W związku z tym, że ostatnio strasznie wciągnęły mnie losy bohaterów tego serialu muszę zadać kilka pytań.
1. Odcinek For Gedda zaczyna się od przedstawienia wydarzeń ''z poprzednich odcinków'' - Jakie to były odcinki ?
2. Czy Grissom miał coś z uchem ( niesłyszał ) ?
3. W jednym z odcinków było mówione, że Hodges mieszkał z matką, ale teraz szuka własnego mieszkania. Czy może ktoś mi powiedzieć coś na ten temat/ przybliżyć losy tej postaci ?
4. Czy poprzez oglądanie od siódmego sezonu, ominą mnie jakieś istotne informacje ?
5. Jaka specjalizacje ma cała ekipa ?
1. Radze zobaczyć całą serie 8 czyli 17scie odcinków, w kilku jest nawiazanie do sprawy Warricka. Nie pamietam konkretnie w których wiec polecam całość.
2. Grissom tracił słuch, jak sie nie mylę miał to dziedziczne po matce czy cos w ten deseń
3. Jak dla mnei Hodges to troche zbyt irysująca postac, zbyt rzbudowana jak na ten serial, było wspominane że mieszka z amtką, i przez to że jest taką c*pą, to nie wyszło mu z Wendy
4. Szczerze to polecął bym ci oglądanie od początku, bo jak dla mnie seiral trzymał poziom do 8 sezonu, potem już było gorzej. Oczywiście to moja opinia. Omienie cie fascynajcja, Grissoma robalami, pare fjanych odcinków z Lady Heather. No i kultowy odcinek kończący piąty sezon który wyreżyserował Tarantino gdzie Nick jest w cieżkiej sytuacji (nie che zdradzac szczegułów gdybys zechciał to obejrzec). Jeszcze warto dodać ze Greg pracował na poczatku w labolatorium i nie od razu był w terenie. W 7 sezonie jest odjazdowy miniaturowy zabojca. Plus sprawy były ciekawsze niz teraz, Gdy zamiast Grisoma jest Langston to już serial robi się zbyt mdły. No ale tak naparwde możesz oglądać od dowolnej serii, bo spójnością pomiedzy seriami jak dla mnie jest tylko pokazanie ich prywatnego zycia które jest na drugim planie.
5. Nie rozumiem o jaką specjalizacje ci chodzi? Moge tlyko powiedizec że np Grissom specjalizował się w Robakach:D Tam kazdy w laboratoium ma inna spacjalizacje, jeden zajmue sie nagraniami, jeden dna, kto inny cyzms innym i takei tam, nie wiem czy oto chodzi.
Nie wiem czy jakoś pomogłem, może ktoś rozbuduje temat.
Trochę pomogłeś ;) Do tej pory oglądałam tak na wyrywki - czasem w telewizji, czasem z nudów jakiś przypadkowy odcinek, więc finał 5 sezonu już obejrzałam. Również trochę 8 przy czym nie trafiłam na nic odnośnie Warricka.
I tak, właśnie o te specjalizacje mi chodzi - kto jest od dna, kto od balistyki, i takie tam.
2.- Tracił słuch, ale o ile się nie mylę, to nie stracił go do końca bo miał jakąś operacje ..- dobrze mówię ?
2. tak, ale uczył sie itak języka migowego, ale miał operacje
5. no to tak
- Grisom byl specem od robaków, potem zainteresowanie przejął nick. do teog był szefem nocnej zmiany, i miał ten CSI level 3
- Willows jest teraz szefem nocnej zmiany tez ma csi level3
- Nick jest zastępca Catherine willosw, level 3
- Sara i Warrick też był csi level 3
- Wendy była specem od DNA
- Langston jak sie nei myle ma dopiero poziom 2
- Hodges jest jakims tam specem od dowodów,
- Dr rObbins i david, to przy zwłokach sie babrają
- Henry(chyba mu tak było) cos tam z toksykologią
- Bobby , balistyka, ale jego mało jest, i nie wime czy tam jeszcze wystepuje
- Mandy, odciski palcow
- Archie, on tam zazwycaj nagraniami sie zajmuje i gratami zwiazanymi z komputeram0, audio i videoi
- Sanders był specem w laboratorium teraz ma level 3 i w terenie robi, razem z nickiem i catherine i langstonem (oni sa raczje uniwersalni )
1 a co do tych odcinkow to raczje cos będzie w podcinku 9, w innych nie wiem, dawno to oglądałem
mam nadzieje ze pomogłem bardizej
A, dzięki, teraz wiem już wszystkie rzeczy na których mi najbardziej zależało ;)
Witam, pozwolę sobie uzupełnić informacje napalonego666 :-)
Tak więc od początku:
1. Odcinek "For Geda" nawiązuje do wydarzeń z odcinka 'Cockroaches' sezon 8 odc.09, oraz ‘Lying Down with Dogs’ sezon 8 odc.10
2. Co do słuchu Grissoma, to cierpiał on na otosklerozę, choroba nasila się w serii trzeciej, a pod jej koniec (dokładnie w odcinku 23'Inside the Box') poddaje się zabiegowi.
3. Hodges jest typowym mami synkiem, na wyrost zarozumiałym i jak to określił Jack Malone ( seria 8 odc.6) ‘dupolizem’. Ma niespotykany 'dar' otóż jako jeden z nielicznych na tej kuli ziemskiej posiada zdolność 'nosowego' wyczuwania cyjanku potasu (ta umiejętność zostaje wykorzystana w 15 odc. ósmej serii), cierpi na ornitofobię:-) Ma kota o imieniu Kobayashi Maru, i jest fanem filmu Star Trek. W wieku 17 lat próbował skorzystać z usług prostytutki, ale na jego nieszczęście okazało się, że jest to tajna agentka , z racji tej, ze był nieletni a rodzice się po niego zgłosili nie zostało mu to zanotowane w kartotece. Mimo, że inteligentny to bardzo irytujący, więc możne dlatego Wendy z nim nie wytrzymała i opuściła CSI tym samym opuszczając jego.
5. Co do specjalizacji poszczególnych osób:
- Gil Grissom doktor entomologii, po odpuszczeniu CSI zaczął wykładać m.in. na Sorbonie. Kierownik nocnej zmiany( został awansowany w pierwszej serii zastępując na tym stanowisku Jima Brassa), od 09 odcinka piątej serii do jej końca zostaje rozwiązana jego grupa i na pewien czas Grissom zostaje przeniesiony na dzienną zmianę.(nadal jako zwierzchnik)
-Catherine Willows specjalizuje się w analizie rozprysków krwi, początkowo zastępczyni Grissoma, później (od odcinka 09 piątej serii do odcinka 25 piątej serii ) kierownik dziennej zmiany. Po opuszczeniu przez Grissoma CSI (s9 odc.10) zostaje szefem nocnej zmiany.
- Nick Stokes specjalista od analizy włókien i włosów, od 1 odcinka 10 serii, zostaje asystentem kierownika zmiany
- Sara Sidle specjalistka od analizy materiałów
- Warrick Brown specjalista od analizy audio wizualnej
Wszyscy wymienieni powyżej są CSI Level 3
- Greg Sanders do był technikiem DNA, od 11 odcinka 5 serii zdaje egzamin i zostaje pracownikiem terenowym
- David Hodges jest technikiem laboratoryjnym zajmuje się chemiczną analizą materiałów.
- Dr. Al Robbins koroner hrabstwa Clark
- David Phillips asystent kornera
- Archie Johnson specjalista od analizy audio, wszystkie nagrania z monitoringu, nagrania głosowe, sprawy z telefonami i komputerami trafiają właśnie do Archie'go
- Wendy Simms technik DNA
- Henry Andrews specjalizuje się w analizie toksykologicznej
- Bobby Dawson specjalista od balistyki
- Mandy Webster ekspert od analizy odcisków palców
no widze konkretne odpowiedzi:P nie to co moje:D
fajnie napisałaś o Hodgesie dupolizie:D
Wszystko pięknie wyjaśnione, dziękuję bardzo ;)
A, mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie kim jest Conrad Ecklie ?
Z tego co pamiętam to bodajże do 5 sezonu był szefem dziennej zmiany a później awansował na zastępce dyrektora