PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616572}

Boss

2011 - 2012
8,1 3,5 tys. ocen
8,1 10 1 3452
9,0 2 krytyków
Boss
powrót do forum serialu Boss
ocenił(a) serial na 10
Dziubla

He totally did.

Choć w tym momencie większym zaskoczeniem byłoby, gdyby to nie było zlecenie Kane'a. No i nie można wykluczyć, że sama Meredith planuje coś niecnego.

Dziubla

Bardzo wątpię. Stawiam raczej na kogoś ze światka narkotykowego lub ewentualnie polityki, ale Kane na pewno nie. Wiemy, że strzał padł z ponad pół kilometra,naprawdę myślicie, że burmistrz ryzykowałby stanie tak blisko swojej żony? ;p Minimalna pomyłka, podmuch wiatru i mogłoby byc po nim.

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

a pamiętasz jak w pierwszym odcinku drugiego sezonu
Darius Morrison poszedł do swojego kuzyna z:
I need your help
być może to jest to.
A żona dostała przypadkiem.

ocenił(a) serial na 10
Rafal_film_web

Moim zdaniem Darius poszedł do kuzyna z inną sprawą - chciał zapewnić ochronę Emmie.

Też obstawiam Kane'a jako organizatora tego zamachu. Meredith dowiedziała się o jego chorobie i to jest wystarczający powód.

ocenił(a) serial na 9
Michael_1610

Jestem na 65 procent pewna, że he did. A "wizyty" Stone'a ucieleśniają głęboko siedzące w draniu wyrzuty sumienia (pomijając szybki postęp choroby).

Uwielbiam ten serial za takie zagwozdki. Podobnie: o co cho z tym młodym? Knuje coś? Próbuje się zemścić? Ktoś nim steruje? Sam Kane ma co do niego wątpliwości - jakim cudem taki szczyl dostał takie stanowisko... A ten niby się płaszczy i popłakuje, a za plecami szczuje na szefa jego własną córkę i ogólnie pokazuje charakterek.

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Fakt, koleś może trochę namieszać. Choć na początku mnie denerwował.

Mam nadzieję, że z rozwojem choroby Kane'a coraz więcej będzie Stone'a w jego urojeniach... Poza tym świetny ruch z Moną - taki powiew ideowości w tym zatęchłym od knowań gabinecie :)

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Ja nawet 75% ;) IMO cały ten odcinek o tym świadczył, wizje Ezry najbardziej. Brakuje mu Ezry, brakowałoby mu żony, ale dla Kane'a każdy grzech, a zdrada jest dla niego grzechem największym, musi zostać ukarany. Plus, jak pisał Michael, Meredith poznała prawdę. No i Kane'owie otrzymali mnóstwo współczucia, więc tym bardziej się zrehabilitował po tej akcji z wpakowaniem córki do więzienia.

Tylko że młody chyba wcale nie wykiwał szefa, nie? Emma w areszcie domowym = będzie miała oko na Meredith, obie będą uwięzione w domu. Mam jednak nadzieję, że młody w nic nie gra... to by była niemal powtórka I sezonu. Wystarczy, że Mona będzie próbowała ograć burmistrza pewnie niejeden raz ;) Wydaje mi się (może tylko dlatego że tego chcę) że główny konflikt odbędzie się na linii Tom - Meredith.

ocenił(a) serial na 9
forgetme

Tak, ale... jakoś okrutnie wydał mi się śliski w tym odcinku. A może to tylko ma nam przypomnieć, że w świecie polityki nikt i nic nie jest takie, jak się wydaje.

ocenił(a) serial na 10
forgetme

Mam nadzieję, że Kane mimo wszystko będzie miał większe wyzwanie i mocniejszego rywala. Meredith w gruncie rzeczy była całkowicie zależna od politycznych uwarunkowań, sama nie stanowiła żadnego zagrożenia. Oczywiście pomagała Zającowi, ale jako element wspierający tą całą opozycję, a nie jako niezależny gracz. Mam też nadzieję, że Zając poukłada sobie sprawy i zobaczymy kolesia z pierwszej serii. Przecież w 7 odcinku był naprawdę blisko rozwalenia układu Kane'a. Liczę na takie spektakularne odrodzenie Zająca a'la Tom Kane z dwóch ostatnich odcinków 1 serii :)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Mhm, ale sam Kane podkreślił rolę Meredith, ona mówiła o układzie, jaki zawarli... wydaje mi się, że ta postać ma potencjał duuużo większy niż zorganizowanie tej akcji z Zajacem. Plus postać jej sparaliżowanego ojca, którego wciąż trzymają, a ja wciąż rozkminiam w jakim celu, mając przeczucie, że stąd może przyjść jakieś uderzenie.
Zajac to dla mnie chłoptaś niezdolny do władzy, nie sądze by był zdolny to wszystko ogarnąć. Zresztą w tym odcinku było widoczne, jak trudno mu było podjąć samemu decyzję :/ Ja bym wolała emancypację jego żony i pokazanie światu swojego prawdziwego oblicza, a nie tej cichociemnej żonki, którą gra. Choć taki scenariusz to duże SF ;)

Rafal_film_web

Ja też prędzej uwierzyłabym w tego faceta Emmy i jego znajomych. Nie wiem, może wszyscy mają rację i to sam burmistrz,ale na razie w to nie wierzę. Czy drugi sezon też ma być taki krotki?

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Ostatni odcinek - 10
19 października 2012
(USA)
True Enough