PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810557}

Bridgertonowie

Bridgerton
2020 -
6,9 52 tys. ocen
6,9 10 1 51850
5,8 16 krytyków
Bridgertonowie
powrót do forum serialu Bridgertonowie

Lady Whistledown

ocenił(a) serial na 8

Obserwowaliście, czy w serialu pojawiły się jakieś sceny, które by wskazywały na to, że Lady Whistledown jest kim jest? Ja oglądałam dla przyjemności i nie skupiałam się na odnajdowaniu poszlak, więc zaskoczyłam się pozytywnie że Lady jest kim jest, ale nie wiem czy były na to jakieś wskazówki.

ocenił(a) serial na 5
Sylwia8484

Ja w książkach nie szukałam kto nią jest więc nie wychwyciłam niuansów. Jedyna wskazówka w serialu jak dla mnie była taka,że felietony zaczęły wychodzić wraz z debiutem P. Wcześniej ich nie było.

ocenił(a) serial na 7
Sylwia8484

W ostatnim odcinku jest pokazana lady W. :)

Sylwia8484

Wydaję mi się, że taką główną wskazówką miała być scena w której Penelopa przychodzi do Eloise i płacze- następnego ranka przecież miała ukazać się gazetka w której reputację swojej krewnej zniszczyła mając przy tym potworne wyrzuty sumienia.

ocenił(a) serial na 5
Sylwia8484

Podczas oglądania miałam teorię, że Lady Whistledown to ta osoba, która została ukazana w ostatnim odcinku, co się sprawdziło. Mnie nakierowal na to fakt związany z artykułem z ciężarna Marina Thomson. Otóż skąd Lady W. dowiedziała się, że dziewczyna jest w ciąży? Wiedziało o tym wąskie grono osób - rodzina, u której mieszkala, w tym zwłaszcza P., która jak wiemy durzyła się w chłopaku zakochanym w Marinie. Jest nawet odcinek gdy Eloise rozmawia z P. i mówi jej, że artykuł o Marinie był pierwszym który zmienił swój charakter, stal się bardziej osobisty. To pozwoliło mi nabrać podejrzeń, które się sprawdziły :) pisze to jako osoba, która nie czytała książek, opieram się wyłącznie na serialu.

katrrina

O dokładnie, ładnie to wszystko podsumowałaś :)
Myślę, że gdyby Eloise patrzyła na to z zewnątrz, również po tym wszystkim mogłaby dojść do podobnych wniosków. Autorka jednak zadbała by Penelopa była jej najlepszą przyjaciółką po której jednak miała prawo spodziewać się szczerości, więc nawet jej nie podejrzewała... najciemniej pod latarnią.

Sylwia8484

w pierwszym odcinku pierwszego sezonu widzimy jak Lady W. podpisuje się na kartce...Widzimy wtedy jej dłonie w rękawiczkach. Dłonie, a raczej palce które są pulchne, albo grubszę od reszty dam żyjących w XIX w. co daje nam do rozumienia, że Lady W. jest albo starszą panią albo otyłą dziewczyną. Już w pierwszym odcinku jest trochę docinek skierowanych do tej jednej postaci.