Dzisiaj byłam w sklepie z tanimi książkami i znalazłam na półce właśnie książkę o Buffy. Czy ktoś o niej coś słyszał? Z opisu wywnioskowałam to jakby dalsze losy jej minęło 5 lat od zagłady Sunnydale.
Do tej pory słyszałam że jedyne książki o Buffy wydane po polsku to cztery części cyklu „Buffy - Postrach wampirów - Zaginiony pogromca” autorstwa Christophera Goldena. Mam te książki w domu i z twojego opisu wnioskuje że to nie o nie chodzi, tu jest ich opis w Internecie. http://www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=2229
Szczerze zaciekawił mnie twój wpis, czy mogłabyś napisać na temat tej książki trochę więcej ?
Chociaż teraz spojrzałam że opis części trzeciej tego cyklu (który znajduje się na końcu książki) zaczyna się od słów „ Sunnydale. Pięc lat później. Mroczna apokaliptyczna przyszłość za którą odpowiedzialna jest Buffy – Pogromca." Nie ma tam jednak nic wspomniane o zagładzie Sunnydale a akcja książki dzieje się około czwartego sezonu serialu i Buffy przenosi się w niej do innego wymiaru. Nie wiem opis brzmi trochę podobnie, więc może to ta sama książka : )
czytałam kilka lat temu prawdopodobnie te sama książkę ale mnie nie powaliła.Generalnie historia dosyć mroczna i z tego co pamiętam to akcja działa się w nieokreslonej przyszłości. Zostałam przy oglądaniu serialu a kolejne części książki( bo wydaje mie sie ze w taniej książce było ich kilka) sobie podpuściłam.