Możę ktoś wie jaki jest końcowy odcinek buffy oglądałam inne ale ostatniego niestety nie bo nie wiedziałam kiedy .Prosze was może ktoś wie . A tak to mi się serial bardzo podoba .
Niestety to ostatni odcinek ale serii jest jeszcze 5. Buffy powiedziała swojej matce iż jest pogromczynią Spike poprosił Buffy o zabicie Anioła. Buffy zgadza się na to. Anioł budzi Acatle ktory ma wessać cały świat do piekieł. Willow odprawia rytuał przywracajacy dusze Aniołowi ale jest już zapóżno. Buffy żegna się z ąniołem pocałunkiem poczym przeszywa go mieczem i wten sposób zapobiega nieszczęściu. Zrozpaczona wyjeżdza z miasta..
no chyba jeszcze trzeba dodać że to był bardzo smutny odcinek bo pomimo że Angel odzyskał duszę (a Buffy o tym wiedziała) to i tak musiała go zabić bo tylko śmierć Angela mogła powstrzymać Akatlę i ocalić świat. Buffy było bardzo ciężko zabić ukochanego na pewno było by jej łatwiej gdyby pozostał Angelusem ale tak się nie stało. Przykra sytuacja bo Angel po odzyskaniu duszy nie pamiętał co działo się w ostatnim czasie nie mógł więc zrozumieć dlaczego Buffy przebiła go mieczem. I jeszcze coś kiedy Buffy całuje Angela mówi że go kocha a potem każe mu zamknąć oczy to już wiadomo że zaraz go zabije-to bardzo smutny moment, przynajmniej dla mnie...
Ten odcine to oglądałam ale ja się pytałam o taki ostatni odcinek ostatniej serii . Oczywiście zgadzam się że ten odcinek był okropnie smutny . Popłakałam się na nim bo jestem juz taka i było mi cholernie szkoda angela . Niestety czsami wygrywa zło ....
Ale Anioł nie zginoł w póżniejszych odcinkach będzie otwożone jeszcze raz piekło i Anioł powróci, ale tego raczej nie zobaczymy
hej zgadzam się z tobą bo teraz jakleciał na tv4 to skończyło się jak buffy przeszyła mieczem serce anioła i na tym się skończyło na tv4 dalszych odcinków nie pokazują już . buuuuuuuuuuuuuuu
hej ja też nie oglądałam ostatniego bo jak teraz leciał na tv4 to przerwali mi w połowie skończyló sie na alkatla . ale za to czytałam w internecie . taki był odcinek końcowy że buffy umarła to tylko wiem ale moge ci poelcić strone www.stopklatka.pl a jak już wejdziesz na strone to wejć w buffypedie a potem w odcinki ja tam byłam moze i tobie sie spodoba. pozdrowionka papa.
Jesli chodzi o ostatni odcinek ostatniej serii to moge zdradzic osobie zainteresowanej ze Sunnydale przestaje istniec. Buffy, Faith, Spike oraz potencjalne pogromczynie schodza do Piekielnych Ust i zaczyna sie masakra. Willow jako potezna czarwonica sprawia ze potencjalne pogromczynie otrzymuja moc taka jak Buffy i Faith. Mimo wszystko wiele potencjalnych pogromczyn ginie. Do calkowitego rozwalenia Piekielnych Ust, a po tym calego miasta przyczynia sie medalion przyniesiony przez Angela, ktory w ostatecznej walce ma na sobie Spike (Buffy nie chciala by Angel bral udzial w tej walce). Amulet sprawia ze Piekielne Usta i wszystkie Ubervampy zostaja zniszczone, takze ginie Spike. Jest romantyczny moment w ktorym Buffy wyznaje mu milosc (w chwili gdy Spike sie poswieca by uratowac swiat). Oczywiscie w tym serialu to, ze ktos umarl nie znaczy ze nie moze powrocic. W 5 sezonie Aniola Spike powraca wiec bez obaw ;). Z glownych bohaterow w ostatecznej walce ginie takze Anya :(. Po zniszczonym Sunnydale pozostaje tylko wyrwa w ziemii a Buffy moze zyc dalej jak normalna dziewczyna, poniewaz nie jest juz jedyna wybrana. Moc posiadaja wszystkie potencjalne pogromczynie na ziemii. Fajny jest tez motyw na poczatku odcinka, gdy Buffy rozmawia z Angelem, ktory przyjezdza z LA i jest on zazdrosny o Spike'a, a potem Spike robi jej wymowki o Angela. Po prostu trzeba to zobaczyc, jak i wszystkie wczesniejsze odcinki :)))