PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26504
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

Dla fanów - znów leci Buffy na programie SCI FI Channel codziennie o 17:40.
Pamiętam że jako nastolatka lubiłam ten serial. Zwłaszcza podobał mi się związek Buffy z Angelem :) ach ta moja romantyczna dusza hehe :) Nie dooglądałam go do końca, ale mam nadzieję, że w zamyśle autorów buffy i Angel zostali razem...
Pozdrawiam fanów.

attra

A ja niestety nie mam SCI FI Channel i strasznie mnie to dołuje. Też uwielbiam związek Buffy z Angelem, moim zdaniem byli piękną parą. Mam nadzieję że na końcu mimo wszystko będą razem, bo są bratnimi duszami.
Gdzieś czytałam że w jednym z wywiadów Joss Whedon powiedział, że jak by mógł dać Buffy szczęśliwe zakończenie to została by ona z Angelem. Niestety nigdzie nie znalazłam tego wywiadu, ciągle szukam. Ale dużo się ostatnio mówi w związku z ósmym komiksowym sezonem że jest on zwolennikiem bangel właśnie, choć do tej pory w żadnym wywiadów tego nie potwierdził.
Wiem również że był w planie film o Buffy i Angelu (podobno Joss Whedon już dawno napisał scenariusz, a film nie powstał bo nieudało mu się zdobyć zgody wytwórni) oraz że SMG i DB mieli się pojawić gościnnie w serialu Ripper, którego głównym bohaterem miał być Giles. Niestety plany dotyczące tego serialu nie wypaliły a szkoda, chętnie bym obejrzała.
Zobaczymy jak będzie dalej, nie mogę się doczekać jak skończy się historia Buffy.
Pozdrawiam.

beksi

Powiem Ci, że jak się ma takie kanały jak SCI FI chanel czy AXN Sci Fi to czlowiek wiele ciekawych seriali i filmów ma okazję sobie przypomnieć, bo często są powtarzane "stare" dobre seriale. Anioł Ciemności tez był na tym kanale powtarzany ( wszystkie sezony). Niestety nasza tv publiczna czy polsat czy TVN wola powtarzać wciąż i wciąż filmy typu Książę w Nowym Jorku czy Kevin sam w domu, lub co gorsza M jak miłość czy Moda na sukces - i na nic innego nie da się już liczyć niestety... :(
Szkoda że nie powstał film o B & A, ale na fali popularności tematyki wampirzej może jeszcze się uda takiego filmu doczekać i wreszcie doczekamy sie również "pozytywnego" zakończenie - czyli A&B :)
Pozdrawiam :)

attra

No właśnie bardzo żałuje że nie mam tych kanałów, wiem że leciał tam też Anioł Ciemności. O naszej publicznej TV i Polsacie oraz TVN wole nie wspominać. Dobre seriale i filmy puszczane w środku tygodnia po północy. Wtedy kiedy człowiek ma czas i chce coś porządnego obejrzeć to jakieś beznadziejne polskie telenowele i programy z gwiazdami które mało kto zna ewentualnie film który leciał już z 50 razy. Ostatnio zauważyłam że prawie w ogóle TV nie oglądam bo nie mam co, wole siedzieć na komputerze albo przeczytać dobrą książkę.
Ja bym chętnie obejrzała film o A&B i bardzo żałuje że mimo wszystko nie powstał. Wiem że są raczej małe szanse na jego powstanie, ale mimo to wciąż mam nadzieję że może jednak.
Cały czas za to liczę na pozytywne zakończenie w komiksach.
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
beksi

na stronie http://iitv.info/buffy--postrach-wampirow/ można obejrzeć ten serial ja czekam również na anioła ciemności.

własnie ten sam link tu chcialam wkleić.
http://iitv.info/
Jest tam Buffy pierwszy sezon i pomału dodają kolejne sezony. Wiem, że Angel też tam był, ale jak ostatnio patrzyłam to już nie ma :( Liczę że znów się pojawi na tej stronie :)

attra

Pierwszy sezon Buffy mam na dvd jakiś czas temu kupiłam w promocji, pozostałe też chciałam sobie kupić ale kasy nie starczyło. Na szczęście kiedyś sobie ściągnęłam wszystkie odcinki i zapisałam na płytę. W wakacje zamierzam sobie odświeżyć obydwa seriale, w oczekiwaniu na nowy numer komiksu. Już się nie mogę doczekać.