PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Nie wiem skąd te zachwyty. To jest przerost formy nad treścią. Beznadziejna reżyseria, słaby
scenariusz, banalna historia, do tego średnie zdjęcia i montaż. Bardzo się zawiodłem. Nie jest to film
dla dojrzałego widza który jest koneserem kina. Można sobie go spokojnie odpuścić. Tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 10
wally_walter

A kto powiedział, że to "jest to film dla dojrzałego widza który jest koneserem kina" ? W ten sposób możesz zhejtować każdy film i każdy serial, który nie jest jakiś przesadnie ambitny, czyli większość.

ocenił(a) serial na 10
extranick

Ale to akurat jest serial dla ambitnego widza. Ma też swoje walory dla mniej ambitnego, a może i dla całkiem prymitywnego. Ma jednak wśród swoich zagorzałych fanów np.Anthonego Hopkinsa, oraz wielu krytyków filmowych i ludzi wybitnie inteligentnych, w przeciwieństwie do np "Sagi Zmierzch"

ocenił(a) serial na 9
marysiaur

E no z czym do ludzi. Poza tym zmierzch jest raczej taki popkulturowy dla młodzieży, a raczej w wieku gimnazjalnym nie ma się jakichś szczególnych osiągnięć.

ocenił(a) serial na 10
TheMateuszNH

Nie mam nic do "Sagi", byc może wj kategorii "popkulturowej "ktoś go może oceniać wysoko. Po prostu wydaje mi się dziwne, że założyciel wątku używa argumentu o tym, ze BB to mało ambitna pozycja i dlatego dostaje u niego niską ocenę, podczas gdy np. "Saga" jest bardzo dobrze u niego oceniona. O "Kacu Wawa", który też ma u waltera wally'ego dużo gwiazdek, nie wspomnę, bo nie oglądałam, ale nie słyszałam, żeby koneserzy kina się tym zachwycali.
W ogóle , uważam, że każdy niech sobie ocenia jak chce, nie mam nic do ocen, ale dziwi mnie brak logiki w uzasadnieniu.

ocenił(a) serial na 9
wally_walter

Ha ha - uwielbiam ludzi którzy wchodzą na fora tylko po to żeby krytykować coś co większość ocenia bardzo dobrze.
A to jakich ty ocen używasz do ocen filmów "To jest przerost formy nad treścią"

ocenił(a) serial na 9
stuart_wielki

Ha ha - a ja "uwielbiam" ludzi, którzy wchodzą na fora, tylko po to, by krytykować krytykę innych a nie filmy czy seriale.
A zwłaszcza takich, którzy nie potrafią sklecić sensownego zdania...

ocenił(a) serial na 9
dedorka

jeśli krytyka była by konstruktywna to polemika miała by sens a tak to tylko wrzucony tekst po to tylko, żeby rozjuszyć fanów serialu.
Z resztą widać to po jego ocenach.

ocenił(a) serial na 10
stuart_wielki

Wątpię byś z panem wally_walterem podyskutował na temat seriali. True Detective i House of Cards też ocenił na trzy, za to uwaga.....
Na Wspólnej dostało 6! A no-nameowy serial z kiepskim aktorstem ,,Randall i duch Hopkirka'' 8.
Ewidentny troll :P

ocenił(a) serial na 10
wally_walter

On jest za miękii na ten serial

ocenił(a) serial na 9
wally_walter

Trollujesz, przyznaj się...

ocenił(a) serial na 10
Izukar

Patrząc po ocenach to założył konto wyłącznie do trollowania. Zmierzch 9/10 , bitwa pod Wiedniem 8. Nie mam pytań.

ocenił(a) serial na 9
Xardas96

Racja. Szkoda nerw :)

użytkownik usunięty
Xardas96

Nie lubię BB ale fakt . gościu jest niezły . Smoleńsk 9/10, ciacho 9/10, Sztos 2 8/10 i można tak bez końca wymieniać . Ech żal patrzeć .

użytkownik usunięty
wally_walter

Dobry troll zawsze w cenie.