PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26505
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

Mam problem.

ocenił(a) serial na 10

Jestem teraz na 4 sezonie, dokładnie skonczyłam odcinek pangs (dla przypomnienia, xander budzi jakis indian i oni mszczą sie na białych, pierwsze w 4 sezonie pojawienie sie angela który pomaga buffy z ukrycia) i chodzi mi o to ze mimo iz angel tam byl to buffy go nie widziala, nie gadała z nim ani nic i w nastepnym odcinku - something blue willow rozmawia z buffy, idą przez cmentarz i buffy mowi ze widok angela w LA chocby na chwile był bardzo bolesny i czy ktos mi moze wyjasnic o co chodzi?? kiedy ona sie z nim widziala? czy to jest jakas adnotacja do serialu angel czy o co chodzi? moje pytanie moze wydac sie błahe ale jako wierna fanka angela i buffy nie chcialabym przegapic zadnej z ich wspolnych scen.

Dia2506

Tak, oni widzieli się w odcinku serialu Angel :) i to był jak dla mnie naprawdę poruszający odcinek ;( nie chcę spoilerować, ale powiem tylko, że tak naprawdę to oni nie widzieli się te 5 min, ale dłużej. Zresztą zobacz ten odcinek, a sama się przekonasz ;)

kwoka22

Dokładnie ich spotkanie miało miejsce w 8 odcinku pierwszego sezonu serialu Angel o tytule "I Will Remember You".
Jako również wierna fanka Buffy i Angela polecam ten odcinek ponieważ należy on do moich ulubionych : )

ocenił(a) serial na 10
beksi

o Jezuuuu, nie wierze że to sie stało, powiedzcie mi ze buffy sobie kiedys przypomni, chociazby w tym 8 komiksowym sezonie bo tam podobno maja być razem... nie no ja w to nie wierzę. i co i tak to sie konczy?? ona wraca do jakiegos jak-mu-tam ciapowatego kolesia z wojska/collegu??? nieee ja sie z tym nie zgadzam, dopisuje tu 9 sezon i sorry bardzo ale nic mnie nie obchodzi ze będzie apokalipsa ale buffy i angel mają być razem...

Dia2506

Ja też strasznie przeżywałam ten odcinek :/ i też nie mogłam się pogodzić z tym, że Buffy nie będzie nic pamiętać :( a czy kiedykolwiek sobie przypomni to nie wiem, bo jak na razie jestem na początku piątego sezonu i jak do tej pory nic takiego nie nastąpiło, co by mogło przypomnieć Buffy ten dzień :/
Choć tak naprawdę to chyba nic jej nie może przypomnieć, bo przecież tego dnia w ogóle nie było (skoro ci prorocy cofnęli czas). Jedyny sposób, jaki widzę, to tylko Anioł mógłby opowiedzieć Buffy, co się stało wtedy, ale wątpię, żeby to kiedykolwiek zrobił :(

kwoka22

Ja miałam podobnie i za każdym razem kiedy do niego wracam moja reakcja jest taka sama.

Niestety nie przypomni sobie i nie dowie się o tym dniu nawet w sezonie 8 komiksowym który już się skończył i w którym Buffy oraz Angel na końcu znów nie są razem. W tej chwili jest wydawany sezon 9 połączony z komikami Angel & Faith. Ma być jeszcze co najmniej sezon 10 i nie sądzę że szybko będą razem bo Joss nie lubi szczęśliwych par (dokładnie to twierdzi że są one nudne) dlatego jeśli będzie happy end to na końcu.
Zresztą te komiksowe sezony są tak kiepskie że lepiej sobie nie zawracać nimi głowy, lepiej samemu sobie napisać własne zakończenie ich historii albo sięgnąć po dobry fanfic jest ich dużo w Internecie.

Przyznam że moje idealne zakończenie wygląda mniej więcej tak http://www.youtube.com/watch?v=XIKA6VHlH1k
Miłego oglądania : )

ocenił(a) serial na 10
beksi

Angel i Faith? nie tylko nie to, nienawidze małpy, napisałabym gorzej, ale tu cenzurują, i co oni będą razem? tego to juz chyba nie przezyję...

Dia2506

Spokojnie Angel & Faith nie są razem i raczej nie będą bo on wciąż kocha Buffy. Oni tylko się przyjaźnią, właściwie to są dla siebie jak rodzeństwo. Nie wiem czy oglądałaś Angela w całości ale jest tam pokazane jak on jej pomógł stać się dobrą osobą i teraz ona próbuje mu pomóc by się odwdzięczyć.

ocenił(a) serial na 10
Dia2506

To było w Aniele ciemności, ona opowiadała o ich spotkaniu .

ocenił(a) serial na 10
Dia2506

Mam następne pytanie, w szóstym sezonie w odc. 4 do buffy dzwoni angel i mają sie spotkać a w następnym odcinku juz jest po spotkaniu i czy w aniele ciemnosci jest to pokazane ? bo w buffy nie..

ocenił(a) serial na 10
Dia2506

niestety nie

tweety867

Dokładnie z powodu tego że sezony 6 i 7 Buffy oraz 3 i 4 Angela były w innych sieciach telewizyjnych nie było możliwe pokazanie ich spotkania na ekranie. Szkoda chętnie bym je zobaczyła : )