PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 328 tys. ocen
8,8 10 1 327834
9,2 70 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Jestem dopiero po drugim sezonie, wiec prosilbym bez spoilerow.
Serial ogolnie bardzo mi sie podoba, z wyjatkiem tego, jak zostal przedstawiony zwiazek Waltera i
Skyler. Jest dla mnie calkowicie niewiarygodny. Oni zachowuja sie jak dwojka nieznajacych sie
nawzajem ludzi, a przeciez mowa o kilkunastoletnim malzenstwie. Wiele osob na forach wybrzydza
postac zony, ale to dla mnie tylko polowa prawdy. Walt jest tez nieznosny, jest zawsze nienaturalnie
mily, jego najczestsze odzywki do Skyler to: Tak" Oczywiscie" "Masz racje", co wbrew pozorom jest
dosyc oblesne.
Zadnych zartow. Zadnej zabawy. Zadnego porozumienia intelektualnego, nie mowiac juz o
szczerosci. Dlaczego oni jeszcze sa razem? Przez syna? Jesli tak, dlaczego zadne z nich nie ma juz
od dawna kogos na boku?
Po BB jeszcze bardziej doceniam Soprano. W zwiazek Tonego i Carmeli uwierzylem bardzo szybko.
W zadnym innym serialu nie pokazano tak prawdziwie malzenstwa. Ci bawili sie, rozmawiali ze
soba, oszukiwali i manipulowali wzajemnie, potrzebowali nawzajem, nie znosili sie i kochali.
Gdy widze na ekranie Waltera i Skyler, odczuwam bardzo szybko, ze to tylko serial, od poczatku do
konca przez kogos wymyslony.