PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661989}
7,3 2,6 tys. ocen
7,3 10 1 2553
Btooom!
powrót do forum serialu Btooom!

Witam. Też wyczuwacie podobieństwa między Shingeki no Kyojin, Death Note, Code Guess,
Btoom, Kingdom. Chodzi mi głównie o postacie, które obierają sobie w życiu jeden cel i dążą
do niego ze wszystkich sił, nie patrząc za siebie:
- Kira - nowy świat.
- Zero - lepsze życie dla siostry, niepodległość Japonii.
- Btoom !, nie pamiętam imion - walka o przetrwanie i wydostanie się z wyspy.
- Shin - zostanie największym siogunem na świecie,
- Eren - pokonanie wszystkich tytanów.
Mają dość swojego życia i chcą coś zmienić, siłą, inteligencją, nieraz nie jest to dobra droga,
lecz nie zważają na to i ciągle prą na przód, po każdym upadku wstają. Uwielbiam takie anime i
dla mnie sa one najlepsze. Przejdźmy do sedna, czy znacie podobne tytuły, które od początku
wciągają fabułą, akcją i walką o ten jeden cel, o przetrwanie w brutalnym świecie (zależnie od
anime). Z góry dziękuje za tytuły i proszę tylko o bardzo podobne i nie tasiemce. ;)

ocenił(a) serial na 7
ShinigamiK

w dużej większości anime główny bohater ma swój życiowy cel do którego dąży , dlatego że to bardzo dobrze sprawdzony schemat na prowadzenie fabuły.
polecić ci mogę Steins;Gate , anime doprowadzone do mistrzostwa pod każdym względem.
chociaż jest krótkie to mam z niego więcej wspomnień niż z niektórych tasiemców.
a cel głównego bohatera nabiera głębi i powagi z każdym odcinkiem.
szczegulnie zapadły mi w pamięć zwroty akcji , które były jednymi z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem. każdy z bohaterów ma świetnie rozbudowaną osobowość , i chociaż w niektórych aspektach są trochę przerysowani , to każda postać jest unikalna i zachowuję się naturalnie.

barbarjan

Jeszcze jakieś Podaj kilka ?

ocenił(a) serial na 7
ShinigamiK

morze jeszcze świetne great teacher onizuka , facet dąży do zostania najlepszym nauczycielem na świecie.
anime bardzo przyjemnie się ogląda.
gdyby nie to że nie chcesz żadnych tasiemców mógłbym polecić ci trochę więcej

ocenił(a) serial na 8
barbarjan

Szukasz jeszcze? Chyba jestem w stanie polecić Ci kilka serii ;)

ocenił(a) serial na 8
ShinigamiK

Szukasz jeszcze? Chyba jestem w stanie polecić Ci kilka serii ;)

Prokop95

Tak, szukam. Bardzo bym prosił ;)

ocenił(a) serial na 8
ShinigamiK

To przejdźmy na priv, ok? :)

ocenił(a) serial na 9
ShinigamiK

Piszesz to pod każdym anime.

Daj sobie spokój. To tak jakbym pytała, czy widać podobieństwo w Highschool DxD i Biblii. Bez sensu.

ejdziesia

Nie pod każdym, tylko pod wymienionymi. Przecież zawsze jest szansa, że ktoś poda mi fajny tytuł :)

ocenił(a) serial na 10
ShinigamiK

załóż konto na http://www.anime-planet.com/ możesz tam oznaczać obejrzane anime, oznaczać ilość obejrzanych odcinków (i sprawdzić ile życia spędziłeś/aś na oglądaniu anime). a dodatkowo pod każdym tytułem masz zaproponowane podobne anime (z uzasadnieniem dlaczego jest ono podobne, co czasami jest bardzo pomocne ;D)

ocenił(a) serial na 7
ShinigamiK

ogarnij Fullmetal Alchemist Brotherhood. Świetna fabuła oraz postacie gorąco polecam:).

ocenił(a) serial na 5
ShinigamiK

Szczególnych podobieństw nie dostrzegam, a samo anime, takiemu "Death Note" czy "Code Geass" nie dorasta do pięt, niestety... szkoda, bo potencjał był.

ocenił(a) serial na 6
ShinigamiK

Battle Royale