Czy ktoś mógłby mi napisać jak się kończy komiks o Buffy? Wiem że ma być następny, ale nie wiem czy już się pojawił. Z kim jest co się dzieje z pozostałymi. Wiem, że Dawn i Xander byli ze sobą, ale czy nadal są?
Sezon 8 skończył się jak Buffy z wciekłości i rozpaczy po tym jak opętany przez Twilighta Angel zabił Gilesa zniszczyła Seed of Wonder (źródło magii na świecie).
Akcja numeru 40 (ostatniego) dzieje się około pół roku po tym wydarzeniu i widzimy w nim Buffy która pracuje jako kelnerka i mieszka z Xandrem i Dawn ( wciąż są razem, bardzo szczęśliwi) w San Francisco. Dowiadujemy się w nim również że Giles cały swój majątek zapisał w testamencie Faith, która teraz opiekuje się Angelem który jest prawdopodobnie w Katatonii. Buffy dostała od niego tylko książkę z napisem Vampyr którą widzimy w pierwszym odcinku serialu (to ta sama którą pokazał jej przy ich pierwszym spotkaniu w bibliotece). Buffy jak można się domyślić po tym wszystkim z nikim się nie spotyka a Spike podróżuje na swoim statku i co jakiś czas ją odwiedza lądując na schodach przeciwpożarowych (nie może wejść do środka bo nie został zaproszony). Podczas odwiedzin wspiera ją i przywozi jej najnowsze wiadomości głównie o tym czy ktoś o nią nie poluje ponieważ wiele osób jest na nią zła za to co się stało.
I jeszcze jedno Willow zerwała z Kennedy.
P.S Sezon 9 Buffy w postaci komiksu ma się rozpocząć za około osiem miesięcy.
dzięki wielkie ja na razie jestem na 5 części 8 sezonu, ale nie mam czasu na czytanie. Z tego co do tej pory przeczytałam to Kennedy jest w jakimś portalu? ( przynajmniej tak zrozumiałam) czy dobrze? I z tego co przeczytałam to chyba reżyserowie komiksu są za połączeniem Buffy i Angela
W trzecim numerze Willow wspomina że Kennedy na miesiąc umarła mistyczną śmiercią i przez to postanowiły trochę zwolnić na jakiś czas, to wszytko.
Jeśli chodzi o komiksy Angela to sprawa wygląda tak że na dzień dzisiejszy wydaje je na licencji firma IDW ale od numeru 18 nie są one uznawane za kanoniczne. Chociaż czytałam że podobno numery 39 -44 (ostatnie wydane przez tą firmę) są jednak w kanonie i mamy w nich dostać wskazówki na temat Angela i jego roli w sezonie osiem Buffy.
W sierpniu 2010 firma Dark Horse która wydaje sezon osiem Buffy poinformowała w oświadczeniu że seria komiksowa Angel wraca pod jej skrzydła i będzie wydawana razem z sezonem dziewięć jako połączona historia. Będą dwie historie Buffy i Angel które będą się razem uzupełniać. Będziemy również mogli zobaczyć postacie z jednej serii w drugiej np. Connora albo Illyrię (jeśli oczywiście jeszcze żyją, bo nic nie wiadomo) w komiksach Buffy, do tej pory podobno było to niemożliwe z powodu umowy licencyjnej.
P.S Chodzą plotki że planowane są również dwa mini spin-off opowiadające o przygodach Willow i Spika, ale nie zostało to jeszcze oficjalnie potwierdzone.
Jeszcze dopiszę może to kogoś zainteresuje :)
Jeśli chodzi o komiksy kanoniczne Angel wydawane przez firmę IDW istnieją tak zwane Spin-Off opowiadające o Spiku. Są to cztery numery "Spike After the Fall" oraz wciąż wydawane "Spike" (w tej chwili wydane zostały cztery numery, a jest ich osiem).
W komiksach "Spike" mamy się dowiedzieć między innymi skąd on wziął swój statek który ma w sezonie osiem Buffy, ma się w nich również pojawić Willow jako gość.
dobra minął rok od mojego pytania i jeszcze raz chciałabym zapytać co u naszych bohaterów? Czy komiksy Buffy i Angela dobiegają końca? Jeśli nie to ile jest planowanych?
Zadałam pytanie kto bardziej do Buffy Angel czy Spike. Teraz zastanawiałam kogo tak naprawdę kocha Buffy?
Komiksy Buffy i Angela jeszcze szybko nie dobiegną końca bo planowany jest sezon 10. Mam nadzieję że ostatni bo nie jestem ich fanką, chociaż muszę przyznać że Angel & Faith jest naprawdę dobry.
Sezon 9 ma mieć 25 numerów, teraz będzie 10 więc powinien trwać jeszcze około 1,5 roku. A jeśli chodzi o sezon 10 jeszcze nic nie wiadomo.
Kto bardziej do Buffy Angel czy Spike, można powiedzieć że w tej chwili żaden. Jeśli chodzi o Angela to po tym co się stało w sezonie 8, Buffy musi najpierw mu wybaczyć.
A Spike właśnie wyznał jej że wciąż ją kocha, ale już dziś wiemy że w najnowszym numerze ona da mu kosza dlatego wyjedzie i będzie miał swoją mini serie która ma liczyć pięć numerów. Nie wiadomo czy zobaczymy go jeszcze w tym sezonie w komiksach Buffy, jeśli tak to będzie to dopiero pod koniec tego sezonu.
A co u naszych bohaterów to w skrócie trochę Spoilerów.
Buffy jest w ciele robota i myślała że jest w ciąży. Przez jakiś czas planowała aborcję bo nie wiedziała kim jest ojciec dziecka które miało być poczęte gdy była pijana na imprezie przez co nie pamiętała z kim uprawiała seks.
A Angel ukrywa się w domu Gilesa który teraz należy do Faith bo w tej chwili jest chyba wrogiem publicznym numer 1 (Giles po śmierci prawie wszystko oprócz książki wampir z pierwszego sezonu zapisał Faith w spadku). Pomagają sobie wzajemnie i zamierzają spróbować wskrzesić Gilesa z martwych, mam nadzieję że zgada Faith na to ma drugie dno bo pomysł jest absurdalny.
To chyba tyle : )
ślicznie dziękuje, ja niestety nie czytam komiksów bo trudno mi je ściąga z neta, próbowałam, ale są za bardzo obszerne więc trzeba byłoby płacić. Szkoda że nie postanie serial lub film na podstawie komiksu.
Właśnie oglądam 5 sezon w tv dlatego to moje pytanie odnośnie Buffy. Wydaje się jakby cały czas kochała Angela, ale moim zdaniem najbardziej do niej pasuje jakiś człowiek a nie wampir :P
A co takiego zrobił Angel? A Dawn i Xander są nadal razem?
Mi też tak się wydaje, to znaczy że wciąż kocha Angela bo w sezonie 8 powiedziała mu że jest mężczyzną jej życia i to z nim chciała by je spędzić do końca.
Nie mam nic przeciwko Buffy z kimś normalnym. Ostatnio oglądałam kilka odcinków sezonu cztery i muszę przyznać że podoba mi się jej związek z Rileyem (chociaż wciąż jestem Bangel do końca). Bardzo spodobał mi się również pomysł jej i Xandra w sezonie 8, dlatego gdyby twórcy nie połączyli go z Dawn nie miałabym nic przeciwko.
Bardzo lubię Buffy dlatego coraz częściej myślę że normalny związek z człowiekiem dobrze by jej zrobił.
Spróbuje opisać co zrobił Angel w sezonie 8, trochę to głupie a postać była całkowicie OOC.
Spoiler:
Angel był big badem w sezonie ósmym bo Whistler mu powiedział że jeśli tego nie zrobi to nastąpi koniec świata dlatego że gdy Buffy na koniec sezonu 7powołała wszystkie pogromczynie zachwiała równowagę na świecie.
Podobno pokazał mu wizję w której mówi o tym Buffy i razem stają do walki a przez to przegrywają ostatnią bitwę i następuje koniec. Dlatego ukrywał się przed nią i działał samodzielnie.
W Angel & Faith okazało się że był również częściowo manipulowany przez Twilighta który objawił się później w postaci Lwa by razem z Buffy uprawiając seks stworzyć nowy wszechświat. Gdy już to zrobili Buffy przekonała go że powinni wrócić na ziemię (bo wylądowali w innym wymiarze zwanym Twilight) by pomóc jej przyjaciołom, dlatego że okazało się iż skutkiem ubocznym ich seksu była apokalipsa.
A dokładniej to Buffy i Angel poprzez seks wytworzyli energię która sprawiła że inne wymiary zostały otwarte przez co na ziemi pojawiło się mnóstwo demonów które je zamieszkiwały. Przy okazji sprowadzili również na ziemię katastrofy geologiczne, tornada, trzęsienia ziemi itd.
Wtedy pojawił się Spike w swoim statku kosmicznym i powiedział Buffy że wie jak to powstrzymać więc ona razem z przyjaciółmi poszła z nim zostawiając Angela pomagającego pogromczynią. Gdy Buffy odeszła pojawił się właśnie Twilight w postaci Lwa który był zły na nich i całkowicie opętał Angela przez co on próbował zabić Buffy i zabił Gilesa.
W rezultacie ona zniszczyła ziarno, (coś co wyglądało jak jajko) które było źródłem magii na ziemi i znajdowało się w Hellmouth, czyli w tym kraterze który powstał pod Sunnydale. Dodam że jego strażnikiem bym Mistrz wampirów z pierwszego sezonu. Po tym jak zniszczyła to ziarno magia zniknęła, wszystkie wymiary zostały zamknięte a demony i Twilight wrócili do siebie.
Na końcu Buffy zamieszkała w San Francisko a Angelem który zapadł w katatonie zajęła się Faith która w ten sposób chciała się odwdzięczyć za to że on wcześniej jej pomógł.
Dawn i Xander wciąż są razem i próbują żyć normalnie, dlatego przestali pomagać Buffy jeśli chodzi o wampiry oraz starają się trzymać z dala o kłopotów.
Wiem że brzmi dziwnie, ale tak mniej więcej było i nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Dla mnie te komiksy były straszne i czasami wolałabym by w ogóle nie powstały. A ściągam i ściągałam je za darmo w Internecie tak samo jak wcześniejsze komiksy Angela.
Poszukaj może jeszcze znajdziesz strony na których są do pobrania za darmo. A i widziałam je też ostatnio na torentach, wszystkie 40 numerów.
Pozdrawiam : )
Filmweb mi padł na jakiś czas i nie mogłam edytować. Oczywiście powinno być: Podobno pokazał mu wizję w której on i Buffy razem stają do walki a przez to przegrywają ostatnią bitwę i następuje koniec. Dlatego ukrywał się przed nią i działał samodzielnie.
rozumiem, sama jak zaczęłam czytać komiksy te które mogłam ściągnąć uważałam, że są dziwne wręcz durne. Nie miałabym nic przeciwko gdyby skończyli Buffy na 7 sezonie a Angela na 5 i nie robili żadnych kontynuacji.
Uwielbiam Spike, ale uważam że Buffy powinna być z Aniołem bo tylko jego kochała. Mam nadzieje, że jeśli się skończą komiksy to Anioł i Buffy będą razem, Buffy mogłaby stać się wampirem albo Anioł człowiekiem. Tylko dziwne bo jak dobrze pamiętam to Anioł został dziadkiem. A przypadkiem Buffy teraz nie jest starsza od niego?. Willow lubiłam z Ozem.
Zastanawiam się gdyby zrobili remake Buffy albo jej ciąg dalszy to jakby były ukazane wampiry, czy tak jak było w oryginale czy może tak jak są pokazane teraz bez tych masek:P i czy może zakończyli by tak żeby nie było żadnych niedomówień.
Zgadzam się z prawie wszystkim co napisałaś.
Mam podobnie wolałabym żeby Buffy skończyła się na sezonie siódmym ( chociaż nie lubię dwóch ostatnich i czasami wolałabym na piątym) a Angel na piątym, chociaż uwielbiam komiksy ATF których akcja dzieje się po zakończeniu jego serialu.
Komisy Buffy mi się podobały na początku ale później moim zdaniem twórcy poszli za daleko. Rozumiem że mieli wolną rękę jeśli chodzi o fabułę, efekty specjalne i chcieli spróbować wszystkiego, ale czasami trzeba zachować umiar bo zamiast czegoś fajnego wychodzi jedna wielka bzdura, i tak było właśnie w tym przypadku.
Ja również lubię postać Spike ale głównie w drugim i czwartym sezonie Buffy oraz piątym sezonie Angela i w jego wcześniejszych komisach. Myślę że jest ciekawą postacią i zasługuje na własny tytuł by się rozwijać, dlatego cieszę się że będzie miał mini serie. Uważam również że skoro wcześniej miał własne komiksy to rola postaci drugoplanowej w Buffy jest dla niego krokiem w tył, plus nigdy nie byłam Spuffy.
Jestem Bangel do końca i wciąż liczę na shansu bo zawsze uważałam że Buffy i Angel powinni być razem dopiero gdy on na powrót stanie się człowiekiem. Moim zdaniem dopóki Angel jest wampirem sama miłość nie wystarczy by mogli być razem szczęśliwi, dodatkowo jestem zdania że Buffy zasługuje na to o czym zawsze marzyła czyli normalne życie, zwłaszcza teraz gdy jest mnóstwo innych pogromczyń.
Jeśli dobrze pamiętam to Angel jeszcze nie został dziadkiem, ma tylko syna Connora który teraz ma chyba około 18 albo 19 lat. Jeśli chodzi o wiek Angel to został on przemieniony w wieku 26 lat a Buffy ma w tej chwili w komiksach 25, czyli nie jest starsza.
Tak sobie teraz pomyślałam że Angel z Connorem muszą razem wyglądać jak bracia a nie ojciec i syn, co musi być dziwne.
Uwielbiam również Willow i Oza to moja trzecia ulubiona para z tego serialu. Postać Oza jest jedną z moich ulubionych i było mi szkoda kiedy odszedł. Strasznie podobało mi się że był taki małomówny i w dalszych sezonach brakowało mi jego przyjaźni z Xandrem.
Z tym remakem to rzeczywiście ciekawe ale chyba moim zdaniem lepiej żeby było jak w originale.
Jak pierwszy raz oglądałam Angela i Buffy marzyłam żeby Joss stworzył wspólny finał dla obydwu seriali w którym spotykają się obydwie ekipy by wspólnie walczyć w apokalipsie Shansu. Chciałam zobaczyć spotkanie Gilesa i Wesleya oraz Xandra i Cordy po latach, oraz happy end dla moich ulubionych postaci razem z rozwiązaniem wszystkich wątków z seriali. Szkoda że to już nie możliwe z powodu śmierci postaci : (
a przypadkiem Cornelia nie urodziła córki Connora? tak mi wydaje, kiedyś czytałam o tym na viki. Mam nadzieje, ze będzie happy end jeśli mają zakończyć komiksy w przyszłości.
Dla mnie to przesadzili gdy Buffy miała romans z jedną z pogromczyń. A czy Buffy spotyka się z kimś teraz? a może nie
http://www.youtube.com/watch?v=nuyB6jtmf_U&feature=fvst a tutaj znalazłam fajny filmik
Z tego wszystkiego to mi szkoda Spike, który kocha Buffy, ale ona nadal myśli o Angelu.
Jeżeli miałabym porównywać ich obu to zdecydowanie wolę Spike.
Angela uwielbiałam 10 lat temu, ale jak z dwa lata temu odnowiłam sobie Buffy, to doceniam Spike.
Jej związek ze Spikiem był oparty na seksie. Czuła się samotna opuszczona to pewnie dlatego zaczęła sypiać ze Spikiem, można by rzec że traktowała go jak zabawkę a on się zakochał.
Z Rileyem mogło by jej wyjść gdyby inaczej postąpiła, ale również uważam że ten związek na dłuższą mete nie miał szans bo był oparty również na seksie.
Jedyną i prawdziwą więź miała z Aniołem, a wiadomo, że pierwszej miłości się nie zapomina :D.
A chodzi ci o Jasmin?
To nie dokładnie tak było. Okazało się że Jasmin była jedną z PTB i chciała przyjść na ten świat, więc około sezonu drugiego Angela zaczęła manipulować wydarzeniami by tak się stało. Dlatego doprowadziła do narodzin Connnora a następnie jego porwania do innego wymiaru by tam dorósł i następnie wrócił na ziemię.
W sezonie czwartym opętała Cordy i uwiodła Connora by móc się narodzić. Gdy się już narodziła Cordy zapadła w śpiączkę z której się już nie obudziła a Jasmin próbowała przejąć władze nad światem, niestety została powstrzymana.
Lubiłam Satsu ale jej romans z Buffy był dziwny. Rozumiem że miał to być eksperyment i wokół Buffy nie było mężczyzn a ona czuła się samotna, ale żeby iść od razu do łóżka z dziewczyną.
Teraz Buffy nie ma nikogo i się nie dziwie myślę że musi trochę odpocząć od związków i zacząć układać sobie życie na własnych zasadach.
Ja mam odwrotnie może dlatego że uwielbiam serial Angela stąd jego postać jest mi bliższa niż Spike. Spike podpadł mi w piątym i szóstym sezonie Buffy.
Kradzież jej bielizny w sezonie piątym, skradanie się pod jej oknami, powtarzanie Raileyowi że ona go nie kocha i mieszanie się w ich związek a następnie budowa seks bota sprawiły że jego zachowanie zaczęło mi podchodzić pod Stalking.
W sezonie szóstym było jeszcze gorzej, ich wzajemne wykorzystywanie się dla seksu, powtarzanie jej że nalerzy z nim co ciemność a na koniec próba gwałtu.
Zdecydowanie Spike nie należy do moich ulubionych postaci w tych sezonach z powodu niezdrowej i niebezpiecznej obsesji na temat Buffy, bo miłością bym tego nie nazwała.
W sezonie siódmym nic do niego nie mam, tylko przeszkadza mi jego zachownie w stosunku do Wooda który był jego ofiarą. Chodzi mi o to że zabił biedakowi matke i dlatego mógłby okazać mu trochę szacunku a nie naśmiewać się z niego i powtarzać mu że matka go nie kochała. Jego zachowanie było dziecinne i oznaczało że nie ma za grosz szacunku do swoich ofiar, dodatkowo potęgowało to jeszcze noszenie plaszcza Nikki jako trofeum.
Za to uwielbiam Spike w sezonie piątym Angela jego przyjaźń z Fred a później z Illyrią jest świetna. Moja ulubiona scena z nim pochodzi z odcinka Damage, na końcu w szpitalu podczas rozmowy z Angelem, uważam że był to punk zwrotny dla niego i wtedy dopiero zaczął rozumieć że skrzywdził wiele osób.
Jeśli miałabym napisać czemu tak bardzo lubię Angela to pierwsze co mi przychodzi do głowy to wola walki. Mimo że stracił prawie wszystkich przyjaciół nie poddał się i walczył do końca mimo że wiedział iż nima szans na zwycięstwo. Dodatkowo jego poświęcenie dla Connora, to że był w stanie dosłownie zaprzedać duszę samemu diabłu żeby go uratować i dać mu nowe normalne życie. Zawsze podobała mi się również jego mroczna strona w sezonie drugim i to że wciąż z nią walczy, nie zawsze wygrywając.
Myślę również że Angel jest mi bliski bo walcząc nie zawsze postępuje właściwiem dlatego że wie iż czasami nie ma łatwych decyzji i trzeba coś poświęcić by wygrać.
Im jestem starsza tym bardziej doceniam Angela i jego serial, jest dojrzalszy niż Buffy która jest o dojrzewaniu, Angel jest po prostu o byciu dorosłym.
Zgadzam się że związek Buffy i Spike w sezonie szóstym był oparty na seksie po prostu wykorzystywali się wzajemnie. On wmawiał jej że należy z nim do ciemności i wróciła źle z nieba dlatego może ją uderzyć by z nią sypiać. A ona wykorzystywała go bo miała depresję i chciała coś poczuć, a jednoczesnie bała się powiedzieć przyjaciołom o swoich uczuciach by ich nie urazić dlatego zwruciła się do niego.
Czy Buffy traktowała go jak zabawkę, nie sądze zwłaszcza w sezonie sześć. Myślę że to co się wydażyło to nie tylko jej wina. Trzeba jeszcze pamiętać że Spike był wampirem bez duszy wielokrotnym mordercą, można powiedzieć potworem który wcześniej próbował zabić ją jej rodzinę i przyjaciół, więc mówienie że ona go skrzywdziła jest moim zdaniem niesprawiedliwe.
Jeśli chodzi o jej związek z Rileyem uważam że mógł jeszcze trochę potrwać gdyby Spike się nie wmieszał i gadał mu tych wszystkich rzeczy. Widać wyraźnie że wtedy Railey zaczął mieć wątpliwości i niestety postąpił głupio bo zamiast porozmawiać z Buffy poszedł do wampirzyc. Szczerze było mi go szkoda bo odniosłam wrażenie że kochał ją bardziej niż ona jego, no i miał tą zaletę że był normalny. Myślę że był dobrym chłopakiem dla niej, starał się a ona nie potrafiła go docenić.
Najbardziej lubię jej związek z Angel (oczywiście kiedy nie był Angelusem)bo był uważam oparty na wzajemnym szacunku i partnerstwie. Widać wyraźnie że dbali o siebie i chcieli dla siebie jak najlepiej, nawet gdy się rozstali. Dlatego w piątym sezonie gdy umarła jej mama on mimo własnych problemów rzucił wszystko i przyjechał ją wesprzeć.
Plus Angel rozumiał że Buffy powinna mieć przyjaciół do których może się zwrócić po pomoc, bo dzięki temu jest specjalną pogromczynią i wciąż żyje. Myślę że to naprawdę bardzo ważne z jego strony.
Ups ale się rozpisałam przepraszam ale nie potrafię inaczej : )
Nie zdążyłam edytować powinno być.
Najbardziej lubię jej związek z Angel (oczywiście kiedy nie był Angelusem)bo uważam że był oparty na wzajemnym szacunku i partnerstwie.
zgadzam się z Tobą co do Angela i Buffy i ich relacji :)
Mam nadzieje, że jeszcze będą ze sobą i się odnajdą.
Ich miłość była czysta i prawdziwa, jedyna w życiu.
Nie czytałam komiksów ale myślę, że zamiast skupić się na ich relacji scenarzyści komiksu szukają nowych związków dla nich, bo przepuszczam że Buffy miała jeszcze kilka po 7 sezonie. Nie tylko lesbijski.
A co u Willow mam nadzieje, ze chociaż ona ma szczęście w miłości, kibicuje również Xanderowi i Dawn :)
Ciekawe właśnie czy Buffy miała jeszcze kogoś po 7 sezonie bo nie pamiętam żeby było o tym wspomniane w komiksie.
Ja mam taką cichą nadzieję że skoro obydwa komiksy tak słabo się sprzedają to twórcy połączą je w jeden. Wiem że to mało możliwe ale zawsze zostaje jakiś cień szansy.
Myślę że właśnie to że Joss uważa że szczęśliwe pary są nudne ma wpływ na to jak napisana jest historia Buffy i Angela. Wierzę że na końcu będzie happy end dlatego każe im teraz tak cierpieć.
Uwielbiam Xandra i Dawn bo ich związek jest taki normalny i wydaje się być taki dojrzały. Widać wyraźnie że im na sobie zależy, fajnie by było gdyby zostali razem do końca bo chciałabym wreszcie zobaczyć kogoś w szczęśliwym związku.
Willow ma nową dziewczynę o imieniu Aura ale myślę że w tej chwili bardziej jej zależy na odzyskaniu magii. Właśnie wyruszyła na poszukiwanie sposoby na jej odzyskanie i ma się pojawić gościnie w Angel & Faith a następnie będzie mieć własną mini serie.
Mam nadzieję że wreszcie zrozumie że to nie wszystko i bez swoich czarów również jest wartościową dziewczyną.
Jeśli chodzi o Spike chciałabym by w jego komiksie pojawiła się Illyria. Naprawdę uwielbiam ich przyjaźń, uważam że pasują do siebie i mogło by być z tego coś więcej. On też zasługuje na szczęści i by wreszcie ktoś go pokochał z wzajemnością : )
Jezu, co się porobiło...
Chyba jednak podjęłam dobrą decyzję, nie czytając tych komiksów, mimo szczerego zamiaru;)
Coś mnie przed tym ostrzegło, heh.
racja :) ja nawet zaczęłam czytać komiksy, ale jakoś nie mogłam wytrwać do końca. A później jak dowiedziałam się co się dzieje dalej to dziękowałam sobie, że skończyłam w samą porę. Chociaż napisałam że cieszę się tak jak się skończyło to dla mnie najlepiej byłoby gdyby jednak Buffy zakończyła się jej śmiercią ewentualnie śmiercią Angela, Willow byłaby z ozem, Xander byłby z Cornelią ewentualnie z Dawn. Chociaż mam nadzieje, ze w komiksie będzie happy end i Buffy z Angelem się zejdą
Dla mnie to niebyłby happy end tylko the worst nightmare;)
Ja tam jestem Spuffy forever, sorki;)
rozumiem ja również byłam z Spuffy, ale później stwierdziłam, że tak na prawdę Buffy nigdy nie kochała Spike i lepiej byłoby by gdyby jednak Buffy byłaby z Angelem. To nie zmienia faktu, że uwielbiam Spike, Angel jest poważny :P
Jak kto uważa;)
Według mnie tylko Spike tak naprawdę rozumiał Buffy. Angel zawsze był gdzieś z boku, zajęty własną dupa i własną klątwą, a kobita na drugi planie.
A dla Spike Buffy kiedy już się zakochał zawsze była ferst i dla niej się poświęcał całkowicie.
na pewno nie będę przeżywać jeśli okaże się na końcu, że Buffy nie będzie z Aniołem tylko ze Spikem albo z kimś innym. Jestem ciekawa co tam słychać u bohaterów. Kiedy będzie koniec komiksów i czy Anioł był z Faith? i co z Xanderem i Dawn
Jako osoba wytrwale czytająca komisy mogłabym dużo pisać czemu są one tak kiepskie ale myślą że ich głównym problemem jest recykling starych tematów i postacie które są nudne oraz działają OOC. Dodajmy do tego głupie i śmieszne skręty fabuły w stylu Buffy jest w ciąży a w następnym numerze okazuje się ze się myliła i jest robotem i mamy komiks w pigułce. W sezonie ósmym również było podobnie na przykład nagle okazało się że Buffy jest złodziejką która okrada banki i cały czas myśli o seksie co doprowadza do tego że idzie do łóżka z dziewczyną.
Może gdyby chociaż sztuka była na wysokim poziomie było by lepiej ale kreskówkowe postacie które czasami trudno od siebie odróżnić sprawiają że odechciewa się czytać.
Dobrze że po fabule z Robotem stwierdziłam że mam dość i dla mnie Cannon skończył się na siódmym sezonie serialu a komiksy to taka ciekawostka dzięki której cieszę się że serial się skończył.
Wciąż je czytam ale robię to głównie żeby zobaczyć jak daleko twórcy mogą się posunąć, plus fabuła jest momentami tak absurdalna że czytając je naprawdę można się nieźle pośmiać.
Ja mam swoje własne zakończenie chociaż było by fajnie gdyby Buffy była na końcu z Angelem ewentualnie z Xandrem bo uważam że on jedyny ją naprawdę rozumie był przy niej przez siedem lat walcząc u jej boku i wspierał ją w najgorszych chwilach.
To jedyna przyjaźń w tym serialu której mówię tak jeśli chodzi o romans.
Willow na pewno nie skończy z Ozem bo on ma żonę a ona oficjalnie jest lesbijką a szkoda bo uwielbiam ich razem.
Ostatnio czytając A&F stwierdziłam że Faith i Connor byli by ciekawą parą szkoda że on ma dziewczynę.
Jeśli chodzi o Spike zobaczę jak się ułoży sytuacja między nim i Morgan jak na razie wydaje się ona być ciekawą postacią a on jest wyraźnie nią zauroczony. Chociaż wciąż wolałabym go z Illyrią z którą moim zdaniem łączy go szczególna więź.
Cztery dni temu czytałam numer 3 w którym Spike i Morgan mieli ciekawą rozmowę i dowiedzieliśmy się więcej o niej. Spike wyraźnie jest nią zauroczony, był nawet panel w którym wspomniał że jest ona czarująca czy coś w tym stylu.
Szczerze numer średnio mi się podobał najciekawsza wydawała mi się kolumna listów w której Scott Allie z Dark Horse napisał że możliwe iż zobaczymy w tym sezonie Spike bez duszy, pewnie żartował ale przyznam że dla mnie byłoby super.
Jutro w naszym temacie dotyczącym komiksu może napisze coś więcej bo właśnie ściągnęłam numer 1 Willow i nie mam dziś już czasu go przeczytać, ale juto na pewno to zrobię.