PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480993}

BrzydUla

2008 - 2009
6,4 58 tys. ocen
6,4 10 1 57808
6,0 10 krytyków
BrzydUla
powrót do forum serialu BrzydUla

KICZ KICZ KICZ i jeszcze raz KICZ. Hmm, a wspominałem już, że to zajebiście śmierdzący kicz? Podobnie jak Hele i Nianie - tejże stacji.
Jeżeli serial komediowy - tylko POLSAT.

użytkownik usunięty
Pawuloniasty

Spodziewałam się czegos lepszego... a tu zonk.. poniżej oczekiwań.

ocenił(a) serial na 8

A mi ten serial się podoba xD Lekko się ogląda i można siępośmiać

Witam!
Czytając to co Piszecie nie pozwala mi nie wtrącić się do rozmowy....Po pierwsze kłótnie i ostre wymiany zdań nie powinny mieć tu miejsca gdyż większość ludzi zerka na te stronkę np.gdy nie wiec co ma obejrzeć w tv lub na co iść do kina,w takim przypadku na niewiele zdają się tego typu teksty;)Jak wiadomo - każdy ma iny gust i jeśli jedna osoba lubi seriale tvnu a inna polsatu to nie powód aby "wydrapywać" sobie oczy z tej okazji;)Ja osobiście lubię Brzydule i od początku nie nastawiałam się nawet na nie wiadomo jaką komedię, gdyż serial tego typu ma być po prostu miły,momentami zabawny i lekki.
P.S Co do kłótni z początku stronki- "Rodzina Zastępcza" to serial dla 10latków;///przykro mi
Pozdrawiam!

kasiek87hi

Twój post to jest jedno wielkie zaprzeczenie samej sobie -_-
a czym się różni ocenanie brzyduli od oceniania rodziny zastępczej, jedno i drugie to kwestia gustu, no sama sobie totalnie zaprzeczasz mówiąc że na temat brzyduli nie powinno być kłótni a potem że ci przykro ale rodzina zastępcza jest dla dziesięciolatków.. te serialne reprezentują dość podobny poziom.. taki o sobie lekki, trochę śmieszny do obejrzenia, dla relaksu ducha i umysłu..

ten serial po prostu męczy mój mózg. aua. ;/ nie widzę tu nic śmiesznego, jest cukierkowy, plastikowy, po prostu straszny.... brrrr

Pawuloniasty

tak dziś patrzyłam z nudów na te powtórki.. ale z tej Uli muł;/ najgorsza aktorka z calego serialu, obok Książkiewicz. reszta ujdzie w dużym tłoku.

ocenił(a) serial na 1
Moniczkaa

Najgorsza to jest ta smarkula grająca siostrę Uli. Chyba najgorsza aktorka wszech czasów. Weronika Książkiewicz nie jest wcale zła moim zdaniem, denerwują mnie Julia Kamińska i Filip Bobek. Ona, jak już ktoś wspomniał - muł, a on taki pseudomaczo, a w gruncie rzeczy potworny leszcz z wyuczona manierą mówienia niskim głosem.

boolion

Muszę niestety wrócić do tematu poprzedniego: niech mi nikt do diabła nie wmawia, że nie mam gustu filmowego. Po prostu mam gust inny niż Jasiek albo Stasiek. Nikomu nie mogłabym wmawiać, że ktoś powinien się wstydzić, że podoba mu się film "Lejdis", którym szczerze gardzę. Ale to moja sprawa. I wcale nie uważam się za znawczynię filmów - lubię "Bruce'a wszechmogącego" i lubię też "życie jest piękne" - to zupełnie odbiegające od siebie gatunki filmów.
Po prostu lubię kino.

Poza tematem: Wiola jest zdecydowanie najlepsza w Brzyduli;]

ocenił(a) serial na 7
boolion

Haha nie mogę z takich jak ty!
Co to w ogóle za gadka?>> "zachwycanie się np. BrzydUlą świadczy po prostu u marnym guście filmowym, a dokładniej o słabym otrzaskaniu z kinem"
A kim Ty jesteś, że pozwalasz sobie na tego typu oceny?!
Rozumiem jeśli byś był jakimś autorytetem wśród kinematografii, ale chyba trzeba Cię oświecić, bo nie jesteś!:)

Co do słowa "kicz", to jego użycie powinno być bardziej przemyślane;)

użytkownik usunięty
poally

Niektórzy mają za wysokie mniemanie o sobie..
Ja wogólne nie rozumiem jak można kogoś oceniać za to jakie filmy ogląda. To Jego/Jej sprawa.... a o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) serial na 7

Można dyskutować, po to m. in. jest to forum, ale ludzie z klasą! Trochę szacunku dla drugiego człowieka!

użytkownik usunięty
poally

No tak. Inaczej fora starciłyby sens, ale czy to co sie dzieje na tym forum to dyskusja? raczej obraza osób o odmiennym guście.

ocenił(a) serial na 10

moim zdaniem(nie chcę sie z nikim kłócic ani nic)
uważam że najlepszy jest Aleks bo:
1.Lubię czarne charaktery
2.Aleks zawsze coś namiesza itp. itd....

użytkownik usunięty
Pawuloniasty

No cóż każdy ma inny gust jednemu spodoba sie brzydula a drugiemu nie. Osobiście lubie ten serial w każdym razie jest lepszy od innych

użytkownik usunięty

Jednak trzeba przyznac, ze to najlepsza tvn-owska produkcja..

ocenił(a) serial na 9

Może w tym momencie nie jestem zbyt oryginalna ale bardzo lubie "Brzydulę" więc ją oglądam.I o ile mi wiadomo, żyjemy w wolnym kraju, więcjak się komuś nie podoba serial to niech przełączy na "Jaka to melodia" bo akurat w tym samym czasie leci. Jednakże uważam, że odcinki są za krotkie. Coś powinni z tym zrobic bo takie krotkie odcinki wręcz męczą...

ocenił(a) serial na 8
Pawuloniasty

No fakt, BrzydUla to nie jakieś wybitne dzieło. Ale lubię czasem po ciężkim dniu w szkole to obejrzeć.

turqusowa_

to totalna masakra!!! żałosna scenografia, żałosna gra aktorska, żałosne
dialogi. rzadko co aż tak mnie denerwuje, bo w każdy filmie czy serialu
staram się znaleźć coś pozytywnego, ale to mnie irytuje do granic moich
możliwości. Już sam cover piosenki tytułowej mnie drażni, jak go słysze
to wywołuje to u mnie mdłości. Serial jest fatalny, nie dość że nie ma w
nim nic ciekawego, to jeszcze wręcz epatuje beznadzieją (wszystkie wątki
i problemy są bez sensu!!!).Z musu obejrzałam kilka odcinków i muszę
przyznać, że były to moje najgorsze chwile spędzone przed telewizorem

ocenił(a) serial na 7
pati_b1

JUŻ?

No i całe szczęście. Idź dzielić się swoją radością gdzie indziej, bo tu już się podzieliłaś..:S

A tak na marginesie - ludzie, nikt przecież was nie zmusza do oglądania tego czy innego serialu, to po co wdajecie się w te bezsensowne i pozbawione jakiegokolwiek celu dyskusje? Naprawdę nie szkoda wam czasu?

poally

jeśli pijesz do mnie,to ja się nie wdaję w dyskusje.ja, zgodnie z zasadami forum,wyrażam swoją opnię i wydaje mi się, że właśnie temu to forum służy.więc myślę, że twoje oburzenie jest bezpodstawne.

ocenił(a) serial na 7
pati_b1

Powtórzę: nikt przecież was nie zmusza do oglądania tego czy innego serialu.

poally

z przymuszenia obejrzalam kilka odcinkow,wiec sie wypowiadam.boże,strasznie konfliktowa z ciebie osoba

ocenił(a) serial na 7
pati_b1

z przymuszenia? to nie ma dla mnie najmniejszego sensu. chyba nie znasz konfliktowych osób dziewczynko.

Pawuloniasty

Może i sama tematyka serialu głupia, ale naprawdę podoba mi się w nim gra Sochy- grać taka idiotkę jak Wioletta to nie lada sztuka, gra ja świetnie, nie przypuszczałam że sprawdzi się w tej roli. Drugi aktor którego uwielbiam w tym serialu to Braciak, gra projektanta Pshemko. Po prostu niesamowita stylizacja, niesamowita gra aktorska. Te dwie postaci ciągną serial.

Co do seriali to TVP ma denne serialiki, Polsat wcale nie lepsze.

ocenił(a) serial na 7
beatkab87

Polsat szczególnie:/
A co do TVN-u wystarczy spojrzeć na oglądalność i ilość sezonów dotychczasowych produkcji.
Dokładnie tak - Socha świetna! Jakoś nie wyobrażam sobie innej aktorki w tej roli;)