PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 328 tys. ocen
8,8 10 1 327834
9,2 70 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Serio ,że ten serial jest lepszy od Dextera?
Po tym odcinku mam na razie mieszane uczucia,ale zdaje sobie sprawę,że niektóre seriale potrzebują czasu.
Czy jak podobał mi się Dexter,to ten serial też?
Czy jest on w podobnych klimatach?

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Według mnie pierwszy sezon BB jest dość nudny, ale warto przez niego przebrnąć dla kolejnych. Serial jest genialny, najlepszy jaki do tej pory oglądałam.
Ja lubię i Dextera, i Breaking Bad, choć według mnie się sporo różnią.

ocenił(a) serial na 9
mackal83

mackal88 - Dextera nie widziałem. Mogę Ci natomiast odpowiedzieć na Twój dylemat czy się zagłębiać.
Na serial trafiłem jakoś przypadkiem z polecenia.
Też miałem mieszane uczucia, tym bardziej, że jedyny serial jaki obejrzałem w całości (nie licząc Polskich klasyków) to "Kompania Braci" i "Pacyfik".
Właśnie spędzam czas na L4 (jestem po szpitalnym leczeniu) i jestem pod koniec trzeciego sezonu "Breaking Bad". Łykam kolejne pdcinki jak gąsior wodę :). Akcja może nie zawsze mknie do przodu ale zdaję sobie sprawę, że to nie jest dwugodzinny film kinowy tylko serial.
Wciągnął mnie na dobre. Nie będę Ci zdradzał fabuły - po prostu włącz i oglądaj.

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Mi się Dexter nie podobał - taka bajeczka. BB jest niesamowity, chociaż generalnie za serialami nigdy nie przepadałem. W hołdzie mam zamiar se kupić koszulkę nawet upamiętniającą to dzieło, wie ktoś coś o jakości tych koszulek? W sieci mają dobrą opinię, może ktoś już to kupował?

http://engineer.cupsell.pl/produkt/388748-Heisenberg-org.html

ocenił(a) serial na 10
Vobo

ja juz mam kubek na kawe z Heisenbergiem:)tak jak mowisz,serial niesamowity

ocenił(a) serial na 10
maximus420

taki? http://engineer.cupsell.pl/produkt/389338-Heisenberg-Kubek.html

tu tez jest

ocenił(a) serial na 10
Vobo

nie calkiem taki,ale podobny...
http://www.ebay.de/itm/Breaking-Bad-Tasse-Heisenberg-Wanted-Farbe-Weiss-Material -Keramik-/291039995665?pt=DE_Kochen_Geniessen_Gedeckter_Tisch&hash=item43c355e71 1
koszulke tez chce kupic,tylko jeszcze nie wiem ktora wybrac,na amazonie jest ich troche:)

ocenił(a) serial na 9
mackal83

Ja miałem dylemat: co oglądać przez święta? Do wyboru miałem BB,Dextera i SoA ... Wybrałem BB i już kończe ostatni sezon :D Powiem krótko - serial REWELACYJNY. Pokazane problemy normalnego człowieka, takiego trochę typu "cioty" który brnie przez wszelakie trudności. Są także pierdoły z rodziną itd które odzwieciedlają normalne życie i zachownie człowieka w danej sytuacji. Śmierć odmienia człowieka i doskonale to widać na tym serialu. Ocena moim zdaniem sezonów: pierwszy 7-8/10 fajne, nudne wprowadzenie, wszystko powoli i to mi się spodobało; drugi 9 akcja się rozkręca; trzeci moim zdaniem najgorszy to tak 7, a szczególnie pierwsze odcinki owego sezonu; 4 kozaak 9-10 i 5 to takie początkowe 8/9 bo nie podoba mi się już charakter Walta, który przemienił się już w prawdziwego SKUR... . Gorąco polecam :)

ocenił(a) serial na 10
mackal83

przed dwoma miesiacami kolega polecil mi ten serial,kazdy odcinek ogladalismy razem z dziewczyna,ktora tak samo jak ja jest zafascynowana tym serialem...powiem jeszcze tylko tyle,moze nie kazdy zostanie wielkim fanem tego serialu,ale jesli go nie zobaczysz to bedziesz zalowal do konca zycia:) wiec ogladaj dalej ten genialny serial...

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Ja dopiero zaczęłam oglądać BB i jestem absolutnie zachwycona - zwłaszcza aktorstwem, wszyscy dają z siebie 110%. Kiedyś oglądałam też Dextera, też bardzo lubiłam, ale jakoś po 3-4 sezonie zaczął sie psuć, a jak już zaczęli te bzdury z miłością między przybranym rodzeństwem, to już dałam sobie spokój. Myślę, że BB pod tym względem będzie lepszy - ma mało odcinków, wiele osób komentuje, że zakończenie serii jest jednym z najlepszych w historii. Więc baaardzo jestem go ciekawa. Myślę, że powinieneś dać temu serialowi szansę, na pewno nie pożałujesz;) Bo te seriale pod niektórymi względami faktycznie są do siebie podobne - zwłaszcza wątek tropienia White'a przez jego szwagra pracującego w policji.

ocenił(a) serial na 10
mackal83

nie zniechęcaj się, będzie Ci się podobał bardzo!

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Sezon pierwszy to jak dla mnie takie wprowadzenie, fajne dobre i przyjemne. Drugi jest już lepszy ale to jeszcze nie to. Bardzo ciekawie zaczyna się robić w znakomitym trzecim sezonie, a dwa ostatnie to już czyste arcydzieło. Naprawdę warto przejść przez ten nieco słabszy ale absolutnie nie odrzucający początek :) Czwarty sezon bije wszystko co do tej pory widziałem w serialach.

ocenił(a) serial na 10
xkolek

od 3 sezonu zaczyna sie prawdziwa akcja. A dexter też niezły przynajmniej do 4 sezou.

mackal83

Mnie Dexter zanudził po dwóch odcinkach, BB po dwóch wessało i nie puszcza. :D Aktorsko 5 razy lepszy, fabuła lepsza, postacie ciekawsze...

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Jakby to ładnie:
Breaking Bad 1 i 2 sezon trzeba przełknąć żeby dotrzec do tortu z wisieńką na torcie, czyli zakończeniem ciągnącym się z oczekiwaniem przez kilka ostatnich odcinków. Nigdy nie siedziałam tak zahipnotyzowana i w nerwach czekając co się stanie.

Dexter: przełykam 3 pierwsze sezony szybko bo są bardzo dobre i wciągające....później coś się kruszy. 5 sezon katastrofa tak samo 6. Ciągną się niemiłosiernie- akcja z julia stiles, która mnie wybitnie denerwuje ogólnie jako aktorka tak jak i w tej roli.. w 7 bodajże były epizody z Travisem i religijnymi morderstwami - to było ciekawe. 8 i 9 katastrofa, Dexter robi się cipkowaty (hanna) i historia zaczyna iść w beznadziejnym kierunku. Chodziło im chyba o to żeby pokazać ludzką twarz Dextera ale coś nie wyszło...a zakończenie.....stracony czas ale przynamniej potwierdziło moje przekonanie, ze Dexter był dobrym serialem przez może 4 pierwsze sezony a zakończenie powinno byc kompletnie inne i dużo wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
Roaa

hmm 1 i 2 sezon przelknac??? dla mnie ten serial od samego poczatku byl tak wciagajacy jak zaden inny,tylko ogladac odcinek za odcinkiem:)w pracy juz 5 osob zaczelo ogladac BB z mojego polecenia i wszyscy sa zachwyceni:)

ocenił(a) serial na 10
maximus420

Tak:) ja się troszkę męczylam z 1 i troche drugiego:) oglądałam odcinek na tydzień. a później....sezon w dwa dni:)
jestem typką która lubi seriale dramatyczne, Mad Men na przykład uwielbiam ale o dziwo tutaj troszke mnie cos irytowało.
Nie zmieniło to jednak mojej oceny całego serialu. Uważam że sposób prowadzenia historii wiąże się niejako z głównym bohaterem. Z nudnego , zwykłego faceta zamienia się w bossa imperium narkotykowego. Tak samo z sezonu na sezon serial daje mocniejszego kopa:)

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Oglądaj, oglądaj, naprawdę warto:D WEOL! :D

ocenił(a) serial na 8
shaka88

Jestem po pierwszym sezonie.
Macie rację.
Serial daje radę.
Już się nie mogę doczekać kolejnych sezonów.
Pzdr

ocenił(a) serial na 8
mackal83

Jak fajnie ogląda się serial nie czekając tydzień na następny odcinek.(albo kilka miesięcy na następny sezon).
Jestem już(albo dopiero)po 7 odcinku 5 sezonu.
muszę podziękować tym wszystkim ,którzy zachęcili mnie do breaking bad.
Jeden z najlepszych seriali ever,ale na pewno nie najlepszy ;

mackal83

Warto oglądać dalej! :) Myślę, że Ci się spodoba skoro spodobał Ci się Dexter. Są to jedyne dwa seriale które mają u mnie 10.

ocenił(a) serial na 8
Eramuz

Właśnie wczoraj wreszcie zaliczyłem serial(w sumie oglądałem go 4 miesiące).
Myślę,że gdyby to był lost albo dexter to serial zaliczyłbym dużo szybciej(bardziej wciągał).
Podsumowując jest to bardzo dobry serial,ale ma swoje minusy i gorsze chwile.
Zakończenie było na pewno lepsze niż w dexterze,ale zarazem bardzo przewidywalne(większość rozwiązań tak obstawiałem).
Jest to serial bardzo wymagający,a zarazem życiowy i pokazujący trudy człowieka.
Kto nie oglądał to polecam.

ocenił(a) serial na 10
mackal83

Oglądałem Dextera i Był poprostu Niesamowity.Teraz oglądam ostatnie odcinki Breaking Bad i naprawdę trudno mi powiedzieć Który serial jest lepszy.Wiem za to napewno że warto obejrzeć ten serial.

ocenił(a) serial na 6
mackal83

Mam to samo. Obejrzałam już cały pierwszy sezon i jestem w połowie drugiego i się zastanawiam jak ktoś może uznawać BB za lepszy od Dextera. Dla mnie on jest taki: może być. Znośny.

ocenił(a) serial na 10
Gonaa

2 sezon BB jest troszkę nudnawy, ale od połowy 3 do końca urywa dupę. Jednak mimo wszystko Dextera cenię wyżej pomimo spadku formy pod koniec.

mackal83

Bardz długo się rozkręca.. skończyłem na s02e04 prawie 4 lata temu. Tydzień temu powróciłem i jest miazga !!!