PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26505
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

Witam, chciałbym sie zapytać czy to prawda ze w 8 sezonie Buffy, Joss Whedon przywrócił Oza do komiksu ? Bo jak wiemy Oz wyjechal w 4 sezonie po tym jak sie dowiedzial ze Willow jest z Tarą i juz nigdy nie wrocil.

ocenił(a) serial na 10
blackassassin71

Tak , Oz pojawia się w dwóch wydaniach komiksu . Buffy , Willow Dawn i Xander jadą do Tybetu i tam go spotykają . Okazuje się , że Oz ma już żonę i dziecko .

ocenił(a) serial na 10
bongusia

dziekuję za odpowiedź :)

użytkownik usunięty
blackassassin71

a co się dzieje w 8 sezonie z Willow Xanderem i pozostałymi? Są z kimś związani czy nie?

Tak w skrócie. Willow wciąż jest z Kennedy. Xander najpierw był z jedną z pogromczyń o imieniu Rene która niestety umarła i teraz chodzi z siostrą Buffy Dawn. Feith zerwała z Robinem i jest sama. Giles również z nikim się nie spotyka. Buffy najpierw sypiała z pogromczynią o imieniu Satsu, niebyła to miłość tylko sex (coś jak Buffy i Spike w 6 sezonie). Następnie wyznała Xandrowi że go kocha, ale on powiedział jej że kocha Dawn. W tej chwili Buffy znów jest z Angelem. Podobno w najnowszym numerze który wyszedł 2 dni temu wyznała mu że jest miłością jej życia i że jest mężczyzną z którym chce spędzić resztę życia. Tego numeru jeszcze nie udało mi się zdobyć ale czytałam recenzje na zagranicznym forum było w niej mnóstwo spojlerów.
Pozdrawiam.

beksi

Ja nie mogę, jakie głupoty :D

jagosiek

Co dokładnie masz na myśli pisząc "jakie głupoty"?

użytkownik usunięty
beksi

może miała na myśli Buffy i tą pogromczynię że jest znowu wątek kobieta i kobieta nie wiem tak myślę. Pewnie się o to już pytałam czy ściągasz te numery z netu?. Bo ja znalazłam ale nie może mi się wczytać. A chciałabym być na bieżąco.

użytkownik usunięty

a jak długi będzie komiks? A z tego co się orientuje to Dawn nie jest siostrą Buffy?

Może, ten wątek Buffy z Satsu należy do moich ulubionych.

Tak komiks ściągam z netu. Zazwyczaj z chomikuj.pl albo z peb.pl lub z innych zagranicznych stron to zależy gdzie znajdę go wcześniej.
Jeśli chodzi o to że komiks nie chce ci się wczytać to może chodzi o rozszerzenie. Żeby odczytać coś z końcówką cbr trzeba mieć specjalny program. Ja na początku też swoich nie mogłam otworzyć aż moja siostra zmieniła rozszerzenie na zip. Spróbuj zrobić to samo.

Sezon 8 ma 40 numerów ostatnia część ma się pojawić w styczniu. Ma być jeszcze sezon 9 ale o tym jeśli cię to interesuje możesz przeczytać w tym temacie znajdziesz tam kilka wiadomości na temat następnych numerów i sezonu 9. Jest tam również link do najnowszego numeru.
http://www.filmweb.pl/serial/Buffy+Postrach+wampir%C3%B3w-1997-37633/discussion/ komisk+-+8+sezon+buffy,1404247?page=2
No niby Dawn jest kluczem, którzy mnisi umieścili w ciele człowieka i przysłali jako jej siostrę do Buffy w celu ochrony. Ale w dalszych sezonach serialu i w komiksie określa się ją właśnie jako jej siostrę.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
beksi

Dziękuje bardzo bo właśnie sobie przypomniałam że chyba na początku pierwszego sezonu Buffy mówi że nie ma siostry, a tu taki szok. A mam takie pytanie odnośnie Willow czy Keneddy to facet czy kobieta bo może być i facetem i kobietą. Znalazłam, że jakaś aktorka wcieliła się w postać Kennedy. Mam nadzieje, że mnie zrozumiesz. Mam nadzieje, że nie będzie zbyt dużo komiksów bo jestem ciekawa w końcu jak się potoczą losy Buffy czy będzie z Angelem czy nie. A może z kimś innym i tak samo z pozostałymi osobami.

Ogólnie. Dawn, Xander i wyznanie Buffy względem niego. Nie wiem nie czytałam komiksu aczkolwiek wydaje mi się to wszystko trochę przekombinowane...

jagosiek

Wyznanie Buffy względem Xandra dla mnie osobiście także było dziwne, chociaż już coś podobnego twórcy kiedyś zrobili. Ogólnie chodzi o dwoje przyjaciół prawie jak rodzina, znają się kupę lat, widują się codziennie i nagle nie wiedząc skąd ani jak pojawia się miłość która nie dość że zaczęła się nagle i nie spodziewanie to jeszcze szybciej się skończyła. (Angel druga połowa sezonu 3 i sezon 4 mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi, jeśli nie to przypomnę Angel i Cordy). Wiesz gdy pierwszy raz czytałam o tym co ma się wydarzyć w 5, 6 i 7 sezonie Buffy to również myślałam że to głupie i przekombinowane. Chodzi mi głównie o pojawienie się Dawn czy śmierć Buffy i jej wskrzeszenie albo to jak wykorzystywała Spika dla seksu bo była w depresji i wiele innych rzeczy które długo mogłabym wymieniać. Ale po oglądnięciu calego serialu stwierdziłam że wcale nie było tak źle jak się wydawało na początku, mimo że po ponownym oglądnieciu ostatnio nadal sezony 6 i 7 uważam za najsłabsze. Chociaż muszę przyznać że ostatnio jak oglądałam sezon 7 to urósł trochę w moich oczach.

beksi

No może faktycznie to wszystko układa się w jakąś logiczną całość. Z tym, że moja pierwsza reakcja po przeczytaniu tego co napisałaś- był wielki śmiech. WTF? Angela jeszcze nie oglądałam ( nadal nie mogę mu wybaczyć tego że spierdzielił. I jakoś nie chcę go oglądać bo jeszcze bardziej przykro mi będzie) Jakkolwiek, zaintrygowały mnie te "miłosne wątki" :)

jagosiek

Powiem ci że w komiksie pojawiają się jeszcze dziwniejsze rzeczy niż te które tu opisałam. Ja jak przeczytałam o nich pierwszy raz to powtarzałam sobie że to nie możliwe albo to jakiś żart.
Jeśli chodzi o Angela to jego serial bardziej mi się podoba niż dalsze sezony Buffy. Jak dla mnie jest po prostu ciekawszy i ma lepszy klimat. Naprawdę ci go polecam jak dla mnie jest świetny.

Ja się nawet cieszę że Angel wyjechał bo pokazał tym jak bardzo kochał Buffy i jak bardzo mu na niej zależało. Po prostu ich związek moim zdaniem po głębszym zastanowieniu w tamtym momencie rzeczywiście był dla niej nie korzystny. Chodziło również o jej przyszłość przecież oprócz tego że Buffy była pogromczynią była też młodą dziewczyną i zasługiwała na choć trochę normalnego życia. Również oprócz miłości Angel tak naprawdę nie mógł jej nic ofiarować i wciąż wisiało nad ich związkiem widmo klątwy. Wiec moim zdaniem dobrze że zachował się jak stuprocentowy mężczyzna i wyjechał żeby ją chronić i dać jej choć trochę normalności.

A wątek Angela i Cordy uważam za naciągany. Angel podobno w nagle w połowie trzeciego sezonu się w niej zakochał ale w czwartym sezonie została opętana i zapadła w śpiączkę. I co wtedy zrobił Angel pojechał do Sunnydale do Buffy porozmawiać i nie tylko. (ach ten ich gorący pocałunek na przywitanie ). Akcja sezonu 4 Angela ma miejsce w trakcie sezonu 7 Buffy. Później po tej miłości właściwie niema już śladu. Tak jakby, przynajmniej jak tak to przyjęłam po prostu mu przeszło i znów kochał Buffy. Jak dla mnie to strasznie dziwne dziwne to było.

użytkownik usunięty
beksi

trochę pogrzebałam w internecie i domyślam się, że Kennedy to kobieta, która pojawi się w którymś sezonie Buffy i będzie z Willow. Czy mam rozumieć, że Will zmieniła na orientacje?. Bo jeśli tak to szkoda bo moim zdaniem powinna być z Ozem albo z Xanderem. Tak samo jak Buffy, ale myślę, że chciała zobaczyć jak to jest być z kobietą.

Tak w czwartym sezonie po tym jak wyjechał Oz Will poznała Tare która podobnie jak ona interesował się magią i została lesbijką. Chodziły aż do śmierci Tary w 6 sezonie. W sezonie 7 Willow poznała jedną z potencjałek Kennedy i zaczęła się z nią spotykać.
Ja bym wolała żeby Willow została z Ozem bo go uwielbiałam. Moim zdaniem obydwoje do siebie najlepiej pasowali.
Co do Buffy to myślę że czuła się po prostu samotna, a Satsu była pod ręką.

użytkownik usunięty
beksi

to co do Willow to zupełnie się z Tobą zgadzam powinna być z Ozem i tylko z nim. Myślałam, że Tara to tylko coś ulotnego i szybko się skończy, że po jej śmierci znowu będzie Ozem.

Ja wiedziałam że z Tarą to na poważnie od początku ale i tak zawsze miałam nadzieję że może jednak Willow kiedyś wróci do Oza. Po prostu wolałabym żeby Oz nie wyjeżdżał strasznie go lubiłam, a za Tarą zbytnio nie przepadałam. Niestety teraz to już raczej niemożliwe żeby byli znów razem, bo on ma żonę i dziecko o ona wydaję się szczęśliwa z Kennedy. Szkoda, ale dla mnie to i tak jedna z najlepszych par tego serialu.