PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 26 tys. ocen
6,8 10 1 26499
8,8 10 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

w którym sezonie spike kręcił z buffy(jeśli kręcił)

Drusilla_the_Bloody

kręcił to mało powiedziane ;p To jest sezon szósty :)

Giyan

a moim zdaniem za duzo powiedziane.. spali ze sobą owszem w 6 sezonie. On ja kochał, ale ona jego nie dlatego moim zdaniem to żadne krecenie. Z Anya tez Spike sie przespał (również w 6 sezonie) a jednak nie mozna powiedziec że z nią kręcił. Buffy na sój sposób szanowała Spike, on jej nigdy nie zawiódł, w przeciwieństwie do reszty gangu (patrz odcnki Empty places i Touched)Wiedziała, że on, o ironio, jest jedyną osobą na której może polegac, jego miłośc do niej była bezwarunkowa. a czy ona jego kochała? myślę, że w pewien sposób tak, ale na pewno nie tak jak Angela, to był raczej podziw, szacunek i uznanie.

Lady_Rita

no cóż w pewnym sensie masz racje. Choć ja bym powiedziała, że miłość Spike opierała się w 6 sezonie głównie na porządaniu. Tak Spike ją kochał, ale to było takie strasznie puste(na początku). Seson 7 to co innego. Tam Spike na prawde pokazał na co go stać.
Pa:)

Giyan

świete słowa, ale to z pewnoscią wiąże sie z tym, że odzyskał dusze stac go było teraz na miłość w prawdziwym tego słowa znaczeniu, z reszta ta scena z gwałtem była zimnym prysznicem na głowę Spike

Lady_Rita

Tak ta scena miała duze znaczenie. Mimo to uważam, że to i tak była wina Buffy. Ona była dla niego okropna od samego początku. Było jej źle, szła do niego. Innym razem miała go gdzieś ;( Tak a propos... Oglądałaś może Angela?

Giyan

tak nie powinna sie z nim kochac od razu, ale inna sprawa że po tym wskrzeszeniu Buffy była jakas inna.. jeszcze nie oglądałam ale zamierzam:)

Lady_Rita

Powinno ci się spodobać. Angel ma dużo dobrego humoru, ale zarazem dobrą akcje. Ja mam swoje 2 sezony trzeci ogladałam w telewizji i juz nie moge sie doczekac 4 ;p A co do Buffy to rzeczywiście była inna, ale ona zawsze jakoś tak diwnie się zachowywała. Tak jakoś jakby była najważniejsza, ale może to tylko moje odczucie.

Giyan

no tez mysle że mi sie spodoba zwłaszcza że zawsze lubiłam samą postac Angela. Cóz Buffy ma specjalną, dziejowa misję, więc czuje sie wazna. Biez niej cała ferajna by zgineła, ale prawda jest tez, że Buffy jest tak dobrą pogromczynią bo ma przyjaciół którzy ją wspieraja, ale ostateczne decyzje podejmuje ona i tak. Ja ja bardzo lubie to moja ulubiona postać, dla mnie jest o wiele fajniejsza niż jakiś tam batman czy Spiderman. Lubię tez Spike, Angela i willow

Lady_Rita

Dziejową misje powiadasz. No tak, ale nie o taki rodzaj ważności mi chodziło. Po pewnym czasie to się zmieniło, ale przed tem ona zawsze uważała, że ma racje. Często odrzucała pomoc przyjaciół i to mnie denerwowało, ale nic i tak ją lubię. Jeszcze jedno co mnie wniej zdenerwowało to jak przyszła do Angela(tego nie widziałaś to właśnie był jego serial) i zaczęła mu opowiadać jak dobrze jej się układa z nowym chłopakiem i zaczęła mu wygarniać różne takie tam. To było przykre. Ale był tez odcinek, w którym Angel stał się człowiekiem. Byli razem znów i nagle bum wszystko się skończyło... Szkoda, że to tak się potoczyło. Mogliby być razem :(

Giyan

a jak Angel został człowiekiem? o tym w Buffy nic nie było! natomiast w 4 sezonie Buffy były te sceny jak gadała o Rileu Angelowi. to prawda że czasem odrzucała ale taka jest ta postac.. próbuje pogodzic dwa zupełnie odmienne swiaty: zwykłej dziewczyny i pogromczyni w gruncie rzeczy zawsze jest troche samotna musi podejmowac trudne decyzje które mogą wiele kosztować (i kosztowały)

Lady_Rita

Angel stał się człowiekiem w 8 odcinku 1 sezonu. Buffy przyszła do niego z wyrzutami i zaatakował ich jakiś potwór. Poszli na poszukiwania i się rozdzielili. Angel znalazł to coś zaczął z tym walczyć. Potwór przeciął mu rękę a potem Angel go zabił i umazał tą ranę jego krwią niechcący. Stał się człowiekeim, ale potem to coś wróciło mocniejsze a jako człowiek angel nie mógł go zabić raz a porządnie. Zrobiła to Buffy, uratowała Angela. On wtedy zauważył, że jest światu potrzebny jako wampir i kazał wyższym mocom cofnąć czas żeby mógł zabić potwora zanim stanie się człowiekiem. I tak się stało ale nikt oprócz niego nie pamiętał co sie działo w ten dzień i Buffy wyszła obrarzona. A ten dzień był dla nich na prawdę piękny ;/

Giyan

ojej szkoda:( ale tak musiało byc gdyby Buffy miała byc z Angelem to po prostu ta postac nie znikneła z samej Buffy:(

Lady_Rita

Ja jeszcze mam takie pytanie. Czy w buffy zanim pojawiła się jej dawn były jakieś wzmianki, że Buffy ma siostre? Bo albo mi coś umknęło albo po prostu pojawiła się znikąd.

Giyan

nie nie było zadnych wzmianek.. ja jak zobaczyłam koncówke pierwszego odcinka 5 sezonu z Dawn to az gebe rozdziwawiłam bo myslałam, że albo coś pominełam albo źle sciagnęłam.. otóz Dawn zjawia się z nikąd tak to mozna ująć w końcu jest Kluczem w ludzkiej postaci

Lady_Rita

To mnie właśnie srasznie zdziwiło. Bo nigdy nie było mowy o żadnej siostrze, a tu nagle się pojawiła. ;p Mi najbardziej szkoda, że buffy jest aż 7 sezonów a Angela tylko 5. Bardziej polubiłam angela za te wszystkie śmieszne sytuacje, które tam się wydarzyły. Buffy też jest świetna, ale dość mroczna, chociaż spike tam nieźle działał na korzyść tego serialu ;p

Giyan

co??? ja żąłuje że jest TYLKO 7 sezonów!!!!!!! powinny być chociaż jeszcze 3 żeby była okrągła licznba. Ja włąsnie lubię Buffy za ten mrok to niby tylko serial ale ma coś w sobie no i główna bohaterka.. genialna postać jak na serial o tej tematyce: samotna, szlachetna, tyrochę pyskata, odwazna, nieco wyniosła, nie bojąca się cięzkich decyzji, cierpiąca w miłości, dźwigająca ciężar na swoich barakch no i jej swietne teksty... Z reszta każdy z bohaterów jest specyficzny i wnosi coś do serialu. a samej Dawn nie lubie pzreskrobała sobie w 7 sezonie w odcinku, w którym usuneła Buffy z domu, głupia niewdzięczna siksa.. ale te kilka scen to kwintesencja postaci Buffy: z duma odchodzi a potrem wraca w glorii ratuje tyłek cąłej ekipie ale nei wypomina im tego jej słowa: "Nie wróciłam do was, bo nigdy was nie opuściłam" heh wąłsnie wczoraj oglądąłam ten odcinek:)

Lady_Rita

No ej;p ja nie maialam na mysli, ze nie chcialabym wiecej odcinkow buffy wrecz przeciwnie, tylko na prawde szkoda mi ze angela nie ma choc tyle samo sezonow. a co do dawn to masz absolutna racje. jak wywala buffy z domu to mialam ochote ja zabic no i wszystkich jej rzekomych przyjaciol;/ z reszta ta jej siostra od poczatku byla taka. caly czas sie obrazala na buffy i na caly swiat. a wracajac do wyrzucenia buffy z domu to tylko wspanialy spike stal po jej stronie i za to mu chwala;p ciesze sie ze on wraca w angelu i zyje dalej ;p

Giyan

własnie moim zdaniem Gang okazął wielką niewdziećzność wobec Buff tyle razy ich ratowała a oni tak się zachowali....Szcególnie willow mnie zaskoczyła. ale Dawn ubic i patrzec czy jeszcze zyje.. z reszta tez jej nie lubiłam od poczatku głupia, obrazona smarkula, pewnych rzeczy nei rozumiała i zawsze pakowała się w jakies dziwaczne kłopoty...z gangu draznił mnei troche Xander.. na samym poczatku nie lubiłam tej postaci był jak dla mnie zbedny. No i wole zdecydowanie Cordelie niz Anya. Anya bywała momentami ząłosna ale miała tez dobre txty. Lubię jeszcze Spike Angela, no i Willow ale tylko do połowy 4 sezonu zanim sie z Tara zadała, tez genialny pomysł mieli na ta postac...

Lady_Rita

Tak, masz całkowitą rację. Tylko można powiedzieć, że im też było trudno, a Buffy podjeła bardzo tragiczną w skutkach decyzje. Mimo wszystko powinni jej wybaczyć. Willow też była zła, a dali jej szanse na poprawę. Co do Angela i Spike no to już w nastepnym tygodniu powinnam mieć 4 sezon Angela zobaczymy co tam ciekawego bedzie sie dzialo ;p

Giyan

ja jeszcze poczekam na Angela bo przyjaciel mi to sciaga a wolno jakos mu to idzie bo jeszcze 50 innych rzeczy sciaga;D heh cóz ale bezt trudnych decyzji i strat nikt nie wygrał wojny, Faith tez pozła z nimi w ciemno za chwile.. alubisz Faith? ja za bardzo nie pzrepadam za ta postacią... Ja myslę, ze oni natychmiast zrozumielis wój bąd, wtedy co poszli szukac Buffy i jej nie znaleźli, tylko że sami nie chcieli sie przyznac do tego, ale wiedzieli że ona wróci

Drusilla_the_Bloody

Hej to znowu ja:P
Czy możecie podać linki skąd ściągnę wszystkie sezony Buffy??
Byłabym bardzo wdzięczna...

Drusilla_the_Bloody

trzeba skorzystac z kilku stron najlepiej bedzie jak wejdziesz sobie na google wpiszesz hasło buffy the vampire slayer season 1 torrent i wtdy sobie wybierzesz i tak z kazdym sezonem napisy polskie na napisy.org

Drusilla_the_Bloody

Jesteś wielka!!!
Wielkie dzięki!!
pozdro...

Drusilla_the_Bloody

Wpisałam tak jak mówiłaś ale nie znalazło mi 5,6 i 7 sezonu:( :( :(
Zamiast tych sezonów wyskakiwały mi torrenty sezonu 1 i 2..
Czy mogę cię jeszcze raz prosić o drobną pomoc z Buffy;)??

Drusilla_the_Bloody

sezon 5
http://thepiratebay.org/tor/3639467/Buffy_The_Vampire_Slayer_Season_5_DVD_4_Eng_ Spa

sezon 6
http://www.torrentspy.com/torrent/237874/Buffy_the_Vampire_Slayer_6th_Season

sezon 7
http://www.mininova.org/tor/497565

wiem ze jestem wielka a co:P pzdr

Drusilla_the_Bloody

Ja jestem chyba ślepa...że nie znalazłam tych trzech ostatnich sezonów:P:P
Wielkie dzięki...zacznę ściągać w przyszłym miesiącu bo w tym ściągam siostrze skazanego na śmierć drugi sezon:)
jeszcze raz bardzo Ci dziękuje...

Drusilla_the_Bloody

:D:D znam ten ból;]
heh jak ściagniesz to daj znac czy wsio ok. Spoko nie ma problemu:)

Drusilla_the_Bloody

Mam jeszcze jedno drobne pytanko...
Nie mogąc się powstrzymać zaczęłam ściągać 1 sezon BtVS,moje pytanko dotyczy napisów...
Czy napisy na napisy.org będą pasowały??
pozdrowienia..:D

Drusilla_the_Bloody

oczywiście że bedą;] sa tam napisy do każdego odcinka

Drusilla_the_Bloody

To super!!
Choć może gdyby było po angielsku bez napisów to bym dokształciła swój angielski,ale jednak wolę z napisami:P :)
Na razie ściągnęło się w 34%:/
Jeszcze raz dzięki za pomoc...
Pozdro...:*:*

Drusilla_the_Bloody

jak chcesz po angielsku to po prostu napisaów nei odpalaja:D ja próbowałam tak ale wiekszości nioe rozumiałam wolę słuchac co mówią i czytac wtedy ławteij zapamiętuje. tak cięzko zrozumiec zwłaszcza aktorka grająca Willow ma strasnzie dziwny akcent

Drusilla_the_Bloody

Ja tam zawsze lubiłam filmy z napisami,bo lektor lub dubbing często niszczył według mnie nastrój filmu,a jak są napisy słyszy się głosy aktorów
itp....Nie mogę się doczekać aż się ściągnie:D jestem strasznie ciekawa jaka wersja:]

Drusilla_the_Bloody

to prawda dlatego ja nie lubie oglądać niczego w tv, lektor tylko zagłusza i przeszkadza... wersja jest spoko ładny obraz powinien być

Drusilla_the_Bloody

Mam nadzieje że wersja będzie ładna...:)
Jak na razie ściągnęło się 46,3%...:(
Pytanko jakiego używasz programu do ściągania??
Ja używam BitCometa i uważam że jest najlepszy...
Pozdrowienia z Łodzi ;) ;P :*

Drusilla_the_Bloody

bedzie:) heh niedługo bedziesz miała:)
tez z niego korzystam jest bardzo dobry do torrentów i w miare szybki, lepszy od niego jest Azerus ale u mnie nei chce coś działać teraz ale kiedys dobrze działał
pzdr ze Stolicy

Drusilla_the_Bloody

Stolica??No,no,no...niedawno tam byłam na wycieczce do muzeum powstania warszawskiego....:P
Przy następnym sezonie wypróbuje tego Azerus'a..może będzie szybciej ściągać!!:):)
Pozdrowionka...:P :D :) :*:*

Drusilla_the_Bloody

heh ja nie byłam a studiuje historię...co za wstyd:D no powinien szybciej sciagac:) pozdrawiam;*

Drusilla_the_Bloody

Studiujesz historie??To super,coś nas łączy :P ja tam bardzo lubię ten przedmiot tak samo jak BtVS:):):):)Ale jednak chcę studiować prawo...
:*:*

Drusilla_the_Bloody

hehe owszem studiuję na uniwerku historie;] fajnie jest choć nei zawsze, trzeba duzo czytać:D heheh szkoda ze nie można studiowac znajomości Buffy np buffylogia:D lub coś w tym stylu:D hehe prawo cięzki kierunek:P mam znjomą na prawie wiecznie narzeka:D

Drusilla_the_Bloody

Taak też słyszałam że nie które osoby które studiują prawo narzekają ale ja mam wygórowane ambicje;P:P:P:P
Muszę się pochwalić!!
Ściągnęło się już w 75%:)choć mogłoby szybciej..:/ ;P
A pytanko ty masz już wszystkie sezony BtVS??
Pozdrowionka.....:*:*:*

Ps:Widzew górą...!!!!:P:P
(co do RTS nie mogłam się powstrzymać:P)

Drusilla_the_Bloody

ambicja wazna rzecz;] ale wazne by studiować to co sie lubi naprawde;]
tak mam wszystkie sezony juz od dawna;]
niestety torrenty nei zawsze sa szybkie jak sie tego pragnie
hm .. ja sie polską nie interesuje piłką, wole hispzanska nawet pracuje w sieci na stronie jednego z klubów:) lubie tez angielska

Drusilla_the_Bloody

W sumie to też za bardzo się piłką nie interesuje,ale Widzew to mały wyjątek.Nie oglądam meczów no ale mam nadzieje że będą najlepsi:))
Osobiście to kibicuje Portugalii:)
Kurcze...muszę na razie poprzestać na ściąganiu BtVS bo przekroczyłam limit:(:(:(
Chciałabym mieć już wszystkie sezonki,ale to chyba trochę potrwa..

Drusilla_the_Bloody

ja sie interesuje bardzo piłką i sportem tylko nie polską ligą:D hehe no to musisz poczekac ja pracuje w tpsa moze ci dorzuce limit muahaha:D

Drusilla_the_Bloody

Ja ma neta w toya...:P
Mogę się jednak pocieszyć tym że niedługo kwiecień!!!
I zaczynam ściągać BtVS do końca:))
Pozdro...:*:*:*

Drusilla_the_Bloody

heheh to spox masz;] no ja teraz nicnie sciagam na kompie pełno wirusów trza format zrobic;] wczoraj zakonczyłam oglądanie Buffy poraz kolejny skonczyłam 7 sezon:P widziałas cąłość kiedys skoro nie masz?

Drusilla_the_Bloody

Szczerze mówiąc to nie,oglądałam jedynie drugi sezon i kawałek trzeciego,no i oczywiście pierwszy odcinek pierwszego sezonu....;)
Ale po obejrzeniu jednego odcinka BtVS pokochałam ten serial!!!

Drusilla_the_Bloody

którego odcinka?
hehe tak to jest ja widziałam w tv kilka lat temu 2 pierwsze sezony i kawałek 3 ale jakos mi utkwiło w pamieci i niedawno zdobyłam całość:)

Drusilla_the_Bloody

Już się nie mogę doczekać jak będę miała wszystkie sezony BtVS na cd,a potem zacznę ściągać inne ulubione seriale;))

Drusilla_the_Bloody

hehe ja mam Z archiwum X;] no wiem wiem z enie mozesz sie doczekac tez nie mogłam

Lady_Rita

hej rita :) a znasz może stronke gdzie można ściągnąć ale pojedyncze odcinki a nie cały sezon w 1 pakiecie ?:)