Już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. Jak myślicie, co się wydarzy?
Odcinek już jest w sieci. Świetny. Jak zawsze twórcy nie zawiedli pod względem emocji i akcji, a i symbolika się znajdzie. Huell jako ten wierny i lojalny do końca. Hank jest okropny że go tak nikczemnie zmanipulował, ale oczywiście to wszystko wina Waltera, bo przecież gdyby nie zaczął gotować, to Hank by go nie musiał ścigać, a jakby go nie ścigał, to nie spotkał by biednego Huella.
Linki do odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=oP_4z4IoYHs
Napisy pewnie będą jak zawsze wieczorem.
Jak to mało? Chyba inny odcinek oglądałyśmy. Przecież ta akcja na samym początku, ile napięcia, emocji - majstersztyk!
A klimat genialny, jak zawsze. Zwłaszcza podczas oddaleń kamery na puste mieszkanie Huella, symbolizujące jego pustkę w żołądku.
Niezły był też flashforward, jak Marie przyrządza lazanię. Zwłaszcza to zbliżenie na widelec.
Mnie ciekawi co się stanie z tym dostarczycielem pizzy. Urwać w momencie kiedy widzimy tylko kręcące się koło jego roweru to zbrodnia.
Przecież nie mogą tego wątku zostawić ot tak.
A ja się pytam co z dziadkiem zbierającym kasę z chodnika. Takiego ciekawego i charyzmatycznego bohatera marginalizować...wstyd.
A zważyliście, że wentylator w pokoju się nie kręci??!!! Podobnie było w chyba 12 odcinku trzeciego sezonu, kiedy Walter rozmawiał w sypialni ze Skyler kiedy ta wyznała mu, że się puszcza z szefem... Twórcy naprawdę są niesamowici z tymi ukrytymi smaczkami!!!
PS. Dzięki joozek za szybkie napisy. Jak zwykle świetna robota!!
Świetny odcinek! Niestety, ilość akcji i dialogów tak mnie przytłoczyła, że nie dałam rady obejrzeć do końca :( Może jutro zrobię drugie podejście ;)
już są, józek zrobił. Odcinek miazga [spoiler] najlepsza akcja z czekaniem Huella [spoiler]
i ten cliffhanger na końcu, normalnie nie mogę się doczekać następnego odcinka :D
Że jeszcze nikt nie napisał o polskim wątku. Jak zaczęło się "siedzę i siedzę, myślę i myślę" Bajmu to aż lekko podskoczyłam.
Uzupełnienie wydane po finale Breaking Bad. Opowiada o losach pozostałych bohaterów, w szczególności tych pobocznych (patrz Huell).
"Ozdymandias" pobity, ten odcinek zasługuje na same dziesiątki. Można dostrzec klimat pierwszego sezonu.
To dopiero genialne zakończenie fantastycznego serialu! Wszystkie wątki w końcu zamknięte.
Po tym odcinku mogę stwierdzić jedno: Lavell Crawford musi zgarnąć Złotego Globa za rolę Huella. To co wyprawiał w tym odcinku to mistrzostwo.
Ja bym się przyczepiła że Huell taki gruby, siedzi tam i nic nie je. To nierealistyczne.
Vinci Gilligan zaskoczony tak ciepłym przyjęciem 17 epizodu zapowiedział już spin off:
http://www.funnyordie.com/videos/5f24c5785e/huell-s-rules
Muszę przyznać, że trolling całkiem dobry.
Ale szczerze mówiąc przydałby się odcinek specjalny wyjaśniający kilka spraw :).
To nie trolling to huelling.
Zabraniam się temu serialowi kończyć!
S05E18 "Walking Hank"
A ja słyszałem, że ma powstać 6. sezon. Według nieoficjalnych informacji to właśnie Huell ma w nim grać pierwsze skrzypce. Korzystając ze swojego doświadczenia i znajomości, przejmie pałeczkę po Walcie.
Bo Walter tak naprawdę nie istnieje. To alter ego Huella, który sobie jego, Jessego i wszystko co widzieliśmy, wyśnił drzemiąc na kanapie.