#BringBackAlice: Sezon 1 #BringBackAlice sezon 1, odcinek 3
odcinek #BringBackAlice (2023)

#BringBackAlice | odcinek 3

52m
6,0 275  ocen
6,0 10 1 275
#BringBackAlice
powrót do forum s1e3

Rehabilitacja

ocenił(a) serial na 9

Najlepszy odcinek z dotychczasowych, w zupełnie innym klimacie niż dwa pierwsze. Dla mnie super, z niecierpliwością czekam na rozwiązanie zagadki. Gdybym miała oceniać grę aktorską, w tym odcinku rola Michała zapada w pamięć. To taki Linda młodego pokolenia - typ aktora, który w roli grzecznego chłopca się nie sprawdzi ( jak Boguś w pewnym sitcomie polsatu, nie pamiętam tytułu), jednak do grania czarnych charakterów idealny. Whatever - kto odpuścił po pierwszym odcinku za bardzo się pospieszył

ocenił(a) serial na 10
indifferent66

zgadzam sie! wreszcie można poznać te dzieciaki

indifferent66

Hahahahahahahaha!!!

indifferent66

Pełna zgoda! Im dalej tym lepiej :) Czekam na czwarty!

ocenił(a) serial na 4
indifferent66

a ja mam inne wrażenie. Najsłabszy, choć nie odbiega jakoś mocno "poziomem" to jednak cała historia nie posuwa się do przodu i nie rozwija, a odcinków tylko 6. Scena otwarcia z niby włamaniem, jakbym oglądał jakiś Klan, scena przy obiedzie też drętwa.

ocenił(a) serial na 9
Logan87

Dla mnie scena przy obiedzie świetna, Jest drętwa, bo taka miała być. Plastikowy świat bogaczy, wystudiowane zachowania, niezdolność do spontanicznych reakcji i naturalnych zachowań. W tym środowisku każdy kogoś gra, nikt nie otwiera się nawet przed najbliższymi. Czy ktoś zauważył, że w scenie przy stole wszyscy prześcigają się w odpowiadaniu na pytania skierowane do innych? Przypadek, czy może reżyser coś chce przez to powiedzieć? To nie jest takie proste kino jakby mogło się wydawać I może nie jest też przypadkiem to, że ludzie z nizin społecznych, jak Tomek, zachowują się bardziej naturalnie? Może za bardzo filozofuję, ale chyba o to generalnie chodzi w sztuce, żeby próbować ją czytać, nie patrzeć bezmyślnie i jak Tuwim pisał ,, widzieć wszystko oddzielnie - że dom, że Stasiek, że koń, że drzewo"