Jakie macie ulubione odcinki,lub jakie Wam utknęły w pamięci? Oglądałem ten serial, gdy miałem 6 lat i bardzo go lubie. Z przyjemnością poogladam go jeszcze raz. :)... Mi w głowie utknął jeden odcinek, w którym wiem, że Buffy wpadła przez kanał do takiej piwnicy z wodą i tam były jakieś stwory. Sory, że tak napisałem, ale naprawde niewiele pamietam
rodzice pozwolili ci oglądać?:) chociaż fakt 1 sezon dla młodszych jeszcze by się nadawał ale im dalej tym mroczniej ;) a najbardziej utkwiły mi odcinki z 2 sezonu " Surprise" i z 4 sezonu " Hush" ;)
mi najbardziej w pamięci utkwił odcinek "Halloween" z 2 sezonu:) chyba dlatego, że był taki... inny xD
ja pamiętam odcinek w którym była Drucilla, Spike i Angelus, potem Angelus był przetrzymywany przez Drucille;D Sama nie wiem czemu akurat ten odcinek...A może ktoś wie z którego to sezonu i jaki był tytuł??Chętnie bym sobie obejrzala jeszcze raz;)
Po za tym interesują mnie odcinki gdzie był Zły angel- Angelus, wtedy się działo...
czarownica chodzi ci chyba o odcinek
What’s My Line? z 2 sezonu
jest podzielony na dwie części (odcinek 9-10) ale Chyba oglądałaś drugą część czyli 2x10 What’s My Line? Part 2
Angelus był zły od odcinka 13 do końca drugiego sezonu.
A moje ulubione odcinki to (uwaga długa lista ;p) :
-SEZON 1:
7,9,10,11
-SEZON 2
3,13,14,15,6,19
-SEZON 3
1,5,6,7,12,16,18,21,22
-SEZON 4
3,9,10,19,20
-SEZON 5
2,3,6,7,13,14,19
-SEZON 6
5,6,7,8,11,14,19,20,21,22
-SEZON 7
5,6,8,11,13,17,18,21,22
mi w główce utkwił odcinek z robalem takim gościem co glizdki z niego wychodziły:-O ,NO i w 3 sezonie odcinek z kotek który ożył he he:DD
hej jestem obecnie na ostatnim odcinku sezonu 2 czy moze mi ktos powiedziec czy angel jeszcze wystapi w serialu? please czy buffy bedzie z angelem?
ogólnie odcinki buffy są ciekawe każdy z nich ma coś specyficznego co sprawia że są interesujące. Ale nie o tym chcę napisać. Dla mnie najsmutszy to "nowicjuszka" pierwszy odcinek czwartego sezonu. Opowiada o ty że buffy musiała rozstać się z liceum i ze starą paczką pogromców. W pierwszym dniu na studiachnie nie może się odnaleźć wszystko jest dla niej obce Willow i Oz mają ciekawsze sprawy na glowie. Buffy może liczyć tylko na Xander. Choć odcinek kończy sie dobrze to po jego obejrzeniu zrobił mi sie smutno. Też jak buffy skończyłem liceum i mam rozpocząć studia. Sądze że jej pierwszy dzień będzie podobny do mojego pomijając oczywiśćie walke z wampirami. Może temat ten nie miał na celu opisanie najsmutniejszego odcinka (co nie oznacza że jest on dla mnie najgorszy)chciałem się tylko podzielić jak się poczułem po jego obejrzeniu.
ja też od października będę 'świeżakiem':)
ja lubię odcinek po wyjeździe Oza, gdy wszystko co Willow powiedziała stawało się prawdą, np.Buffy miała się hajtać ze Spikiem.
Lubię też Once more with feeling czyli 6x07, z czwartego sezonu gdy Faith i Buffy zamieniają się ciałami, to dwa odcinki. I każdy z 7 sezonu, gdzie pojawia się Faiyh, moja ulubiona postać:)
Uwielbiam odcinek z 4 sezonu "Something blue" gdzie Buffy pod wplywem czatu Willow zakochuje sie w Spike'u :). Uśmiałam się na nim :) i już widać zalążek uczucia pomiędzy nimi hehe :)
Mój ulubiony odcinek to "Normal Again" czyli 6x17. To odcinek w którym Buffy zostaje zatruta przez demona. Trucizna wywołuje u niej halucynacje które polegają na tym, że Sunnydale jest tylko wytworem jej wyobraźni. W prawdziwym życiu jest pacjentką szpitala psychiatrycznego i cierpi na głęboką schizofrenię. Odcinek pozostawia niepewność w widzu. Nie wiemy czy Buffy ma halucynacje, że jest pogromcą czy może, że jest pacjentką. Bardzo lubię ten odcinek. Tak, tak.
Poza tym uwielbiam wszystkie odcinki w których występuje Faith. Jest ona moją ulubioną postacią w serialu. Ale tu jeśli mam wybrać to obstawiam 3x21 "Graduation Day. Part 1" i 4x15 "This Year's Girl"
Z moich ulubionych, to chyba "The wish", czyli ten w których pojawia się Anyanka i życzenie Cordelii stwarza alternaltywne Sunnydale. Potem jeszcze jeden aodcinek w którym pojawia sie wampir Willow z alternatywnego Sunnydale i jeden z odcinków w 3 sszonie, w którym pojawia się Spike (mój ulubiony bohater) i który kończy sie tym jak Spike jedzie samochodem i śpiewa razem z radiem (a chwilę wcześniej taki depresyjny moment). I generalnie bardzo lubię "welcome to the hellmouth" i "Angel" z pierwszego sezonu. :)