PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 26 tys. ocen
6,8 10 1 26499
8,8 10 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

Hej, mam kilka pytań odnośnie Buffy, pierwsze dla ludzi, którzy są na bieżąco z komiksami wydawanymi w USD. Czy w komiksach może wraca Spike? Jakimś cudem? W kim kocha się Buffy, jeśli w ogóle ktoś taki jest? Mam nadzieję, że nie Angel.

Wiem, że zawsze mówiono, że fani Buffy są rozczarowani końcem i chcielby wersji kinowej lub serialu z happy endem. Chodziło o happy end ze Spikiem czy Angelem?

A co z kinową wersją, o której kiedyś mówiono? Pewnie już nie powstanie...

będę wdzxięczna za jakiekolwiek odpowiedzi:)

Spike powraca w serialu Anioł Ciemności , ale Buffy się o tym nie dowiaduje . Buffy na początku kochała Angela, potem w 4 sezonie był Riley, potem Spike z którym początkowo łaczył ją tylko seks ale w 7 sezonie Buffy na swój sposób go kochała :) Co do zakończenia ja bym wolała żeby została ze Spiki'em :)
O kinowej wersji były plotki różnego rodzaju ale żadnych oficjalnych komunikatów... wspominano o Megan Fox jako Buffy :)
To by było na tyle :)

sarah496

Jest też jakiś komiks o Spike'u ale go nie czytałem.

hornet

Ten komiks to "Spike - after the fall" (opis na wikipedii;)

A losy Buffy po 7. sezonie? mieszkała w Rzymie i związała się z jakimś niezbyt lubianym znajomym Spike i Angela. Dalsze losy w serii 8. wydawanej jako komiks, ale mnie nie wciągneły.

sarah496

Wiem ze temat stary :) - Ale wersję kinową chętnie i to nawet z nową obsadą - Ale mam nadzieje że plotki z Megan były tylko plotkami ;) - Przecież jest tyle innych utalentowanych aktorek że Panią Megan nawet aktoreczką trudno nazwać ;)

Buffy miała powrócić w ostatnim odcinku serialu "Angel" na hapy end, ale nagrywała inny film w Japonii.
Oficjalnie mówi się o filmie kinowym, do którego już powstał scenariusz,
Buffy ma mieć już około 30 lat i dziecko (nie wiadomo z kim???).
Tam ma nastąpić wreszcie ta największa spodziewana apokalipsa po której Anioł w nagrodę odzyska życie i jak się można spodziewać pewnie będą z Buffy razem... Spike pewnie sobie kogoś znajdzie.
Zdjęcia zostały przesunięte bo Sarah Michelle Gellar była w ciąży.

Wendy_7

oj... a to coś nowego, skąd to wiesz? Bo z tego, co hja czytałam w wywiadach i w ogóle to raczej marne szanse są na kinową wersję, a szczególniej jesli nie zrobi jej oryginalny pomysłodawca serialu jak powiedziała Alison Hannigan (nie wiem jak się pisze nazwisko;p). Nie podoba mi się:] Po prostu bardziej podoba mi się Spike

Mnie by się to podobało, pod warunkiem, że zajęliby się tym ci sami twórcy, no i ta sama obsada. Przez 7 sezonów Whedon zdecydowanie nauczył mnie, że nie należy wątpić w jego nawet najbardziej na pozór pokręcone pomysły (wielokrotnie stukałam się w głowę słysząc spoilery, co się dalej w serialu stanie, a gdy się potem działo, to musiałam bić się w piersi za niewiarę ;p). Podobnie z obsadą, kiedy przez 7 sezonów widzi się te same twarze, to te postaci po prostu zaczynają żyć - zwłaszcza, że dobór aktorów był bardzo trafiony. A jeśli happy end - to tylko Buffy & Angel (taak, zamierzam nie przyjmować do wiadomości, jak bardzo tę postać schrzaniono z czasem i naiwnie widzieć go przez pryzmat mojego ulubionego drugiego sezonu) ;)

Osobiście nie wierzę, że ta kontynuacja powstanie, tak sobie tylko snuję... ;)

Ilmariel

Wiadomość o filmie pojawiła się wiosną 2009, potem była ciąża a potem kłótnie o to kto ma go zrobić bo rzeczywiści producent chciał innego reżysera zatrtudnić. Ale kto wie.. W końcu już urodziła, nie.

Ilmariel

Witajcie:) jestem właśnie po ostatnim odcinku 7 sezonu Buffy i jak dla mnie to gdyby rzeczywiście jakimś cudem powstała wersja kinowa to ja widzę tylko i wyłącznie Buffy i Spajkiego jako parę.Bo zakładając że pod koniec wielkiej bitwy Anioł zostaje człowiekiem to Spayk także powinien nim zostać. Chociażby za to że sam postarał się o duszę a nie jak Anioł został nią ukarany, a także że poświęcił się w finale 7 sezonu. Przykro mi ale tak to widzę. A skoro został człowiekiem to Buffy powinna go wybrać - ja na pewno bym go wybrała. JAK myślicie??
Choć osobiście także mi trudno sobie wyobrazić to że powstanie wersja kinowa a szkoda

renatadymek

myślę dokładnie tak jak i ty! Nie wiem czy widziałaś już spinn off buffy, bo tam jest pokazane co się stało ze Spikiem. Ale uważam dokładnie tak jak i ty, Spike bardziej na Buffy zasługuje z powodu tego, że pokochał ją nie mając duszy i dla niej przeszedł próbę i ją odzyskał, może i było w tym trochę egoizmu, ale mimo to ją kochał, warto dodać, że Buffy jego też;]

a poza tym teraz polecę z innej beczki, nie wiem czy ktoś z Was oglądał Jezioro marzeń, ale tak właśnie procudenci zaskoczyli nas na koniec serialu niesamowicie, więc na dole potencjalne spilery

Wiadomo było prawie od początku, że główna bohaterka Joey będzie z Dawsonem (nazwa serialu Dawson's creek), mimo iż niektórzy może ją widzieli z Paceym to jakoś wszystkim wydawało się zakończenie oczywiste i co się stało? Wybrała Pacego co mnie niesamowicie ucieszyło:)

Więc może producenci jeśli miałby powstać jeszcze jeden film o Buffy też by nas zaskoczyli i Buffy byłaby ze SPikiem.

Widziałam spinn off Buffy i doskonale wiem co się z nim działo. Szczerze to dopiero 5 sezon anioła ciemności oglądałam bo jakoś wcześniejsze sezony mnie nie interesowały, dopiero pojawienie się Spaikiego mnie przekonało do tego serialu. Więc samo to :)

Nie zgodzę się :) Sentymenty sentymentami, a interpretacja interpretacją, proszę :) Buffy go NIE kochała. Mogła go cenić, podziwiać i szanować, ale to nie była miłość - widać to na każdym kroku, i sam Spike również o tym wiedział. To było zupełnie jednostronne. Jej słowa "He's in my heart" nie znaczą to samo, co gdyby powiedziała "I love him" i właśnie podkreślają, że tak nie było. A to, że na sam koniec powiedziała, że go kocha - on ginął, na litość boską! To były słowa, które potrzebował usłyszeć, a Buffy jako osoba obdarzona ogromną empatią wiedziała, co powinna zrobić.

Gdyby kochała Spike'a, to nie obiecywałaby Angelowi, że kiedyś będą razem - a to właśnie uczyniła, gdy odchodził. A niestety - kiedy wybacza się komuś takie rzeczy, jak oni sobie nawzajem i po kilku latach na widok jakiejś osoby zapomina się o całym świecie tak, jak oni oboje - to jak inaczej chcecie to nazwać?!

Ilmariel

Zgadzam się!
Po pierwsze Buffy nigdy nie kochała Spike i on sam o tym otwarcie mówi pod koniec 7 sezonu "Buffy" i w 5 sezonie "Angela".
Po drugie Spike NIE CHCIAŁ odzyskać duszy tylko walczył z demonami o uczynienie go "takim jaki był wcześniej" bez chipa! Wy oglądaliście ten serial naprawdę czy na przyśpieszeniu? On NIE walczył o duszę!
Po trzecie nie mówi się o "ciasteczkach s kremem i pieczeniu"oraz nie prosi się kogoś o czekanie jak nie chce się z nim być. To była otwarta i zrozumiał informacja dla fanów od scenarzystów: doczekacie się hapy endu. Zresztą, gdyby Sarah Michelle Gellar nie kręciła filmu w Japonii to połączenie Angela i Buffy nastąpiło by w 5 sezonie "Angela" pod koniec. Scenariusz już był napisany. Dlatego serial skończył się tak a nie inaczej...

Wendy_7

Buffy z Angelem? Jak to przecież on podkochuje się w Dr Temperance 'Bones' Brennan ;) Only Spike :D Innej wiadomości nie przyjmuję.

Wendy_7

Spike nie chciał duszy? W sumie poprosił o uczynoienie go jakim był przedtem ,ale przecież chodziło mu o to, że kiedyś miał duszę, to był właśnie sprytny zabieg producentów, którzy chcueli, żeby widz tak właśnie myślał, a przecież w ostatnim odcinku 6 sezonu w ostatniej scenie tej demon czy ktoś tam mówi do Spike: Dobrze, więc, zwrócimy ci twoją duszę. Więc chyba jednoznacznie wiadomo o co chodzi, nie?

Angel pojawia się w 8 sezonie Buffy (komiks). Jakiś miesiąc temu do sieci wyciekła okładka numeru 34 który ma się pojawić za 2 miesiące, na której całuje się z Buffy. Z informacji które udało mi się dowiedzieć Angel występuje w tym sezonie od początku jako zamaskowany Twilight i właśnie w numerze 34 ma ujawnić swoją tożsamość. Joss Whedon w ostatnim wywiadzie wyznał że pojawienie się Anioła było planowane od początku ponieważ jest on jedną z najważniejszych osób dla Buffy oraz że ona ciągle jest w nim zakochana. Co do Spike to nic niewiadomo.
Z kim powinna być Buffy moim zdaniem z Angelem bo to go kocha, Spike owszem jest dla niej ważny ale bardziej jako przyjaciel.

beksi

Amen! ;D Już chyba informacji od Jossa Whedona podważał nikt nie będzie, mam nadzieję :) I cieszy mnie ta wieść, przyznam, chociaż komiksów jeszcze nie znam na razie.

Ilmariel

Amen. I koniec gadania kto być powinien, wiadomo kto jest.

Wendy_7

Mam pytanie. Co prawda nie do tematu, ale czy Willow będzie z Tarą do końca? No wiecie, jako para?

kinobambinofanka

nie, Tara umrze

Ilmariel

No i pewnie:) Buffy &Angel zawsze razem. Co do Spike'a -oni nigdy nie byli
razem na poważnie :P -chyba, że jako przyjaciele:)
Więcej w temacie:
http://www.filmweb.pl/topic/1270271/Anio%C5%82+czy+Spike.html

Widzę , że mam tu kilka sojuszników Bangela:D
Dzięki :DDD ;*