PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26524
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

Odcinek w rzymie

ocenił(a) serial na 10

W którym momencie "buffy.." miał miejsce odcinek z "angela", ten w którym angel i spike są w rzymie i szukają buffy . To sie w ogóle jakoś synchronizuje?

Dia2506

Odcinek ten ma miejsce po zakończeniu 7 sezonu serialu i przed rozpoczęciem sezonu 8 wydawanego w postaci komiksu.

ocenił(a) serial na 9
beksi

Ale skąd się po zakończeniu siódmego sezonu "Buffy.." wziął Spike? Przecież w ostatnim odcinku ginie śmiercią heroiczno-tragiczną... Czy było to w jakiś logiczny sposób wyjaśnione w "Angelu"?

caroline_q

Nie wiem jak to wytłumaczyć ale spróbuje, jest trochę spoilerów z Angela : )

Zgaduje że nie wiesz skąd i w jaki sposób Angel wszedł w posiadanie tego medalionu który nosił Spike, więc w skrócie napisze że dostał go od kancelarii prawniczej Wolfram & Hart czyli big bad ze swojego serialu w zamian za objęcie stanowiska szefa ich oddziału w L.A. Spike po spłonięciu w Hellmouth został uwięziony jako duch w medalionie i wysłany pocztą do prawowitych właścicieli gdzie koperta z nim zostaje otwarta przez Angela i zostaje uwolniony. Przez kilka odcinków serialu błąkał się jako duch a następnie dostał tajemniczą paczkę którą otworzył i stał się ponownie cielesny.

Nie pamiętam żeby w serialu była mowa dlaczego Spike został wskrzeszony ale możemy się domyślać że przy jego pomocy Senior Partnerzy (głowni właściciele Wolfram & Hart byli bardzo silnymi demonami którzy zostali wygnani dawno temu z tego wymiaru) chcieli po prostu manipulować Angelem ponieważ przepowiednie wskazywały że ma on odegrać kluczową role w wielkiej apokalipsie ale nie wiadomo po której stanie stronie. Bardzo im zależało żeby Angel stanął właśnie po ich stronie a nie PTB które reprezentowało siły dobra.

Jeśli cię to interesuje to Wolfram & Hart ma się pojawić niedługo w komiksach Buffy i może dostaniemy od nich jakieś wyjaśnienia dotyczące między innymi tej sytuacji.

Mam nadzieję że pomogłam : )

ocenił(a) serial na 9
beksi

Dziękuję za odpowiedź. :)