PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396030}

Brama piekieł

Darker Than Black - Kuro no Keiyakusha
2007
7,9 5,9 tys. ocen
7,9 10 1 5859
Brama piekieł
powrót do forum serialu Brama piekieł

....niema rewelacji ale tragedii też nie. Moim skromnym zdaniem, największym minusem całej serii
są zbyt surrealistyczne i zawiłe dialogi. Jeden z użytkowników na anime shinden, napisał zdaje się
takie zdanie ,,bla bla bla..... anime całkiem pozytywne, przyjemnie się dłuży'' no właśnie. Czy owa
seria ,,przyjemnie się dłuży'' ? Śmiem wątpić, chociaż dłuży się na pewno a spory udział mają w tym
przedsięwzięciu dialogi i czynniki wymienione wcześniej, ,,dzięki'' temu całość sprawia wrażenie,
wypranej z emocji.

kllv

"całość sprawia wrażenie,
wypranej z emocji."
Anime opowiada o ludziach bez emocji, tak więc efekt zamierzony ;p,

Tomaton

To raczej nie efekt a już w szczególności zamierzony.

ocenił(a) serial na 7
kllv

Nie nazwałabym tej serii arcydziełem ale nie jest też tak tragicznie.
Też odniosłam wrażenie że częściowe "wypranie z emocji" było zamierzone, właściwie czego innego się spodziewać po serii o takiej tematyce? Zresztą nie wiem jak nieuważnie trzeba było to oglądać żeby nie dostrzec emocji bohaterów tam gdzie były i miały być :/
A dialogi i rozkminy akurat zawsze na plus, to że gdzieś nie ma radosnej nawalanki przez 99% serialu to dla mnie zaleta nie wada ;)

ocenił(a) serial na 3
tomanowa

jak na bajke o supermocach to fakt że nic się nie dzieje (pierwsze 6 czy 7 odcinkow to walsciwie jedna walka - ta z prologu)- raczej nie zachęca do oglądania... dlatego po 6 czy 7 dla mnie - pass