PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26505
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

W odcinku w którym Buffy ma przejść test rady pojawia się Zackary Kralik ,wampir ze szpitala psychiatrycznego bla bla bla. Gdy uprowadza mmę Buffy zostawia w domu zdjęcie na tórym widać zrówno jej mamę i jego,czy mnie się wydaje czy wampiry nie wychodzą na zdjęciach w BtVS? Bo w "Pod osłoną nocy" tłumaczą zdjęcia aparatami cyfrowymi czyli innym zapisem umozliwaiającym utrwalenie podobizny wampira.Nie pamiątam by Buffy miała kiedykolwiek zdjęcia Angela,a przecież miałaby gdyby to było możliwe.
I jeszcze jedno pytanie, czy Zackary Kralik jest tą sama postacią co czarownik do którego Willow w 6 sezonie chadza by "naćpać" się magia? Aktor na 99% ten sam ale czy postać również? Przecież rozpadł się w proch gdy napił się wody święconej podanej przez Buffy.

DerMani

W pierwszym sezonie Ats mamy wyraźnie pokazane że można wampirom zrobić zdjęcie, więc nie widzę w tym nic dziwnego to to samo Universum. I aktor który grał Kralika to ten sam który grał Racka czyli tego czarownika w sezonie sześć, ale postać jest inna oczywiście.

ocenił(a) serial na 10
beksi

Zatem pozostaje pytanie dlaczego Buffy nie ma jego zdjęcia. choć może ma . Nie pamiętam tego tłumaczenia z 1 sezonu AtS ,przydałoby się mieć to na płytach żeby sobie sprawdzać.

DerMani

Nie pamiętam tłumaczenia jak to jest możliwa, ale w jednym z odcinków pierwszego sezonu Ats jest pokazane że Kate (policjantka) ma zdjęcie Angela. Właśnie jestem w trakcie ponownego oglądania tego sezonu więc jak znajdę odpowiedź to odpisze.

ocenił(a) serial na 10
beksi

Ok dziękuję chętnie poczekam.

DerMani

Właśnie wczoraj oglądałam ten odcinek, podobał mi się dużo bardziej niż kiedyś, kocham ten sezon Ats : )

Nie było nic wspomniane dlaczego wampiry mogą mieć robione zdjęcia, ale przypomniałam sobie że w jednym z moich ulubionych odcinków „Lie to Me” sezonu drugiego, Giles pokazuje Buffy zdjęcie Dru mówiąc że to dziewczyna Spike'a. Najwyraźniej jest to regułą w Buffyverse która pozostaje bez wyjaśnienia.

ocenił(a) serial na 10
beksi

Mam wrażenie że Gieles pokazywał raczej rysunek w starej księdze ale może to nie ten odcinek. Zastanawiam się ostatnio jeszcze nad innymi dwoma sprawami. Jedna to kwestia tego jakim cudem martwe ciało wampira miewa reakcje żywego ciała/orgnizmu myślę tu o Spike'u i jego upijaniu się whisky bo czemu akurat whisky to wiem. O seksie że jest mozliwy przecież pomijając umysł i uczucia to kwestia krążenia wiadomo o co mi chodzi,i od razu z pokrewnego worka syfilis Darli. Jesli dobrze zrozumiałam ponownie zamienieli ją w wampira bo miała nań umrzeć czyli to co powoduje tę nieprzyjemną dolegliwosć żyje, po setkach lat. Dlaczego zatem nie złapał tego Angel nawet jesli miałby być tylko nosicielem i oczywiście kwestia Buffy. Choć to pewnie będzie proste.Zakładam że wampir po zmianie w człowieka po prostu staje się takim jaki był z chorobami włącznie.Dobra,dobra wiem Angel jest lepszy :-)

DerMani

Jestem pewna że to było zdjęcie.

"Zastanawiam się ostatnio jeszcze nad innymi dwoma sprawami. Jedna to kwestia tego jakim cudem martwe ciało wampira miewa reakcje żywego ciała/orgnizmu myślę tu o Spike'u i jego upijaniu się whisky bo czemu akurat whisky to wiem. O seksie że jest mozliwy przecież pomijając umysł i uczucia to kwestia krążenia wiadomo o co mi chodzi"

To już wymysł twórców, to serial fantasy dlatego na wiele rzeczy trzeba przymknąć oczy, nawet jeśli są nie logiczne.

"i od razu z pokrewnego worka syfilis Darli."

Darla zanim została zmieniona w wampira umierała na syfilis, jak została przemieniona przestała bo wampiry nie chorują. Wampiry to ciało ożywione przez demona czyli dosłownie żywy trup dlatego zwykła choroba podobnie jak broń palna ich nie zabije. Również dlatego Angel nie został zarażony, nie wspominając o tym że gdy spał z Darlą ona była wampirem więc była zdrowa.

Ale gdy Darla została wskrzeszona wróciła w takiej formie jakiej była zanim została przemieniona dlatego była chora i umierała a jedynym ratunkiem było dla niej powtórna przemiana w wampira.

ocenił(a) serial na 10
beksi

Beksi
Dzisiaj znalazłam na yt filmik z serii Buffy & Abgel i Buffy na nim ma zdjęcie Angela w ramce, zatem w serilaach musiałam przegapić. :-)

DerMani

A możesz dać link do tego filmiku bo nie pamiętam takiej sceny.
Widocznie musiała być w jednym z ostatnich sezonów. Nie lubię ich za bardzo oglądać, dlatego mam luki w pamięci dotyczące wydarzeń w nich : )

ocenił(a) serial na 10
beksi

Chętnie gdyby nie to że mam w ulubionych w swoim laptopie a ten coś szwankuje i korzystam z synowskiego,ale jak tylko będę mogła podać to podam.