Witam. Też wyczuwacie podobieństwa między Shingeki no Kyojin, Death Note, Code Guess,
Btoom, Kingdom. Chodzi mi głównie o postacie, które obierają sobie w życiu jeden cel i dążą
do niego ze wszystkich sił, nie patrząc za siebie:
- Kira - nowy świat.
- Zero - lepsze życie dla siostry, niepodległość Japonii.
- Btoom !, nie pamiętam imion - walka o przetrwanie i wydostanie się z wyspy.
- Shin - zostanie największym siogunem na świecie,
- Eren - pokonanie wszystkich tytanów.
Mają dość swojego życia i chcą coś zmienić, siłą, inteligencją, nieraz nie jest to dobra droga,
lecz nie zważają na to i ciągle prą na przód, po każdym upadku wstają. Uwielbiam takie anime i
dla mnie sa one najlepsze. Przejdźmy do sedna, czy znacie podobne tytuły, które od początku
wciągają fabułą, akcją i walką o ten jeden cel, o przetrwanie w brutalnym świecie (zależnie od
anime). Z góry dziękuje za tytuły i proszę tylko o bardzo podobne i nie tasiemce. ;)
w dużej większości anime główny bohater ma swój życiowy cel do którego dąży , dlatego że to bardzo dobrze sprawdzony schemat na prowadzenie fabuły.
polecić ci mogę Steins;Gate , anime doprowadzone do mistrzostwa pod każdym względem.
chociaż jest krótkie to mam z niego więcej wspomnień niż z niektórych tasiemców.
a cel głównego bohatera nabiera głębi i powagi z każdym odcinkiem.
szczegulnie zapadły mi w pamięć zwroty akcji , które były jednymi z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem. każdy z bohaterów ma świetnie rozbudowaną osobowość , i chociaż w niektórych aspektach są trochę przerysowani , to każda postać jest unikalna i zachowuję się naturalnie.
morze jeszcze świetne great teacher onizuka , facet dąży do zostania najlepszym nauczycielem na świecie.
anime bardzo przyjemnie się ogląda.
gdyby nie to że nie chcesz żadnych tasiemców mógłbym polecić ci trochę więcej
Piszesz to pod każdym anime.
Daj sobie spokój. To tak jakbym pytała, czy widać podobieństwo w Highschool DxD i Biblii. Bez sensu.
załóż konto na http://www.anime-planet.com/ możesz tam oznaczać obejrzane anime, oznaczać ilość obejrzanych odcinków (i sprawdzić ile życia spędziłeś/aś na oglądaniu anime). a dodatkowo pod każdym tytułem masz zaproponowane podobne anime (z uzasadnieniem dlaczego jest ono podobne, co czasami jest bardzo pomocne ;D)
ogarnij Fullmetal Alchemist Brotherhood. Świetna fabuła oraz postacie gorąco polecam:).
Szczególnych podobieństw nie dostrzegam, a samo anime, takiemu "Death Note" czy "Code Geass" nie dorasta do pięt, niestety... szkoda, bo potencjał był.