nie ukrywajmy - serial dla nastolatków, co rozsądniejsi rozwiążą 'zagadki' w połowie odcinka lub nawet szybciej
Ja bym powiedział, że ogólnie serial jest nudny. Oglądałem jeden odcinek to tylko coś tam badają badają i pod koniec coś wynika. Beznadzieja!!!
Bo w tym serialu poznaje się techniki badania poszlak i docierania do prawdy. Jeśli ci sie nie podoba badz nie umisz go zrozumiec to poogladaj sobie "Klan"
No cóż, ja to ogądam bo to jeden z nielicznych,jeśli nie jedyny serial, który potrafi mnie zainteresować. Teraz w TV serwują nam powtórki serili typu:
"M jak ..." czy "Klan", więc to na ich tle wygląda przekonująco i ciekawie.
Nie twierdzę,że serial ma same zalety,ale na wady wobec dosyć wartkiej akcji przymykam oko. A co do sprzętu pokazywanego w serilu..........
No, cóż.... Czytałam kiedyś wywiad z konsultantem z dziedziny "techniki kryminalnej" tego serialu i powiedział,że choć nie ma tam czegoś nieprawdopodobnego to:
Policja ania eksperci kryminalni w realu nie mają takiego sprzętu(bo niby z czego)
a po drugie eksperci badający ślady mają znikomy wpływ na śledztwo, przesłuchiawania śwadków czy aresztowania podejrzanych.
No, na tym koniec. Temat wyczerpany.
Wg mnie serial fajny. Faktycznie zagadki w rodzaju kto zabił czy coś, można rozwiązać w mgnieniu oka, ale akurat ja nie oglądam go dla tych niby "zagadek". Natomiast sposoby badania śladów i wykorzystanie różnych technik do tego przydatnych są rewalacyjne, choć pewnie niektóre przesadzone.