PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10053395}

Breslau

2025 -
6,8 1,9 tys. ocen
6,8 10 1 1937
6,0 3 krytyków
Breslau
powrót do forum serialu Breslau

czemu nie Franciszek Podolski ... dla mnie żenada. Acha chcą być bardziej niemieccy niż

jaceeook

Może dlatego, że akcja serialu ma miejsce we Wrocławiu w latach 30tych ubiegłego wieku.

siLk

może

jaceeook

Ignoranci, wszędzie ignoranci...

ocenił(a) serial na 7
jaceeook

na Maurera też mówili Franz

nocek007

ksywka esbeków nie podlega dyskusji

jaceeook

No chyba że Podolski nie jest Polakiem

jaceeook

komisarz policji polskiego pochodzenia Franz Podolsky . To prawie wyjaśnia sprawę

ocenił(a) serial na 7
jaceeook

Przed 2WŚ na Dolnym Śląsku była mniejszość polska więc w sumie jakieś uzasadnienie to znajduje.

nocek007

tak, też tak myślę

jaceeook

Bo Wrocław był wówczas niemiecki

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
jaceeook

Może warto się dowiedzieć kiedy akacja serialu się toczy? Czytanie nie boli

ColeTurner_2

mówisz?

jaceeook

ty ignorancki imbecylu...

damian_zukowski87

jesteś potencjalnym spamem . nie wart jest funta kłaków . Jeśli zaczynasz "rozmowę" od obrażania ludzi nie wróżę ci świetlanej przyszłości

jaceeook

Twój post to musi być prowokacja :)

Martes_foina

niezamierzona zaręczam

ocenił(a) serial na 4
jaceeook

Dla ciebie żenada, bo jesteś ignorantem. Nie znasz historii na tyle, żeby wiedzieć, że bycie Polakiem na ziemiach Rzeszy było trochę jak bycie cyganem dzisiaj w Polsce? Ludzie zmieniali imiona i nazwiska, żeby uchodzić za bardziej niemieckich. Po drugie, wyobrażasz sobie, jak wszyscy Niemcy w robocie mówią mu Franciszku, bez seplenienia? Tak wiem, w serialu mówią po polsku zamiast po niemiecku, ale chyba nie zakłóciło ci to porządku świata? I po trzecie, to ze Polak ma stanowisko w niemieckiej policji, i za zonę jakąś austriacką bogaczkę powinno być bardziej zastanawiające niż, że wołają na niego Franz.

ebola_day

być może masz rację, i teraz co dzieje się we Wrocławiu nie dziwi że zaanektowaliśmy Niemiecki miasto

ebola_day

acha i nie napiszę kim jesteś ...

ocenił(a) serial na 4
jaceeook

a pisz sobie, nie mam nic przeciwko zebys dalej robił z siebie durnia.

ebola_day

w zasadzie nie masz nic

ocenił(a) serial na 4
jaceeook

Nie przestawaj Jasiu.

ebola_day

umniejszasz swemu światłemu umysłowi pakując się w pyskówkę z ignorantem. Więc zrobię to tylko dla Ciebie. to co umiem najlepiej ... zignoruję Cię