PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95626}

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

CSI: Crime Scene Investigation
2000 - 2015
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44424
7,1 7 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

Poszukuję odcinka

użytkownik usunięty

Niedawno oglądałem jeden z odcinków CSI; niestety nie jestem pewien, czy Kryminalnych zagadek LV.

Pewna dziewczyna szukała przez wiele lat swojego zaginionego brata. Została znaleziona martwa i wszyscy twierdzili, że popełniła samobójstwo - napisała nawet list pożegnalny.
Okazało się, że przez cały czas wiedziała, co stało się z jej bratem - został zamordowany wiele lat wcześniej przez, prawdopodobnie (nie pamiętam), ojca, albo ojczyma. Ona była świadkiem tej zbrodni, lecz wyparła ze świadomości traumatyczne wspomnienia.

Kiedy sobie w końcu przypomniała prawdę napisała list, ten sam, który został uznany za pożegnalny, chciała ruszyć dalej ze swoim życiem, wybaczyła mordercy, ale ten o tym nie wiedział i ją zamordował.

Przypominam sobie, że dziewczyna ta prowadziła monolog ("Pamiętam, jak kiedyś powiedział mi, że któregoś dnia ukryje się tak, że go nie znajdę, lecz udało mi się")

Morderca został w końcu ujęty, bo pewna kobieta, która znała tą dziewczynę nie wierzyła w jej samobójstwo.

Na końcu odcinka padły słowa ("Wybaczyła ci, jej śmierć była bezcelowa")

Przyznaję, oglądając ten odcinek byłem zmęczony, toteż mogłem pomieszać szczegóły fabularne tudzież zmienić dialogi.

Potrafi mi ktoś pomóc?

Tzn wydaje mi się, że mógł to być odcinek z CSI NY 6x18, ale nie jestem pewien. Bo większe szczegóły się zgadzają. Odcinek nazywał się Rest in Peace, Marina Garito. Mogłeś go oglądać na Polsacie, bo powtarzali 6 sezon. Ale tak jak mówię, mogę się mylić.

użytkownik usunięty
adamo001

Dziękuję!

A to na pewno to? :D

użytkownik usunięty
adamo001

Tak.