PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 324 tys. ocen
8,8 10 1 324347
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

małe objaśnienie

ocenił(a) serial na 7

Cześć. Ostatnimi czasy wróciłem po długiej przerwie do 5. sezonu BB. Niestety, sporo zapomniałem, co nie daje mi spokoju. Szczególnie motyw ze "zniknięciem" White'a wraz z rodziną pod koniec 4. sezonu. Chodziło mniej więcej o to, że Walt wdał się w zatarg z Fringiem i w pewnym momencie poprosił Saula Goodmana, by ten umożliwił mu zniknięcie z miasta i rozpoczęcie życia od nowa z zupełnie nowymi danymi personalnymi. Pamiętam też scenę, gdzie odmieniony Walt robi sobie "tort" w barze z wyrysowaną bekonem liczbą lat. Sprawę mam taką, może mi ktoś wyjaśnić, jaka była przyczyna tego zamiaru i jak się to dalej potoczyło? (Prosiłbym również o niezdradzanie zbytnio fabuły, jeśli sięga ona do 5. odcinka 5. sezonu).

ocenił(a) serial na 10
Xsen

Czy aby na pewno oglądałeś finał 4 sezonu? Jest raczej trudny do zapomnienia- spoiler z finału 4 sezonu- Walt zabija Gusa z pomocą dziadka Salamanca wysadzającego się w powietrze. Poprzedzone jest to zdarzeniami z udaremnienieniem "zniknięcia" White'ów przez fakt, że zabrakło pieniędzy (Skyler oddałą Tedowi), więc zdesperowany Walt obmyślił strasznie pokręcony plan- zlecił Saulowi otrucie Brocka i potem przekierował wściekłość Jessego na Gusa (że to niby Gus otruł chłopca) i dlatego Jesse zgodził się mu pomóc w zabiciu Gus'a. 4 sezon kończy się niezapomnianymi scenami w laboratorium i na dachu, gdzie Jesse i Walt na powrót podają sobie dłonie i Walt oznajmia Skyler "I won".

ocenił(a) serial na 7
marysiaur

Dzięki za wyjaśnienie, swoją drogą nie wiedziałem, że to Saul maczał palce w otruciu Brocka (nie przypominam sobie, by było to wyjaśnione). Co do tego baru i bekonu, to z tego co pamiętam, Walt ułożył liczbę 52, a ja właśnie jestem po obejrzeniu odcinka z 51. urodzinami White'a. Tak więc dowiem się w swoim czasie, co się kryje za tą sceną. Jeszcze raz dzięki.
P.S. Obejrzałem finał 4. sezonu, po prostu mi umknął ten incydent z Beneke:).