Szukam odcinka w którym po raz pierwszy Spike i Buffy są razem tak na serio. Czy może lepiej zapytać od którego odcinka będą razem:) I czy może mi ktoś napisać co się stanie z Riley'em? Bo mnie już strasznie denerwuje.
A oni kiedykolwiek byli razem na serio? Na początku byli ze sobą dla seksu. Potem Spike próbował ją zgwałcić. A potem jak już tleniony odzyskał dla Buffy duszę to i tak nie zostali parą. Co prawda Spike dalej pomagał Buffy ale więcej do niczego nie doszło. To było raczej takie niespełnione uczucie (i wzdychanie po kątach :P). Na początku Buffy mówiła mu że się nim brzydzi. Gdzieś tak w sezonie 7 jej przeszło, ale tak jak mówię parą nigdy nie byli.
A jeśli chodzi o Rileya to chłopak od początku 5 sezonu był w słabej kondycji. Chodził na wampirze dziwki, które mu ssały ... krew :P Został podkablowany przez Spike'a. Potem nie pamiętam co się działo. A potem dostał ofertę pracy w kolejnej sekcji specjalnej, wojsku czy w czym on tam służył. Z tego co pamiętam Buffy po rozmowie z Xanderem próbowała go jeszcze zatrzymać i powiedzieć mu żeby został, ale Riley (na szczęście bo też za nim nie przepadam) odleciał helikopterem w siną dal. Potem jeszcze wystąpił gościnnie w jednym odcinku 6 sezonu. Przy okazji dowiadując się że Buffy sypia z blondasem. Sorry jeśli za bardzo spoileruję.
Oki dzięki za info;) Hmmm czyli byli ze sobą tylko dla bara bara? Heh to jeszcze lepiej=))) Uwielbiam Spika, jest chyba jedynym facetem z krwi i kości w tym serialu. I do tego te jego teksty... Szkoda tylko że Riley nie zginie w jakiś wyjątkowo efektowny sposób. A już myślałam że będzie po nim w końcówce 4 sezonu:( A co do spoilerów ja osobiście nie mam nic przeciwko:) Pozdrawiam serdecznie!
Zgadzam się, pokazuje cały swój charakter. Swoje dobre i złe cechy i przy tym wszystkim jest niesamowicie czarujący :). A jego teksty są świetne.
Riley jest zbyt....hmmm...porządny i poważny, za bardzo przejmuje się zasadami(przynajmniej w 4 sezonie). Angel zachowuje się jak męczennik i uważa że musi cierpieć.
Zdecydowanie Spike to facet z jajami, a J.M idealnie nadaje się do tej roli. :)
lolpl_pat - jeśli lubisz spoilery i masz trochę czasu to możesz sobie poczytać ten temat http://www.filmweb.pl/topic/860013/Pytanie.html Istna kopalnia spoilerów :P
Kurcze no troche szkoda bo oni naprawdę do siebie pasują. Przynajmniej ja tak uważam. Bo Angel i Riley to takie cieple kluchy, że chyba żadna leska w miare normalna by przy nich nie wytrzymała...=) A i dzięki za linka przeczytam z radością.