PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26504
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

ostatni

ocenił(a) serial na 9

jak sie skonczyla 5 seria bo slyszalem ze w czwartek byl ostatni odcinek a ja go niestety nei ogladalem. Wiec prosze skrocic mi ten ostatni odcinek seri.

bodzio2701

Czwarta seria, tak ku ścisłości. Ostatni odcinek opowiadał o tym, jak w noc po pokonaniu Adama duch Pierwszej Pogromczyni nawiedzał Scooby gang w snach i próbował ich pozabijać z zemście za to, że naruszyli jej spokój zaklęciem łączącym ich siły. Baardzo fajny odcinek, pokręcony i pełen nawiązań do przyszłych i przeszłych zdarzeń, więc polecam nadrobić zaległości w jakiś sposób :)

użytkownik usunięty
bodzio2701

a mnie się akurat ten minięty przez Ciebie odcinek nie podobał, więc nic nie straciłaś. Poznajemy w nim tylko pierwszą pogromczynię, ale o niej ędzie też dalej więc...

Rzecz gustu, oczywiście. Jedną z rzeczy, za które uwielbiam ten serial, jest jego prawie perfekcyjna konstrukcja, te wszystkie zachodzące na siebie wątki, pozornie nieistotne rzeczy, które z czasem nabierają znaczenia. Pierwsza Pogromczyni wcale tu nie jest aż tak istotna, bo o niej akurat dowiadujemy się najmniej. Więcej dowiadujemy się o samych bohaterach. Z punktu widzenia fabuły faktycznie nie dzieje się nic istotnego, ale jednak jak na mój gust ciekawy odcinek.