadasz .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Ty zawsze wyciągasz idiotyczne wnioski jak na 100% idiotę przystało. No niestety nie posiadam takiego mózgu jak ty i się tym szczycę, bo to nie mnie praktycznie po każdej wypowiedzi biorą za kretyna tylko ciebie. Ty powinieneś ubolewać, że cię natura obdarzyła taką bystrością:). Scena, której istnienie negowałeś zarzucając mi kłamstwo, w niedzielny wieczór była oglądana przez ok. dwa miliony widzów gdyż tyle ta kupa pt. "Bodo" gromadzi przed telewizorami. Zakładam, że nie każdy jest takim idiotą jak ty i widzi co ogląda. Jeżeli na ekranie widać Suchardta i psa w ruchu:), to ich po prostu widać, nie ma w tym nic odkrywczego. Dwa miliony przed odbiornikami widzi tę scenę (no chyba, że ktoś przysypia). I to matole jest prawidłowy wniosek. Jeżeli twoim zdaniem jest inaczej to znaczy, że chcesz powiedzieć, iż przed telewizorami w niedzielny wieczór zasiadły dwa miliony idiotów takich jak ty?!?! Tumanie, nie ruszaj już mózgiem, bo co ruszysz to lepiej. I ty próbowałeś wmówić brac9, że łapiesz się w tym co widzisz:). No właśnie widać:)

cezarro

Sam się zaczynasz gubić.

''Widać Suchardta i psa w ruchu''

Nie negowałem tego, ale to że według ciebie pies ciągną Schuchardta .

Widzisz różnice ?

Za pewnie dla ciebie to wszystko jedno .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Ty matole sam nie wiesz co negujesz. Twierdzileś idioto, że w serialu nie bylo sceny Schuchardt i pies w ruchu (nie ma znaczenia w tym wypadku kto kogo prowadził). Ja uwazalem, że jest. Zarzuciłeś mi idioto kłamstwo. Wypowiedz się baranie raz jeszcze. Jest scena Schuchardt i pies w ruchu bez Nory czy nie ma!? Kłamałem czy ty jesteś zakłamanym kretynem robiącym z gęby cholewę? No jak jest idioto?

cezarro

Chodzi o to że twierdzisz iż Schuchardt był ciągnięty przez psa - I to neguje .

Sam się człowieku gubisz .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Matole, czyje to słowa? Moje czy twoje?
"Jestem naprawdę wielkiego podziwu że w scenie w której Bodo już stał na chodniku z psem, cezzaro wypatrzył aby Bodo był ciągnięty przez psa" . JUŻ STAŁ NA CHODNIKU.
"Proszę bardzo pierwszy z brzegu - twój komentarz " Schuchardt szarpiący się z dogiem'' - Jak w takiej krótkiej senie widziałeś Schuchardta szarpiącego się z dogiem, kiedy on już z tym psem stał na chodniku ?" STAŁ NA CHODNIKU.
Rozumiesz durniu co piszesz? Powtarzam ci, że jesteś mały siurek nie biorący odpowiedzialności za swoje słowa.
Co durniu negujesz? To, że Schuchardt był ciągnięty przez psa czy to, że nie mogłem takiej sceny dostrzec ponieważ nie było sceny Schuchardta idącego z psem?! Przestań kretynie komentować innych i skomentuj sam siebie bo idiota najlepiej pogada z drugim idiotą, na którego niestety non stop wychodzisz.

cezarro

Człowieku a czytałeś moje następne komentarze ?

Oczywiście że NIE !

Wybrałeś sobie tylko moje przednie zdanie które ci pasuje .

Napisałem że ruszył później z psem, kiedy doszła do niego Nora Ney .

Nie sprzeczamy się o moje słowa lecz właśnie o twoje, kiedy to twierdzisz że Schuchardt był szarpany przez psa - TO NEGUJE !

Czy dotarło ?!

Śmiem wątpić .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Ja się z tobą kretynie nie sprzeczam, bo nie jesteś partnerem do jakiejkolwiek polemiki, sprzeczki czy wymiany zdań. Obruszyło mnie twoje kolejne zarzucanie kłamstwa w sytuacji kiedy ewidentnie zmyślasz i kłamiesz. Słowa idioto, gdybyś tego nie wiedział, znaczą. Ty niestety tego nie wiesz. I nadal nie rozumiesz o co chodzi. No nie rozumiesz, bo już takim cię bozia stworzyła. Nie będę z tobą idioto dyskutował czy Schuchrdt był, czy nie był ciągnięty przez psa ponieważ tumanie jest to rzecz względna i każdy może mieć na ten temat swoje zdanie. Ale durniu nie odpuszczę ci bezpodstawne zarzucanie mi kłamstwa tylko dlatego, ze ty idioto czegoś nie zauważyłeś. Nie zauważyłeś i nadal łżesz. Twierdziłeś, że obejrzałeś odcinek ponownie. I co? Widziałeś Schuchardta idącego z psem, bez Nory? Widziałeś? Jeżeli nie widziałeś to obejrzyj raz jeszcze. Jeżeli widziałeś to na jakiej podstawie zarzuciłeś mi kłamstwo tumanie?

cezarro

'' Nie będę z tobą dyskutował czy Schuchrdt nie był ciągnięty przez psa ponieważ tumanie jest to rzecz względna i każdy może mieć na ten temat swoje zdanie''.

I o to mi chodziło - Czy tak trudno było powiedzieć, że każdy ma prawo do swojego zdania ?

Dla ciebie pewnie tak bo wolisz się wykłócać, bo przecież cezzaro ma zawszę racje i tylko jego racje są zawsze słuszne .

Żegnam .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Nie kretynie, nie. Wyraźnie twierdziłeś, że nie ma sceny Schuchardt idący z psem bez Nory, a to w tej wlaśnie scenie szarpał się z dogiem. Twierdziłeś tak klamczuchu czy nie?

cezarro

A ty powiedziałeś wcześniej że każdy ma prawo do swojego zdanie czy nie ?

Nie zrobiłeś to dopiero teraz .

Przez ten cały wątek potrafiłeś się tylko wykłócać .

A mi właśnie o to chodziło, że twierdziłeś że nikt inni nie ma prawa widzieć inaczej .

Jeżeli tego nie zauważyłeś, to twój własny problem .

ocenił(a) serial na 2
brac9

"Sukces" tego serialu, niewątpliwie zawdzięczany niesamowicie mocnemu scenariuszowi (podobno ma powstać kolejny sezon "Bodo - reaktywacja":)), rewelacyjnej obsadzie celebryckiej (Królikowski, Kazadi, Herbuś, Fidusiewicz i reszta potęg ze ścianek), genialnej reżyserii (aktorzy, nawet uznani zostali tak poprowadzeni, że ich "popisy" są po prostu żałosne), kapitalnej scenografii (raptem chyba trzy plany zdjęciowe, cudowna, powalająca Algieria:):)), mistrzowskim zdjęciom (przy ujęciach z ręki operator miał chyba dodatkowo trzęsiawkę:)), no i nie zapominajmy o ścieżce dźwiękowej wyłączywszy naturalnie covery, które bronią się same z siebie i Kwieciński, i spółka nie są tu do niczego potrzebni. Półtora miliona za odcinek!!! Ludzie, na co poszła ta kasa? TVP może zapomnieć o próbie sprzedania tego knota o nikim, bo chyba nie o Eugeniuszu Junod i tak naprawdę o niczym, bo na pewno nie o polskim życiu teatralnym 20 lecia międzywojennego. My tu jeszcze możemy się pobawić absurdami serwowanymi nam w każdym odcinku. Co zobaczy w tym czymś potencjalny, ewentualny nabywca? Antka Królikowskiego udającego, że gra młodego Bodo? Nagle nie wiadomo po co postarzonego Junoda w postaci Schuchardta podczas gdy inne postacie pozostają niezmienione? Zulę "śmigającą" po scenie z wdziękiem rozbrykanego hipopotama? Hankę Mostowiak...oj przepraszam, Eugeniusza Junod powodującego tragiczny w skutkach wypadek samochodowy?! Polskich oficerów wyposażonych w Lugery (absurd)?! Schuchardta szarpiącego się z dogiem? No co może zainteresować nabywcę tego czegoś?
Sadzę, że o powrocie do tematu możemy na długo zapomnieć. "Sukces" tego dzieła postawił natomiast pod dużym znakiem zapytania realizację kolejnego, zapowiadanego serialu o Violetcie Villas. Może to i lepiej? Moim zdaniem wracając do "Bodo", w wypadku którego już sam tytuł jest nadużyciem, lepiej by było gdyby nigdy nie powstał niż, że zrobiono to co oglądamy.