NIGDY nie oglądałam tego serialu, ale słyszałam ,że Buffy była związana z wampirem Angelem. Czy ktoś mógłby mi to opisać? Jak sie spotkali,jak wyglądał ich związek,czy ona go w koncu zabiła?
Bardzo prosze o pomoc.
Angel pojawia się w pierwszych 3 sezonach.
Ich miłość rozkwita w drugim sezonie, ale ponieważ Angel doznał chwili prawdziwego szczęścia (w czasie sexu z Buffy), dusza jego zniknęła i stał się zły. Zaczął dręczyć Buffy, zabijać jej bliskich, sprowadził jakiegoś potwora, które usta miały pochłonąć cały świat.
Buffy w finale drugiego sezonu toczyła walke z Angelusem (zły Angel) podczas gdy Willow próbowała ponownie wsadzić duszę Angela do jego ciała. Tuż przed tym jak Buffy ma zabić Angelusa, odzyskuje on duszę, nie pamięta co złego zrobił, wyznaje miłość Buffy. Ale poniważ potwór już zaczął pochłaniać świat, Buffy musi poświęcić Angela aby uratować resztę świata. Więc go zabija. Nikomu nie mówi o tym, że gdy Angel odzyskał duszę.
Angel powraca w 3 sezonie, przez kilka odcinków odzyskuje siły i rozum po spędzeniu jakiegoś czasu w wymiarze piekła. W 3 sezonie pojawia się również Faith (druga pogromczyni). Na początku wszystko układa się ok, ale gdy przypadkowo zabija ona człowieka a nie wampira, przechodzi na złą stronę. Otruwa Angela strzelając do niego strzałą, której grot zamoczony był w truciźnie. Buffy aby uratować Angela daje mu się ugryźć, ponieważ tylko krew pogromczyni może go uratować. W finale 3 sezonu, Faith zostaje ciężko ranna i zapada w śpiączke, a Angel opuszcza Sunnydale.
I to tak po krótce koleje ich związku. W ciągu serialu "Buffy" oraz "Angel" oboje się spotykają jeszcze kilka razy, ale nic więcej z tego nie ma.