PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95626}

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

CSI: Crime Scene Investigation
2000 - 2015
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44410
7,1 7 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

Nie wiem, gdzie wy jesteście, jeśli chodzi o oglądanie CSI, ale serial zamarł pomiędzy swoim 7 i 8 sezonem i od kilku tygodni fani GSR próbują odpowiedzieć na pytanie, czy Jorja Fox podpisała kontrakt na następny sezon.

Wiadomo, że producenci szukają odtwórczyni jakiejś nowej kobiecej postaci, wiadomo też, że Jorja na pewno pojawi się w pierwszym odcinku 8 sezonu (to żaden spoiler - piszą o tym na wszystkich forach CSI). Wszyscy, którzy oglądali ostatni odcinek 7 sezonu wiedzą, że po raz pierwszy w historii serialu, sezon zakończył się cliffhangerem - bohatera zostawiono w nie rozwiązanej sytuacji i trzeba obgryzać paznokcie do września, bo wtedy jest planowana premiera sezonu 8.

Jak sądzicie...uśmiercą ją? Pozbędą się jej w inny sposób? I co będzie z Grissomem...też odejdzie?

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Elo!Zgadzam się, wszyscy fani csi lv zamarli!;( A jeśli chodzi o postawione przez Ciebie pytanka, to według mnie Sara będzie obecna w serialu w 8 sezonie i będzie oczywiście z ...Gillem!;) No chyba, że...Petersen ponoć ma odejść z serialu i to jest raczej już pewne tylko kiedy[?], ale jeśli odejdzie, to myślę,że mogą zrobić coś takiego, że jak Sara przeżyje, to wyjadą na Kajmany ;) albo uśmiercą Sarę, a wtedy Grissom załamie się i rzuci pracę i jeszcze może wyjechać z las vegassss! Takie są moje refleksje...:] FANI LAS VEGAS, WHERE ARE YOU???? 3MKA!:p P.S Kto obali moją teorię?Wcale się nie pogniewam.;)

wiola997

Petersen coś tak kiedyś przebąkiwał, że jeśli zniknie Sara, to sens istnienia postaci Grissa razem z nią.

Ostatnie rewelacje na temat poszukiwanie nowej twarzy dość mnie przygnębiły - no chyba, że ludzie łżą jak z nut, żeby podgrzać atmosferę oczekiwania. No i Jorja nie wydaje się załamana - wręcz przeciwnie, jej ostatnie wywiady były bardzo optymistyczne. Chyba tyle by się nie uśmiechała, gdyby groziło jej wywalenie z pracy. Jedno jest pewne - początek 8 sezonu rozwiąże jakąś sytuację, która ciągnie się już długo. Mam nadzieję, że to nie będzie nagrobek dla GSR...

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Bądźmy dobrej myśli. ;0) Hmm...swoją drogą to ciekawe jak oni z tego wybrną.<?> Jedno jest pewne, że teraz jest jeden wielki mentlik, bo producenci tego serialu chcą zyskać jeszcze więcej widzów, jeszcze jak 7 sezon nie zakończył się happy endem, a wręcz odwrotnie, to już w ogóle...wszyscy czekają z niecierpliwością na kolejny sezon! Szum i plotki wokół seriali, jak dobrze wiemy pozytywnie wpływają na filmiki.;] ..Klient nas Pannn.. ;D Eloszka*

użytkownik usunięty
Jorjan

A ja chciałbym aby Sara została uśmiercona, wtedy Grissom stałby się mroczniejszy i jeszcze bardziej zamknięty w sobie. A co za tym idzie klimat Kryminalnych Zagadek Las Vegas stałby się jeszcze bardziej mroczny i ponury. W każdym razie dla mnie to bez różnicy czy zostawię Sarę czy nie (ważne by został klimat i humor poprzednich sezonów) i tak dalej będę oglądał ten genialny serial.

A co do Billy'ego to wątpię by odszedł 500 000 $ za odcinek to dobra kasa i na dodatek pozwalają mu na wypady do teatru w trakcie sezonu by oddawać się swojej pasji.

:) No nie wiem...to i tak najmroczniejsza część CSI. Poza tym, przynajmniej ostatnio, Billy wydawał się dość zaangażowany w całą sprawę i zaczynam się zastanawiać, czy zakończenie GSR nie przygotowuje nas do odejścia Grissoma z serii.

Słyszałam, że po jego powrocie z teatru koledzy (w tym chyba A. LaPaglia) nie mogli się nadziwić...Łał, chłopie, pozwolili ci? W środku sezonu? Jesteś gość... - myślę, że to pokazuje, że Billy ma dużo do powiedzenia przy kręceniu CSI, skoro wysilono się by znaleźć zastępstwo i zaplanować poboczny wątek, tylko po to by Petersen mógł na kilka tygodni pojechać sobie "GDZIE INDZIEJ".

Kasa tu niczego nie przesądza. Gadamy o człowieku, który zrezygnował z udziału w "Plutonie" i "Chłopcach z ferajny", bo mu się nie chciało i już. Nie wydaje mi się, żeby był łasy na forsę - jest jednym z dość zamkniętych i mało "tabloidowych" gwiazdorów TV. Owszem, ma laskę młodszą o 18 lat, ale to podobno jakaś totalna nudziara, była nauczycielka biologii, żadna modelka na która trzeba wydawać szmal w kilogramach ;P

PS. Poza tym warto zauważyć, że od początku kręcenia serialu nie usunięto żadnego głównego bohatera, ani nie udało się z sukcesem wprowadzić na stałe nowej twarzy do głównej obsady. W tym świetle zabicie Sary to eksperyment o nieprzewidzianych skutkach.

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Sary nie mogą uśmiercić. Nie mogą... To jest już taka ikona LV. Gdyby jej zabrakło i na dodatek gdyby chcieli ją zastąpić przez jakąś podrzędną aktorczynę, to moim zdaniem straciłby na tym serial i to wyjątkowo dużo.

MissZamanda

I to właśnie miałam na myśli :)

ocenił(a) serial na 9
Jorjan

Kontrakt Billy'ego i Marg kończy się po 8 sezonie, więc jeżeli już mają odejść to dopiero wtedy. Co do Sary nie lubie kombinacji w podstawowej obsadzie więc jak najbardziej jestem za przedłużeniem jej kontraktu. Dla mnie jednym z ogromnych atutów tego serialu jest fakt, że podstawowa obsada od początku pozostała bez zmian. Do tego dochodzi sprawa GSR, wodzili ludzi przez 6 lat następnie rzucili ochłapy i mieliby teraz nagle się wycofać, w taki bezpłciowy sposób. Nie sądze. Ale czas pokaże.

agp4

Pierwszy trailer do 8 sezonu już jest...sekundowy i nic z niego nie wynika, ale Sara jeszcze chyba żyje na początku sezonu http://www.csifiles.com/news/300807_01.shtml

Jorjan

http://www.csifiles.com/news/010907_01.shtml

:)

agp4

Następne 2 trailery...drugi naprawde dobry...http://www.csifiles.com/news/010907_01.shtml

ocenił(a) serial na 9
Jorjan

Ludziska! Podeślijcie mi linka do 7 serii. Brakuje mi kilku odc. PLEASEEE!!! z góry dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Jorjan ogromne dzieki za linka!!!! trailery genialne... mhroook xD wogole to "porwanie sary" odnioslo juz takie skutki jak mialo.. przyciagnelo starych fanow, zaciagnelo na inne fora (no bo kazdy chce wiedziec ile sie da) i oczywiscie od razu wszyscy zastanawiaja sie jak to przetrwa Grissom... moje gratulacje dla tworcow serialu... GZ!

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

Witam serdecznie wszystkich fanów CSI. Chciałabym, by mój komentarz ujrzał światło dzienne, bo na moim blogu go <prawie> nikt z fanów nie dostrzeże.

Zapraszam:

http://www.filmweb.pl/blog/entry/456799/CSI+i+bardzo+dziwna+sprawa++%29.html#com ment-1528409

Zamieściłam tam też 2 trailery do 8 sezonu, które udało mi się znaleźć, i które do mnie przemawiają.

Jorjan, dzięki za wizytę, złotko :*

Pozdrawiam :*

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

"i teraz ona chce odebrać mi moją ukochaną osobę..."

;)

MissZamanda

Zdajesz sobie sprawę jaka to wylewność z jego strony? :)))

Prawdę mówiąc wolę tą dziwną parę kochanków, którzy na ekranie nigdy się nie pocałowali od wielu innych, które kopulowały w różnych, przeczących fizyce, pozycjach.

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Zgadzam się!
Najsłodsza moim zdaniem para... ta skrytość dodaje im uroku...
A Grissom... Ehhh... Trzeba przyznać, że potrafi być romantyczny ;)

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

zgadzam się w całkowicie że Sara i Gil muszą zostać a Grissom to prawdziwy romantyk przykładem może być list który Gil napisał do Sary jak był na wyjeździe na jakiś wykładach ( nie pamiętam gdzie )

ocenił(a) serial na 9
renatadymek

List rewelacyjny, szkoda tylko że go nie wysłał :P Fakt, że fajna z nich parka taka nietuzinkowa. Już tylko 6 dni i wszystko będzie jasne...

ocenił(a) serial na 10
agp4

Nietuzinkowa... ehh.. oni są świetni... ale jak sie tak bedziemy rozgadywac na temat ich wspanialosci to straca to cos ;]

jesli to wogole mozliwe ;P

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

ej kurde wyjaśnijcie mi cos... w zeszly czwartek byl odcinek jak sare porwali no nie? i byl jeden odcinek czy dwa? bo teraz w ten czwartek byl nowy jork.. a za tydzien sa dwa odcinki las vegas ale tam w opisach widze, ze sara juz pracuje nad sprawa z catherine.. mowie oczywiscie o axn.. wiec jak to jest z tymi odcinkami?! bo sie pogubilam... oni za duzo kombinuja tam -.-'

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

to dlatego że teraz mają byc powtórki 6 serii las vegas więc sara bedzie pracowac bo przecież porwali ją w ostatnim odcinku 7 serii pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
renatadymek

no właśnie tak myślałam ale nie byłam pewna xD dzięki ^^ ;*

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

Jorjan... co twoim zdaniem zrobilby Grissom, gdyby Sara nie przezyla?

MissZamanda

Totalna załamka...przecież to jedyna osoba jaką kocha...

Może zresztą jestem pod zbytnim wpływem fanfiku o tym, jak Gil targnął się na własne życie, gdy Sara wyjechała z LV. Jeśli Sara umrze, miejmy nadzieję że nie zniszczą równowagi fabuły, traktując to jako mały pryszcz. Myślę, że nie mogą zabić Sary, bo ta nagła zmiana zbyt zaszkodziłaby postaci Grissoma i tego się trzymam...Jeśli ona jednak zginie...reakcja Gila powinna być sensowna i uwzględniająca jego charakter: to introwertyk, który raz wyszedł ze swej borsuczej nory, żeby powiedzieć komuś że mu ufa kompletnie. Śmierć SS nie może spłynąć po nim jak po kaczce.

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Jeśli SS umrze, to fabuła po prostu legnie w gruzach... Nie mogą jej uśmiercić... to nie będzie takie łatwe jak w przypadku Spidiego w Miami bo on nie był tak zaangażowany w CSI i nie był związany z nikim z CSI...
I skoro samo porwanie Sary tak odbiło się na Gilu, to jeśli ona umrze...
Nie. Zdecydowanie nie mogą tego zrobić.
Bo wtedy Catherine zostanie jedyną kobietą w CSI, i będzie musiała nowa przyjść na miejsce Sidle , co bardzo sie nie spodoba fanom serialu...
Nie uważasz?
A po zatym, gdyby Sara miała umrzeć, to chyba Grissom tak bardzo by się nie otwierał? A może to po prostu dla większych emocji?

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

ja wiem jedno jeśli scenarzyści postanowią zabić Sarę serial straci swój cały czar i wiele osób na znak protestu zaprzestanie oglądać ten wspaniały serial (w tym moi znajomi)więc mam jednak nadzieję iż sara pozostanie

ocenił(a) serial na 10
renatadymek

Aahhh pochwale się, że to moja imienniczka xPP

MissZamanda

Jeszcze jeden dzień z ogonkiem został...i dowiemy się wszystkiego :)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

jorjan... a skad sie dowiemy? O_o wiem ze ze mnie opoznione dziecko xD bo chyba nie z axn, prawda??

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

ok sprawdzilam i juz wszystko wiem xDDD matko zebym tylko przy tym nie zasnela O_O

ocenił(a) serial na 6
MissZamanda

A ja nie wiem o co się rozchodzi? :D kiedy będzie 1 odc 8 serii na cbs czyli do ściągnięcia?
Mam nadzieję że nie uśmiercą Sary bo wtedy serial straci cały urok..

snowboardzistka

To nie chodzi o to, czy ktoś z nas będzie w stanie oglądać premierę 8 sezonu, ale o to że ta premiera jest, więc jeśli coś się stanie Sarze to i tak się dowiemy z takich tematów jak ten :)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

mam nieznośną tendencje do zasypiania na CSI -.-' a odcinek ściągnę jak tylko będę mogla ;]

ocenił(a) serial na 6
MissZamanda

hehe ok już łapię :). Ale dopóki nie obejrzę premierowego odcinka to będę unikać takich tematów bo wtedy to nie to samo jak się ogląda i się wie :D Lepszy będzie dla mnie element zaskoczenia.

ocenił(a) serial na 10
snowboardzistka

a ja już nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć czy sara będzie żyć czy ją uśmiercą nieważne w jaki sposób mogę nawet o tym gdzieś przeczytać lub zobaczyć byle już wiedzieć ( jestem w gorącej wodzie kompana )

ocenił(a) serial na 10
renatadymek

Ja tak samo.. jeśli bedziecie mieć linka do sciagniecia odcinka (prosba zwlaszcza do ciebie jorjan ty masz odpowiedni kontakty ;]) dajcie znac !! ;D

ocenił(a) serial na 10
MissZamanda

dołączam się do twojej prośby, jeśli zaś nie da rady ściągnąć odcinka to chociaż niech ktoś go streści czy Sara będzie żyć czy też nie

ocenił(a) serial na 10
renatadymek

Jorjan, wszyscy w tobie pokładają nadzieje, że dasz link :D Zamieść go może tu na forum, ja też chętnie skorzystam :P :P :P

ocenił(a) serial na 9
MAL_

Rano już na pewno będzie do ściągnięcia "zewsząd" ;P To chyba najbardziej oczekiwana premiera września, więc szybko się uwiną. Mam nadzieję, bo inaczej nie powstrzymam się i zajrze na jakieś forum, a wtedy nie będzie niespodzianki (chociaż i tak nie wierze, że Sara mogłaby zginąć).

agp4

:)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

JOOORJAAAAN!!! MOW MOW MOW!! MOW CO WIESZ!!!

MissZamanda

Proponuję nie spojlerować ;) Jeśli ktoś chcę zobaczyć najciekawsze momenty to można na stronie http://www.grissomsararomance.com/season8.htm , są tutaj clipy.
Jest też zapowiedź do 2 odcinka :D, zapowiada się bardzo fajny :)))

ocenił(a) serial na 10
Dusiolek

stronka rewelacyjna w końcu wiadomo że Sara żyje i że nic jej nie będzie wielkie dzięki za ten adres jestem o wiele spokojniejsza nawet jeśli miała by zniknąć na jakiś czas to wiadomo że wróci jak wyzdrowieje super filmiki jeszcze raz gorące dzięki pozdro

ocenił(a) serial na 10
renatadymek

wolałabym ściągnąc odcinek.. jeśli ma ktoś... ktokolwiek linka to wyslalby mi moze?? ;] moje gaaaduu: 10466131 ;) z gory dzieki ^^

ocenił(a) serial na 9
renatadymek

No cóż wszystko jasne, ale czy aby na pewno. WTF??? http://community.tvguide.com/blog/TVGuide-Editors-Blog/Ausiello-Report/700000049 . Coś czuje że to będzie ostatni sezon CSI. Co do promo 2 odcinka to powiem tylko buhahahaha będzie ciekawie.

ocenił(a) serial na 9
agp4

Eh dodało kropke do linka. Teraz powinno być dobrze http://community.tvguide.com/blog/TVGuide-Editors-Blog/Ausiello-Report/700000049

ocenił(a) serial na 10
Dusiolek

a co do zwiastunu 2 odcinka to nie wiem czy dobrze zrozumiałam tek łysy doczepił się Sary i Gila że są razem?

renatadymek

http://www.filmweb.pl/Jorja+Fox+jednak+odchodzi+z+%22CSI%22,News,id=37698

szkoda :(

ocenił(a) serial na 10
Madzika

ja jednak liczę że sara zostanie przecież mogą ją przyjąć z powrotem i ogłosić że musiała wyjechać i wróciła czy coś takiego a jak wy myślicie?