PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26505
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

W którym odcinku, którego sezonu stanie się cos znaczącego pomiedzy Buffy i Spikem? Jakiś całus czy coś...

jagosiek

Ogólnie Buffy i Spike oficjalnie nigdy razem nie byli, więc nie zabardzo wiem co masz na myśli pisząc coś znaczącego.
W szóstym sezonie Buffy została sprowadzona z nieba przez swoich przyjaciół, po tym jak umarła na końcu piątego sezonu. Po tym jak wróciła nie była do końca sobą. Wpadła w depresje i myślała że jest demonem czy coś w tym stylu. Gdzieś chyba od 9 odcinka zaczęła wykorzystywać Spike dla seksu z wzajemnością. Z tego co pamiętam było tak przez około dziewięć odcinków. Jakiś całus chyba się pojawił również w odcinku 8 kiedy Giles wyjechał i Buffy musiała to odreagować.

beksi

Chodziło mi o jakieś konkretne gesty, słowa tej pary w stosunku do siebie. Obejrzałam właśnie odcinek 7 sezonu 5 i tu już widać że Spike coś tam do Buffy świruje choć sam nie wie o co mu chodzi.. Ale z tego co piszesz, wątek S&B będzie wątkiem tragicznym kolejnej pary w tym serialu. Dzięki :)

jagosiek

Nie wiem czy wątek pary B&S można nazwać tragicznym. Moim zdaniem wątek tragiczny jest wtedy kiedy dwoje osób się kocha, ale nie może być razem ze względu na okoliczności. Tak było między innymi w przypadku B&A gdzie na przeszkodzie ich związkowi stanęła klątwa. W przypadku B&S nie było żadnej wyraźnej przeszkody, (no chyba że to że on był wampirem) żeby mogli być razem. Raczej chodziło o to że Buffy go nie kochała ,dlatego później nie chciała z nim być w ten sposób i zostali przyjaciółmi.
Jeśli chodzi o gesty czy słowa to na końcu gdy Spike umierał Buffy powiedziała mu wreszcie że go kocha, na co on odpowiedział nie ale dzięki że to powiedziałaś czy jakoś tak.
Tak naprawdę nie wiadomo czy Buffy powiedziała to bo rzeczywiście go kochała, czy zrobiła to dlatego że umierał i chciała mu podziękować za to co dla niej zrobił. Co do tego wciąż trwają spory, jak poszperasz na tym forum to znajdziesz mnóstwo tematów na ten temat. Sami twórcy jeszcze tego tak naprawdę nie potwierdzili, może niedługo poznamy odpowiedź na to pytanie w sezonie 8 kto wie. Chociaż jak dla mnie twórcy w tym sezonie mają mnóstwo innych kwestii które powinni najpierw wyjaśnić.

jagosiek

To czekajcie czekajcie... Będzie sezon 8 i jest to pewne?

majka2115

Jest sezon 8 w postaci komiksów i ma być sezon 9.
Spoiler:Tylko że w nim Buffy (nie wiem czy można tak to ująć) znów jest z Angelem i nie zanosi się na razie by miała go zostawić dla Spikea. Zwłaszcza po tym co się między nimi wydarzyło ostatnio. I mimo iż w następnym numerze we wrześniu pojawi się Spike (właściwie to już się pojawił na ostatniej stronie ostatniego numeru) to raczej między nim i Buffy do niczego poważniejszego nie dojdzie. Sami twórcy mówili o tym niedawno w jednym z wywiadów.