PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 26 tys. ocen
6,8 10 1 26474
8,8 10 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

komisk - 8 sezon buffy

użytkownik usunięty

Hej, przeczytałam właśnie 35 - jak widać ostatnią część komiksu 8 sezonu Buffy, czy ktoś orientuje się co będzie dalej i kiedy? Byłabym wdzięczna za odpowiedź

Właśnie ja jestem ciekawa ja producenci to zrobią w serialu i ile będzie on miał serii. Bo jeśli taki trójkąt będzie trwał przez 4, 5 albo nawet więcej serii to dla mnie będzie nudne.
Jestem też ciekawa kiedy pokażą coś więcej między Eleną i Damonem tak jak w książce :)

użytkownik usunięty

czarownicą? Eee

użytkownik usunięty

No witch. Bonnie o ile mnie pamiec nie myli. Ona zyje w serialu jeszcze nie?

Czy czytasz może komiks Spike, ten w którym mamy dostać wytłumaczone skąd wziął swój statek i w którym ma się pojawić Willow ? Właśnie ściągnęłam sobie pierwszy numer i muszę przyznać że nawet mi się podoba.

P.s. zapomniałam się zapytać ostatnio. Obejrzałaś już Angela jeśli nie to na którym odcinku jesteś, i jak podoba ci się ? :)

użytkownik usunięty
beksi

nie, nie wiem nawet, że jest komiks o Spike'a, skąd bierzesz zawsze te wszystkie informacje? Jakaś stronka?
Angela oglądam, niestety muszę z przykrością przyznać, że jestem dopiero na 3 sezonie, robię sobie przerwy, ostatnio oglądałam Pamiętniki Wampirów, ale za niedługo znów do niego wrócę

Informacje najczęściej zdobywam zaglądając na fora zagraniczne. Między innymi na Buffyforums w dziale Angel są najnowsze informacje o komiksach dotyczących jego i innych postaci z jego serialu w tym Spike, niestety większość z nich są nie kanoniczne.
O tym komiksie mówił kilka miesięcy temu Scott Allie w wywiadzie więc postanowiłam ostatnio sprawdzić kiedy się pojawi i przeczytałam o że już wyszedł oraz że występuje w nim Dru co mnie zaciekawiło.

użytkownik usunięty
beksi

ooo... no właśnie ja wchodzę na stronę, gdzie są newsy o wszystkich i wszystkim związane z Jossem Whedonem, ale takiego tam nie widziałam.
Możesz podać linka:)

Tu są dyskusje o tym komiksie.
http://buffyforums.net/forums/forumdisplay.php?f=85 Właśnie wyszedł numer cztery, oczywiście zaczynam szukać trzech pozostałych.

Jeśli cię interesuje numer pierwszy to stąd go ściągnęłam : )
http://hotfile.com/dl/79482587/1b9e50d/Spike_01__of_08___2010___two_covers___Min utemen-CH3OH_.cbz.html

Dam znać jak coś znajdę:)

beksi

Znalazłam jeszcze :)
Numer 2
http://www.fileserve.com/file/jS9nBvA
i numer 3
http://www.filesonic.com/file/45550311/Spike_03__of_08___2010___two_covers___Min utemen-CH3OH_.cbz

Numer 4 jeszcze szukam.

użytkownik usunięty
beksi

dzięki:)

Tu jeszcze jest świetne forum, pisze na nim między innymi że Willow pojawi się w numerze 5.
http://slayalive.com/forumdisplay.php/44-Spike

użytkownik usunięty

Skoro lubisz Spike'a... Polecam "Nocna łowczyni" Jeaniene Frost. Glowny bohater jest wzorowany na platynowym Willu;-) Jednym slowem rewelacja;)

użytkownik usunięty

ja często korzystam z tej strony: http://www.whedonsworld.com/
A dziś znalazłam taką: http://buffycomics.hellmouthcentral.com/

Dzięki nie znałam ich wcześniej. Obydwie są super, chociaż ta pierwsza odrobinę bardziej mi się podoba jest na niej więcej informacji.
Zapiszę je sobie do ulubionych :)

beksi

Ha, właśnie zauważyłam że tą pierwszą stronę podawałaś już wcześniej gapa ze mnie nie zauważyłam ale jest ona naprawdę świetna :)

użytkownik usunięty
beksi

ano podawałam z niej linki;] zawsze są tam fajne wywiady z twórcami buffy etc;]
nmzc, mnie się zaś przydała Twoja

Świeżutki wywiad z Jossem na temat sezonu osiem i dziewięć Buffy.
http://shelf-life.ew.com/2011/01/19/joss-whedon-buffy-season-8-comic-exclusive/

Trochę krótki ale i tak strasznie na niego czekałam :)

użytkownik usunięty
beksi

no to w etertaiment weekly będzie

Tak, więcej będzie w Entertainment Weekly w piątek.
P.s. Już zaczęłam poszukiwania numeru 40 do ściągnięcia, jak znajdę to dam znać :)

beksi

Numer 40 (ostatni w tym sezonie) Buffy. http://hotfile.com/dl/98043879/2b64da1/Buffy_the_Vampire_Slayer_40_(2011)_(two_c overs)_(Minutemen-DTs).cbr.html

Właśnie przeczytałam i przyznam że mam łzy w oczach, dla mnie zdecydowanie chyba najsmutniejszy numer :(

Co mi się podoba najbardziej, chyba nawiązanie do ostatniego odcinka Angela (5x22 Not Fade Away). Spoiler, konkretnie chodzi o jego słynna kwestie „Let's go to work” która kończy ten serial, a którą w tym numerze wypowiada Buffy na samym końcu.

użytkownik usunięty
beksi

dzięki!! Czytamy...:):)

użytkownik usunięty

hm... Willow zerwała z Kennedy, ciekawe... ciekawe też to podsumowanie Jossa, ja myślałam, że to była 1 część następnego sezonu, a tu się okazuje, że ostatnia poprzedniego... nie mogę się już jednak doczekać dalej, a dostaliśmy jedynie zapowiedź Dollhouse comics, co notabene trzeba przeczytać;]

Kennedy nigdy nie lubiłam ale przyznam że jest mi jej żal z powodu Willow. Dla mnie najsmutniejsze były fragmenty z trumną Gilesa oraz wyraz twarzy Buffy gdy odczytali jego testament i okazało się że prawie wszystko zapisał Faith.
Muszę również napisać że jeszcze bardziej lubię Faith po tym numerze to co robi dla Angela po tym wszystkim, po prostu brak mi słów.
Ciekawi mnie co z Angelem wydaje mi się że postradał zmysły albo coś w tym stylu, i zastanawiam się skąd ta krew na jego twarzy.
No i uwielbiam parę Xander i Dawn są tacy uroczy razem, mam nadzieję że w następnym sezonie będzie im się dobrze układać. Cieszę się również że Buffy mieszka u nich i że są dla niej tak dużym wsparciem :)

Szczerze jestem zadowolona z tego numeru i z niecierpliwością czekam na sezon 9 wobec którego mam duże oczekiwania.
Sezon 8 dla mnie był miejscami zbyt chaotyczny wiele rzeczy nie zostało w nim wyjaśnionych a powinny np.
Nie rozumiem do końca motywacji Angela jako Twilight, oczywiście jest to zgodne z jego charakterem ale brakuje mi wyjaśnienia co dokładnie go skłoniło do tego. Whistler i gadający pies mi nie wystarczają.
Wciąż nie wiem jaka była dokładnie rola Spike w tym sezonie, moim zdaniem informacje mógł spokojnie zebrać Giles.
Kim jest książę tu też brakuje wyjaśnienia a ja chciałabym to wiedzieć.
Oraz jak duży wpływ na Buffy miał ten dziwny blask i czy była ona świadoma tego co się z nią później działo
(w i po numerze 34).
To tylko trochę z rzeczy które moim zdaniem potrzebują wyjaśnienia i mam nadzieję że może dostaniemy przynajmniej część z nich w sezonie 9.

A podsumowanie Jossa rzeczywiście bardzo ciekawe, właściwie ono oraz jego wczorajszy wywiad sprawiło że mam większe oczekiwania wobec sezonu 9 i mam nadzieję że będzie on o wiele lepszy od tego sezonu.

Trochę się rozpisałam i naprawdę nie wiem jak doczekam do sezonu 9 tyle miesięcy, to będzie męka dla mnie :)

użytkownik usunięty
beksi

no właśnie mi o to chodziło;/; jednak 9 miesięcy! Boże! Będziemy czekać razem, nie mamy wyścia:d
Jeszcze wracając do tego numeru, bardzo podobały mi się niektóre rysunki, jakby ktoś bardziej się do nich przyłożył, zauważyłaś to? W jednym normalnie widziałam Nicka Brendona, w tym w odczytywaniu testamentu Gilesa widziałam prawdziwą twarz Sarah zalaną łzami, Faith też bardzo przypominała Elizę

Dokładnie też to zauważyłam, rysunki są jakby ładniejsze i bardziej realistyczne. Dlatego między innymi gdy oglądałam scenę odczytywania testamentu Giles to się wzruszyłam, bo miałam wrażenie że widzę płaczącą Sarah.

Sezon dziewięć ma być za około 8 albo 9 miesięcy nie wiadomo dokładnie. No to będziemy czekać razem :)

użytkownik usunięty
beksi

http://justjennrecipes.com/buffy-the-vampire-slayers-30th-birthday/2011/01/19/ zerknij tutaj, rozweseli Cię to:(

Ale super, te z wampirem wychodzącym z grobu są najlepsze :)

użytkownik usunięty
beksi

szkoda, że nie mamy takich eventów w Polsce:(

Tak szkoda, zazdroszczę fanom z zagranicy z tego powodu :(

beksi

Ciekawy wywiad Scotta Allie dotyczący sezonów 8 i 9 Buffy, dużo Spoilerów.

http://slayalive.com/showthread.php/888-SA24-SPOILERS-Scott-Allie-Q-amp-A-for-40 -*Complete*

użytkownik usunięty
beksi

właśnie jestem świeżo po obejrzeniu serialu Elizy Dushku Tru Calling, świetny, ale znowu oczywiście został zawieszony i nie dowiedzieliśmy się końca;/ Kurczę, naprawdę mnie to wkurza! Dollhouse przynajmniej dostało zakończneie, świetnie zakończenie;/ Oglądałaś może Tru?

Niestety nie oglądałam Tru Calling.
Mnie też strasznie wkurza jak świetny serial zostaje nagle zawieszony i nie ma zakończenia, tym bardziej że często takie seriale przegrywają z jakimś przeciętniakiem który jakimś trafem ma wysoką oglądalność.

użytkownik usunięty
beksi

warto też dodać, że właśnie dla Tru Eliza zrezygnowała z propozycji Jossa W. żeby zrobić serial o Faith:(

ocenił(a) serial na 8

Ile ja bym dała za serial o Faith:( Chyba moja ulubiona postać z Buffy i Angela i gdyby ktoś jeszcze miał dostać własny spin-off to najlepiej ona.Ciekawa, złożnona bohaterka z którą wiele ciekawego dałoby się zrobić.Ciekawe, jaką wizję tego serialu miał Whedon - Faith działałaby sama, czy miałaby zespół jak Buffy i Angel?Eh, mozna pomarzyć:)
Komiksy zaczęłam czytać dopiero niedawno, ale strasznie mnie wkurza, gdy pomyśle, jak świetnie by się oglądało te kolejne sezony Buffy na ekranie.Czemu zawsze muszą przerywać najlepsze produkcje a niektóre słabe ciągną się przez wiele sezonów:(
Na razie ciężko mi się przestawić na formę komiksów, ale na pewno lepsze to niż nic.

_malena_

Ja również bym chętnie obejrzała serial o Faith bo to jedna z moich ulubionych postać i uważam że spin-off o niej był by świetny. Dziś zadowoliłabym się nawet komiksem o niej. Mimo że cieszę się iż w nowym sezonie prawdopodobnie będzie wspierać Angela uważam że tak ciekawa bohaterka zasługuje na to by wreszcie dostać własny tytuł.
Niestety wątpię żeby coś takiego się stało :(

Ja po przeczytaniu komiksów mam w tej chwili raczej negatywne uczucia. Dlatego cieszę się że sezon osiem powstał właśnie w takiej formie a nie innej i że serial na ekranie skończył się na siódmym sezonie który i tak był dla mnie słaby.
Oczywiście moja opinia była by zupełnie inna gdyby sezon osiem był lepszy, wtedy chętnie bym go obejrzała na ekranie dalsze przygody Buffy i gangu :)

beksi

Edycja jeszcze mi nie działa wiec się poprawie, ostatnie zdanie naturalnie powinno brzmieć tak.
Oczywiście moja opinia była by zupełnie inna gdyby sezon osiem był lepszy, wtedy chętnie bym obejrzała na ekranie dalsze przygody Buffy i gangu :)

użytkownik usunięty
beksi

powiedźcie mi: dlaczego do roli Connora wybrali takiego brzydkiego aktora? On nie ma w sobie kompletnie nic, psuje efekt. A przecież jego rodzice - Darla i Angel oboje są "piękni", nie pasuje mi to!

Szczerze nie wiem jakoś nie zwróciłam uwagi na jego wygląd bo postać sama w sobie w sezonie cztery jest bardzo denerwująca, przypomina mi czasami Dawn w sezonie 6. Ale coś w tym jest co piszesz, bo jak się jemu przyjrzeć to zupełnie nie podobny do rodziców nie tylko z wyglądu :)

użytkownik usunięty
beksi

http://www.king5.com/new-day-northwest/Actor-Nicholas-Brendon-117298263.html

użytkownik usunięty

jakie to jest dziwne i niespójne...
Angel zakochał się w Cordelii, ok, a Buffy? Wiem, że ruszyli oboje dalej, ale to przecież ją kochał zawsze.
A poza tym co oni sobie myślą? Co mogą mieć? Nic.

No dla mnie to było zawsze dziwne i śmieszyło mnie to jak szybko się w Cordy odkochał bo nie wiem czy oglądałaś sezon 5 ale Spiler: w nim znów wzdycha do Buffy.
Czytałam gdzieś że po prostu twórcy postanowili zrobić ich parą żeby był większy dramat ale nie spodobało się to fanom więc szybko odkochali Angela, ciekawe, czy to prawda : )

P.S Dzięki za link do wywiadu

użytkownik usunięty
beksi

hm.... mnie się tam spodobało, ale rzeczwiście dziwnie wyszło.

Ja nie jestem fanką Cordy i Angela jako pary uwielbiam ich jako przyjaciół ale nic więcej bo miałam wrażenie że ich miłość przyszła tak nagle i tak samo odeszła.
Może gdyby nie ta cała sprawa z Jasmine oraz śmierć Cordy to ich związek miał by szansę się fajnie rozwinąć i moje wrażenia były by inne bo niestety mam wobec nich trochę mieszane uczucia.

użytkownik usunięty
beksi

oczywiście rozumiem , mam to samo, na początku było to ciekawe, ale to co z tym zrobili począwszy od utraty pamięci przez Cordelię...

Nowe wiadomości na temat sezonu 9 tutaj: http://whedonesque.com/comments/26022#more

Najważniejsze to:
Będzie sezon 10,
Sezon 9 ma trwać dwa lat, będzie 25 numerów Angela i 25 Buffy,
1 numer Angela ukaże się w ostatnim tygodniu sierpnia a Buffy w drugim tygodniu września,

Szczerze zasmuciła mnie wiadomość o sezonie 10, bo chciałabym żeby moi ulubieni bohaterowie dostali wreszcie porządne zakończenie. Dodatkowo po sezonie ósmym i całej sprawie z Angelem/Twilightem pozostał mi w ustach tylko niesmak i aż boje się co Joss może jeszcze wymyśleć. Tak naprawdę ostatnio jak o nim myślę to jestem trochę sfrustrowana i mam wrażenie że to jakiś koszmar, aż odechciewa mi się sięgać po sezon dziewięć. Niestety wiem że ciekawość zwycięży i będę czytać, chociaż już bez większych emocji : (

P.S Wciąż jak pomyśle o tym że Giles nie żyje i w jaki sposób umarł to czuję straszną złość na Jossa. Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić dalszych przygód Buffy bez niego : (

użytkownik usunięty
beksi

bardzo Ci dziękuję za wiadomość i tak, podzielam w stu procentach Twoje zdanie. Cieszyłam się już, że wreszcie dowiemy się jak to ma się skończyć, bo przecież nawet najlepsze historie muszą kiedyś się skończyć, żeby nadal były dobre:(

No ale cóż... oczywiście ciekawość zwycięży, ale denerwuje mnie to CZEKANIE LATAMI na koniec:(

użytkownik usunięty

im dalej angela jestem stwierdzam, że to co zrobili jest nienormalne, a Crodelia jest kreowana na zwykła dziwkę, nie potrafię znaleźć lepszego słowa

Zgaduję że jesteś już po tym jak Cordy przespała się z Connorem, ja jak pierwszy raz to oglądałam również byłam w szoku. Nie wiem czy wiesz ale Connor i Cordy (właściwie to zła Cordy, bo tak się ją określa w tym sezonie) to najbardziej znienawidzona para w tym serialu.
Sezon czwarty Angela nie jest zbyt popularny wśród fanów właśnie między innymi dlatego że postać Cordy została w nim źle pokazana. Ja mam co do niego mieszane uczucia bo ma kilka odcinków które uwielbiam ale cała ogólna fabuła trochę kuleje :)

użytkownik usunięty
beksi

no taak, ta cała apokalipsa sezonu 4 mi się podoba, tylko to mówienie Angelowi: kocham cię, potem spanie z Connorem (jej słowa usprawiedliwienia są po prostu żałosne) i potem to, że Angel musi zostać Angelusem i dopiero robi się z niej dziwka. No cóż... Przykro mi na to patrzeć

użytkownik usunięty

coś kiedyś mi minęło, że Cordelia to nie Cordelia, tylko nie jestem pewna czy ona już nią nie jest czy potem opęta ją jakiś demon, bo wiem, że była w ciąży potem.
No ale na razie usprawiedliwienia dla niej nie ma