utwór/melodia - tytuł, chyba że nie istnieje, kiedy Buffy i Spike po raz pierwszy się kochali; odcinek 6x09; rozwalający się budynek itd. ktoś kojarzy?
A wiesz może gdzie można zleźć ten utwór? Bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę;/
Chyba właśnie już nigdzie nie można go znaleźć, bo Fox ostatnio usuwa wiele rzeczy związanych z Buffy, które krążą po Internecie, bo to "łamie prawa autorskie". I wszystkie strony, na których były utwory z BtVS już wygasły.
Więc jedynym wyjściem jest sobie powycinać odpowiednie klipy, zmontować, oddzielić strumienie dźwięku i voila! :) Trochę pracochłonne, ale to chyba najlepsze wyjście, bo znam kilka osób, które też tego szukały i nigdzie nie mogły znaleźć. ;)
Ja jak ściągałam muzykę z buff to udało mi się znaleźć taką stronę gdzie praktycznie były piosenki z każdego odcinka, ale niestety właśnie "elope" nie ma. Jest to wkurzające, bo z drugiej strony jak nie patrząc dlaczego wszystko blokują, nie ma to żadnego sensu. buff przeszła do historii, "elope" nie ma na żadnej płycie z Buff, więc robią wielkie hallo. Lekko jestem tym zdegustowana:/
To jest bardzo wkurzające. Ale tak samo jest na youtube: tam jakieś 40% Buffiowych filmików jest usuwanych, bo "naruszają prawa autorskie"...
A dawno ściągałaś te piosenki? Bo Fox dopiero niedawno wziął się tak porządnie za usuwanie wszystkiego, co jest z BtVS związane.
No niedawno. Jakoś na początku sierpnia skończyłam oglądać Buff, i zaraz potem szukałam piosenek i je znalazłam. Więc nie dawno. Choć z jak już mówiłam wcześniej wszystkiego nie było, ale dość dużo.
A pamiętasz jaka to była strona? Bo ja znalazłam kiedyś linki do torrentów, gdzie były wszyściusieńkie utwory ze wszystkich 7 sezonów, ale nie mogę tego teraz znaleźć... A z chęcią bym sobie pościągała, bo część mi się bardzo podoba, a nie wszystkie mam na kompie. :D
http://www.buffygalaxy.com/musicaseason5.htm - tu są piosenki z 5 sezonu. Klikając na poszczególny link otwiera ci się strona. O ile dobrze pamiętam to coś link z sezonem 7 zamulał i w osobnym oknie dopiero działał, lub jak się samo wpisało adres.
Ogólnie stronka fajna. Podobały mi się niektóre filmiki video Buff&Spike i nie tylko. Trzeba naprawdę trochę posiedzieć by zorientować się w tym wszystkim.