PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95626}

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

CSI: Crime Scene Investigation
2000 - 2015
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44424
7,1 7 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

......................................................................

ocenił(a) serial na 8

1 września o 20:00. I chyba od początku. Już się nie umiem doczekać, bo ósmy sezon jest beznadziejny... Wolę te wcześniejsze.
Pozdrawiam

Gamera

Właśnie obejrzałam i jestem mocno rozczarowana. W porównaniu z pozostałymi CSI straszna słabizna. Nieciekawy, tendencyjny początek, do tego serial kompletnie położony przez lektora. Wielka szkoda.

ocenił(a) serial na 8
Sophie_9

Książkę też czytasz od końca? :-)
Początki są trudne, najważniejsze, że serial potrafił się rozwinąć.
Jak napisałam na początku - skończył się dla mnie na 7 sezonie.
Co do lektora - dobrze, że jest, bo nie każdy chce czytać zamiast oglądać film.
Wielka szkoda, że ludzie szukają we wszystkim dziury (wad), zamiast cieszyć się...

użytkownik usunięty
Gamera

a mógłby ktoś napisać jak się skończył ten odcinek?o co chodziło z tym niby samobójcą we wannie i tym zastrzelonym w domu?i czy ta nowa została w ekipie czy ją wywalili?

ocenił(a) serial na 8

Za około 2godziny leci kolejny odcinek. Hallmark pusza codziennie o 20. Nie lepiej poczekac i samej zobaczyć? :-)
Pozdrawiam serdecznie
Justyna

użytkownik usunięty
Gamera

ale mi chodzi o to się działo w 1 odcinku a nie o to co będzie w następnym

Nie wywalili jej, ale więcej jej nie będzie, bo nie żyje.
Lektor (ten konkretny) to porażka. Nie, że jest, ale że ma tak beznadziejny ton głosu - zero interpretacji.

Sophie_9

A o co chodzi z tym lektorem? Bo ja nie kumam. Myślę, że lektor nie powinien interpretować filmu, tylko czytać go neutralnie. Jednocześnie mógłby oddawać klimat filmu, odpowiednio intonując listę dialogową. W przypadku "Kryminalnych zagadek" lektor mi się podoba, bo nie narzuca się ze swoim głosem, a po prostu przekazuje tłumaczenie dialogów. Sądzę też, że zbyt subiektywne wymagania psują odbiór. Jeśli lektor jest "transparentny", to jest dobrze, nie przyciąga do siebie, a obraz wciąga, jeżeli jednak zbyt aktorsko "szyje" dialogi, to słucha się lektora i to odciąga od filmu. Najlepszą opcją byłyby rzecz jasna napisy, ale ze znajomością języków u nas w kraju nie jest raczej najlepiej.

ocenił(a) serial na 10
Sophie_9

Ja oglądam tylko Las Vegas, pierwszy sezon b. mi się podobał. Nie ma takiego drugiego jak Grissom :)

capri

CAPRI W PEŁNI SIĘ Z TOBA ZGADZAM OGLĄDAŁ PO 7 ODCINKÓW CSI:MIAMI I CSI:NY ALE... PORASZKA