ogladam go od niedawna i bardzo mi sie podoba, ale jeszcze nie bardzo orientuje sie w osobach w tym serialu, kto to jest Spike? czy Faith przezyje po tym jak Buffy okaleczyła ja nożem? zdołają powstrzymac burmistrza? czytałam ze ostatnie odcinki 7 serii 'Buffy..." beda szczesliwe dla jej głównej bohaterki i ze wszystko skonczy sie dobrze, aa i przeczytalam jeszcze ze mama Buffy umze(czy to prawda?kiedy?jak?) Jezeli wiecie cos na ten temat to NAPISZCIE PROSZE! :)
nie ma problemu moge ci wsio opowiedziec:)
Spike- pierwszy raz pojawia się w 2 sezonie gdzie jest głównym przeciwnikiem Buffy. Spike jest wampirem lubiacym punk rocka. Ma 125 lat, pochodzi z Londynu, za zycia nazywał się William Pratt. W wampira został zamieniony przez Drusille, która z kolei mianował Angel. Drusilla, Darla, Spike i Angel tworzyli kiedyś wampirza paczkę. Drusilla i Spike sa parą, a ich miłosc miała byc wieczna. Jednak ona go rzuca. Spike powraca do Sunnydale żeby zabic Buffy, zostaje jednak złapany przez rzadowa organizacje łapiacą demony, która wkłada mu do głowy chip dzieki którmey Spike nie moze skrzywdzic ludkziej istoty, moze za to walczyc z demonami. Po czasie zakochuje sie w Buffy, walczy obok niej ze złem i odzyskuje dla niej dusze. Spike jak dla mnie obok Buffy to najfajniejsza postac serialu
Faith przezyje, bedzie w spiączce i obudzi się robiac przy tym sporo bałaganu, w koncu jednak zrozumie ze postepowała żle i wesprze Buffy w ostatnim sezonie
Burmistrz został oczywiscie pokonany
Joyce umiera w 5 sezonie w wyniku choroby, miała guza na mózgu.
jesli mas zjakies jeszcze pytania to wal smiało
Dzięki Ci bardzo. Wiesz może czy można ściągnąć sezony Buffy (najlepiej od 4-7)? jak będę miała jeszcze jakieś pytanko to na pewno zapytam(Ciebie) :)
jasne że mozna najlepiej korzystac z torrentów polceam strony
mininova.org
www.torrentportal.com
jesli tam nei bedzie któregoś sezonu to wsytarczy na google wpisac np
buffy the vampire slayer season 4 torrent na pewno znajdziesz ja w ten sposób sciagnełam wszytskie sezony:) głupio tylko ze troche to trwa za długo bo cąły sezon ma np 8,5 gb
fajnie, dzięki a od razu ściągnie mi się z napisami czy będę musiała poszukać?? :) pzdr.
no i bylabym bardzo uradowana jakby mi ktoś wytlumaczył jak sciągać... Dla mnie to czarna magia:P Pozdrawiam:*
sciaganie torrentów nie jest płatne:) jeszcze czego:D
najpierw sciagasz program do sciagania na google.pl wpisz sobie bitcomet lub azerus (to najlepsze programy do torrentów) pobierz z sieci instaler i zainstaluj go
potem wejdz na stronke www.torrentportal.com lub inna i szukaj filmów w wyszukiwarce nastepnie z tego co ci się wyswitli sciągasz tzw torrent link ma on zazwyczaj ok. 40 kb. nastepnie naciskasz na ten sciagniety juz link bieresz otwórz za pomoca i wybierasz BitComet lub Azerus
osobiscie polecam bardziej Bitt Comet jest prostszy w obsłudze i zazwyczaj sie nie psuje
Dzięki wielkie!:*:* No to zabieram się do roboty! Teraz pewnie nie puszczą 4 serii w tv4, więc trzeba sie zaopatrzyć, żeby nie cierpieć z niedomiaru Buffy i ekipy :P Pozdrawiam:*
otóz to pewnie nie puszczą lepiej sobie sciagnąc i delektowac się w dowolnej porze:)
" Buffy pod koniec 7 serii poświęca własne życie dla ludzkości."- co to ma znaczyć czy ona umrze? Czytałam, że wszystko skończy się dobrze(w 7 sezonie) jak to będzie???
Buffy przeżyje a wszystkie potencjałki, czyli dziewczyny które były w kolejce do tego aby kiedyś stać się pogromczyniami uzyskały moc. Dzięki temu buffy nie była już jedyną pogromczynią i mogła se pojechać - zresztą i tak musiała bo Sunnydale się lekko zapadło i została po nim tylko dziura.
dzięki za info czyli Buffy przeżyje bo niektórzy na różnych forach piszą, że nie i w końcu nie wiem :/
heheh wiesz Buffy umiera w 5 sezonie, poświęca zycie za swoją siostrę (tak naprawde to nie jej siostra a tzw. Klucz otwierającyn demoniczne portale uformowany w postac cżłowieka, młodszej siostry Buffy. Klucz został wysłany do Buffy ponieważ jest ona Pogromczynią). Wiele osób uważa ze Buffy kończyw sie na 5 sezonach i nie wie że jest ich 7;] na poczatku sezonu 6 Willow wypowiada zaklecie i sprowadza Buffy zpowrotem z zaświatów. Sezon konczy sie pozytywnie dla Buffy chociaż całe Sunnydale poszło z dymem i zgineło kilku bohaterów.
co do napisów to na stronie napisy.org wystarczy wpisac Buffy w wyszukiwarce i znajdziesz tam dobrze dopasowane napisy do kazdego odcinka trzeba je tylko sciagnąc i rozpakowac Zip:) pzdr
Dzięki, dzięki bardzo fajnie, że to napisałaś bo bym nadal nie wiedziała. pozdrawiam :)
No to był taki eufemizm :P Powinienem był wziąć to w cudzysłów. Tak czy inaczej Sunnydale już nie ma.
szkoda fajne miasto:D lol tylko troche przegiecie: niby miasteczko małe a port, lotnisko...ech:D
A skąd pochodzi informacja, że Spike nazywał się William Pratt? Samo imię jest oczywiste i znane ale nazwisko? Nie przypominam sobie by kiedykolwiek padło. We wszystkich opracowaniach tej postaci są podane pseudonimy ale w żadnym nie było nazwiska Pratt w żadnym kontekście. To informacja sprawdzona (pojawiająca się w "Buffy" lub "Angelu", jakiejś retrospekcji, komiksie lub wypowiedzi Jossa Whedona) czy też wymyślona przez fanów?
Nazwisko William Pratt pojawia się w komiksach między innymi w Spike: Asylum tu jest więcej informacji : )
http://en.wikipedia.org/wiki/Spike_(Buffy_the_Vampire_Slayer)
Komiks ten podany jest jako non canon więc nie jestem pewna czy można tą informację uznawać za pewnik. Skoro Whedon nie przyłożył do tego ręki. Ale ogólnie pasuje, także znaczeniowo, więc mogłoby tak być w rzeczywistości.
Spike: Asylum jest to Spin-off komiksów Angela wydawanych przez firmę IDW i jego akcja dzieję się przed sezonem 8 Buffy. Wszystkie komiksy z tej serii są uznawane za kanoniczne.
A nie chodzi o Spike: After fall? To na pewno dzieje się przed 8 sezonem Buffy i jest spin- offem do Angel: After Fall.
Na tej liście go nie widzę: http://en.wikipedia.org/wiki/Buffyverse_canon#Canon_listing
Ale może być nie kompletna i czytałam, że część niekanonicznych produkcji zostało uznane jednak za kanon, więc mogę się mylić. Nie orientuję się za dobrze w świecie komiksu:( Tyle jest różnych tytułów, spin- offów etc. A Buffy to moje pierwsze spotkanie z tak rozbudowaną serią komiksów i komiksami w ogóle (Kaczora Donalda nie liczę).
Z góry dzięki za wyjaśnienia:)
W tym wywiadzie z kwietnia Scott Allie współpracownik Jossa pracujący dla firmy Dark Horse która wydaje komiks Buffy i będzie wydawała nowego Angela (czyli komiks Angel and Faith) powiedział oficjalnie że akcja w komiksach IDW ma miejsce przed sezonem 8.
http://l.wbx.me/l/?instId=a7b621d3-70d7-47b6-8afb-051608475f9a&token=0da9fe9077d e23025b52587a22f09317d16bdc940000012f21ed5dd3&u=http%3A%2F%2Fwhedonsworldblog.wo rdpress.com%2F2011%2F04%2F07%2Fassignment-x-interview-scott-allie-3%2F
Tutaj http://buffy.wikia.com/wiki/Spike:_Asylum pisze że Spike Asylum został napisany przez Briana Lyncha i wydany przez firmę IDW, więc powinien być kanoniczny. Pamiętam również że występuje w nim postać Betty George z ATF.
Chociaż zauważyłam że brakuje go na liście tutaj http://buffy.wikia.com/wiki/Angel_(IDW_series), więc może się mylę : )
Już wiem czemu niema go na liście jak mogłam zapomnieć, akcja Spike Asylum dzieje się przed After The Fall prawdopodobnie około sezonu 5 Angela. Jednak odniesienia do niego można spotkać między innymi w Angel 23 zwanym Angel: After the Fall – Epilogue, więc powinien się liczyć jako kannon.
Ale przyznaje że już się trochę pogubiłam i niczego nie jestem pewna : )