No to żeśmy się nacieszyli serialem...
TVP wyemituje chyba tylko 2 serie, bo od 13 maja w porze emisji "Bonanzy" będą "Tygrysy Europy"
TO JEST SKANDAL!!!!!!!
Tak zgadzam się. Nie wyemitują kolejnych serii, ponieważ moim zdaniem jest to związane z pieniędzmi (oczywiście). Wykupienie licencji dużo kosztuje niestety :(
taaa, jasne... licencja na serial sprzed kilkudziesięciu lat to strasznie kosztowna sprawa...
Zgadzam się z Telimeną.Tygrysy Europy to chyba jakiś żart!!
WIĘCEJ BONANZY I MAŁEGO JOE!!!!!!!!
Dokładnie! I chociaż nie zawsze mogę oglądać ten serial ze względu na pracę, to jednak uważam, że powinien być nadawany. I uwielbiam Małego Joe
Racja!!!Bonanza is the best!Proponuje aby wysłać do TVP http://www.tvp.pl/o-tvp/kontakt (nie moge maila znaleść) apel ,prośbę czy coś w tym stylu.Oczywiście ,żeby to zrobiło jak najwięcej osób.Wiem,najprawdopodobniej to nie przyniesie skutku ,ale zawsze warto spróbować:)
dla mnie skandal!! jak można zaprzestać emitowania bonanzy??!! dramat... taka moda na sukces 257342 odcinek nikt tego nie ogląda,każdy tam spał z każdym i dalej to puszczają....ah ta tvp...:/
Zgadzam się...M.N.S to taki rodzinny burdel...Na takie coś to mają licencję,a na Bonanzę nie...:((((
Popieram pomysł petycji do tvp! Zostało kilka dni a ja chciałabym jednak obejrzeć wszystkie sezony...
przecież to nic nie da... Tysiące fanów nie poradziło sobie z uratowaniem dawnej pory emisji Mody Na Sukces (była petycja i to całkiem spora), to tym bardziej kilkadziesiąt osób nie poradzi sobie z uratowaniem Bonanzy. Takie rzeczy to tylko na Polsat działają (przywrócili ze dwa razy na prośbę widzów "Świat według Kiepskich", teraz "Daleko od Noszy")
Nową Serię Nieustraszonego też zdjeli z czwartkowych emisji, Bonanzę kojarzę z dzieciństwa (ta melodia tytułowa) ale nie wiedziałem o czym to jest, a teraz kiedy to oglądam zacznałem kojarzyć, złaszcza kiedy z uwagą zwracałem na postać Adama Cartwright,a czy Bena, dzisiejszy odcinek nawet fajny :) z tą maszyną.
Mogliby chociaż jeszcze z 1 sezon w wakacje puścić.Wtedy nic ciekawego w TVP nie ma ,ale wiadomo niestety wszystko kręci się wokól pieniądza i licencji:(
Trzeba ratować "Bonanzę"! Ci z TVP nie rozumieją, że bez sensu jest emitować tylko nieznaczną część serialu! I oczywiście zasłaniają się kosztami! To ciekawe, że 50. letni serial może być droższy niż odcinki M.N.S (tfu!) z 2006r! Im więcej z nas zasypie portale tvp wiadomościami o utrzymaniu "Bonanzy" tym lepiej! Trzeba narobić hałasu!
Smutno będzie bez Bonanzy...Ja i mój dziadek oglądamy każdy odcinek;-)Zresztą oglądanie tego serialu to w naszej rodzinie tradycja. Oglądała ją moja Babcia, Dziadek i wiele innych osób. Po każdym odcinku dyskutujemy na jgo temat.Bardzo prywiązałam się do Bena, Joe, Hossa i Adama choć są tylko fikcją, którą oglądamy od poniedziałku do piątku. Szkoda, że zamiast tego serialu (moim zdaniem najleprzego jaki oglądałm) będą jakieś ''tygrysy europy''.
:-(((((((((((((((((((
Nie będzie Tygrysów Europy tylko jakiś Komisarz REX zmienili na tvp.pl.Już zapewne nigdy nie zobaczymy bonanzy w polskiej telewizjii ,bo niby kto ma wyemitować?Tvp się nie przekona to może do POLSATU czy TVN napisać.Niestety chyba nic nie odniesie skutku.
też się czuję zbulwersowana tym faktem.bez sensu jest puszczać dwa sezony serialu!a koszty wykupienia tego serialu byłyby zapewne niewielkie.no ale cóż :/ pooglądam sobie na yt,tylko niestety bez lektora i napisów...pamiętam,że bonanze puszczali kilka lat temu na pulsie,ale pewnie też nie mieli więcej odcinków.a może jest jakaś polska strona internetowa gdzie można oglądnąć ten serial dalej?
No i skończyła się nam "Bonanza". Pozostaje nam męczyć telewizję (jakąkolwiek prócz satelitarnej) o dalszą jej emisję. Nie możemy się poddać. To jest chamskie co oni robią.
Racja.Trzeba coś zrobić.Jak można puszczać tylko 2 sezony.Jakoś Odcinków Mody na Sukces puścili już kilka tysięcy.
Na wakacje Bonanza była by idealna, tylko w takiej porze, jak jest teraz,
zamiast powtórek klanu itp.
No. Dobrze by było. To kiedy piszemy tą petycję i do jakiej telewizji???? A tak na marginesie: pewien użytkownik zaprosił mnie do znajomych tylko co to znaczy??? I czy to jest bespłatne???
Właśnie o to chodzi ,że jedna petycja nic nie da.Na tym forum osób oglądających bonanze jest kilka, kilkanaście.Najlepeiej chyba napisać jedną petycję udostępnić np.tu i zasypać ich skrzynka.Cholera tylko przynaj,mniej kilka tysięcy osób musiałoby to zrobić.Zresztą ciekawe jaką miała oglądalność ,bo zaraz będą się tłumaczyć niską oglądalnością.Mi się wydaje ,żę najlepiej wysłać do wszystkich głównych polskich stacjii telewizyjnych.
"Ograniczenie budżetów wszystkich jednostek, optymalizacja kosztów produkcji, uproszczenie struktury wewnętrznej - zarząd TVP uchwalił w środę pakiet uchwał restrukturyzacyjnych. Według TVP do końca roku pozwolą one zaoszczędzić "miliony złotych"."-Interia.pl
Będą się tłumaczyć ,że pieniędzy nie mają.
Oni zawsze zasłaniają się pieniędzmi. A zapewne za niedługo usłyszymy, że wyprodukowali kolejny denny serial lub teleturniej. I będą się chwalić ile to on kosztował. To za co my płacimy abonament?! Żeby przerywano nam serial, a produkowano idiotyczną pożywkę dla pół mózgów! I już widzę jak to zaoszczędzą. Jak zwykle.
http://ratujmy-bonanze.blog.onet.pl/
Otworzyłem stronę -serdecznie zapraszam.Chciałbym ,żebyśmy coś razem zdziałali.
Czasem TV robi przerwę na lato. Może puszczą dalsze sezony od września?
Chciałabym sama w to wierzyć... Przez całe wakacje mnie nie ma nigdy w
domu, więc coś takiego by mi bardzo odpowiadało. Ale szczerze mówiąc
wydaje mi się, że jeśli puszczą Bonanzę to pewnie zaś za kilka lat i to od
początku...
japieprze - strona, na której możnaby oglądać bonanzę byłaby najlepszym
chyba rozwiązaniem, bo co to za frajda oglądać coś na jednej połowie
ekranu, gdy na drugiej migają ci reklamy? TVN jest w tym mistrzem świata,
a teraz nawet TVP1 zaczyna się do nich upodabniać
Może puszczą za 40 lat,ale wtedy nie wiadomo czy jeszcze telewizja bedzie.Świat idzie do przodu.To nie jest przerwa na lato.Do końca czerwca mogliby wyemitować 33 odcinków ,więc by wyszło na 3 sezon.A teraz emitują 8 sezon Rexa i jakoś stać ich na to.Na polsacie też na dole s a pokazywane reklamy filmów itp.Na TVP najbardziej denerwuje mnie ta reklama Śpiewaj i Walcz w piątek.
http://forum.tvp.pl/index.php?topic=28054.60
To nie napawa optymizmem co ci cholerni fani MnS wypisują o Bonanzie!
W taki razie trzeba odpłacić pięknym za nadobne! Ci maniacy upierają się przy swojej "świętej MnS" i śmią bezczelnie nazywać nasz serial syfem! SYFEM! To ja się pytam: Co wartościowego jest w MnS? Nic, zupełnie nic.
Każdy z każdym ma dziecko i to jest super!? MnS jest do przesunięcia na nocną emisję gdzieś około 1 w nocy.
skoro oni mogą obsmarować nas to my możemy ich. I nie widzę tu żadnych przeszkód. Kto mnie poprze?
Eh, skoro dla nich 'coś wartościowego' to na przykład Pokemon... to ja nie
mam słów na określenie tego co mi do głowy przychodzi jak to czytam...
Ktoś napisał ,że Bonanza nie jest misją.A co Moda na Sukces jest???Uczy ona czegoś?
Tylko jak zdradzać i okłamywać! Ci fani MnS są niedoinformowanymi półgłówkami, którzy nie oglądają nic poza nią!
Ja chce Bonanze!!!Nie rozumiem co moze byc fascynujacego w tym głupim serialu!!! Przecież tam koleś do pokoju wchodzi przez 3 odcinki a co dopiero jakaś akcja!! To społeczeństwo juz naprawdę az tak zidiociało ze podoba mu sie serial w ktorym każdy pierdzieli sie z każdym nie patrząc na to czy to ojciec syn dziadek matka babka sąsiadka a potem taki ktos wraca do swojego pierwszego partnera i mowi ze jednak go kocha ale potrzebowała czasu zeby to zrozumiec a w miedzy czasie każdy z rodziny juz ja przeleciał!!!Ja chce Adama,Hossa,Joe i Bena!!!!Byli zabawni zawsze cos sie u nich działo nie było tam zadnych przesyconych erotyzmem scen(hmm chociasz jakby sie nad tym głębiej zastanowić to nie wiem czy to jest plus tego serialu:P Adam w takiej scenie...hmmm:P)teraz to juz nie ma po co właczac Tv i niestety pewnie bedzie coraz wiecej takich idiotycznych, mowiacych w sumie o niczym seriali jak MnS niestety...Ja chce Bonanze!!!
A tak szczerze, który z seriali o czymś mówi? Praktycznie każdy jest o
niczym. Oczywiście z obecnych, bo stare miały i dobrą obsadę i fabułę.
Nie mogę tylko pojąć jak fani MNS mogą się w tym wszystkim połapać i
wszystko zapamiętać? Jakbym miała taką dobrą pamięć jak oni nie musiałabym
się martwić egzaminami i sesjami. Choć w sumie, dzięki temu, że zdjęli
Bonanzę może w końcu pouczę się do sesji... Ale poważnie, teraz już nie
mam co oglądać, bo nawet meczów nie ma, a ileż można puszczać na okrągło
filmy z dvd?
A w MnS są jakieś sceny erotyczne? Chyba wszystkie mi umknęły. Co ciekawe, wypatrzyłam jednego aktora, który grał epizody w i w Bonanzie i MnS.
wysyłając na http://www.tvp.pl/o-tvp/kontakt
pytanie dlaczego nie ma już bonanzy dostałam taka odp:
"Witamy
Uprzejmie informujemy, że już zakończyliśmy emisję serialu â�Bonanzaâ�. Wyemitowaliśmy wszystkie zaplanowane odcinki.
Zapraszamy do oglądania innych naszych seriali.
Pozdrawiamy"
wiec może gdyby ich przycisnąć.... i zasypać prośbami coś by się wskórało...
Właśnie przycichło.Petycji jeszcze nie ma.Petycję mogę napisać i się podpisać ,ale pod petycją.Nie mogę być nadawcą z pewnych względów.Petycję można napisać na http://www.petycje.pl/ lub http://proca.pl/ .Na blogu wypowiedziało się niestety tylko z 12 osób.
mnie zastanawia jakim cudem moda na sukces ma tylu fanów :o i to młodych.rozumiem,że moja babcia po 70 ją ogląda z nudów itp ale jak kogoś ten serial może fascynować?w ogóle dziwne ,że w takim katolickim kraju jak polska jeszcze jacyś biskupi nie potępili msn.chyba,że się boją co na to powiedzą moherowe berety xD