PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108964}

CSI: Kryminalne zagadki Miami

CSI: Miami
2002 - 2012
7,2 62 tys. ocen
7,2 10 1 61785
6,1 11 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Miami
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Miami

No tak. Najpierw zakochałam się w miami, a teraz czytam jak szalona każdą książkę o kryminale jaka mi wejdzie w łapki. Klasyka kryminalna rządzi w moim sercu:D Ma ktoś na oku jakąś ciekawą pozycję?:)

ocenił(a) serial na 8
freeboter

Polecam kryminały Agathy Christie, tytułów nie pamiętam.

_nn_

No, już miałam jedną taką powieść tej autorki. Po prostu delicje...

freeboter

Morderca bierze wszystko Erica Spindler

freeboter

Już o niej gdzieś słyszałam. Ponoć utalentowana pisarka kryminałów. Sięgnę po tę pozycję:). Obecnie zaopatrzyłam się w Nemezis Agaty Christie:) Polecam.

ocenił(a) serial na 4
freeboter

A ja polecam Kathy Reichs, pisze świetne kryminały, na ich podstawie powstał serial
http://www.filmweb.pl/f233995/Ko%C5%9Bci,2005

The_Slayer

Skoro pisze świetnie, to muszę zdobyć jakąś książkę jej autorstwa:>;> Obecnie jestem przy Agacie Christie i jestem spragniona efektowniejszych morderstw i śledztw z nimi związanych.

ocenił(a) serial na 10
freeboter

Agatha Christie... czytam każdą jej książke która wpadnie mi w ręce i powiedziec moge tylko tyle ,ze do tej pory jestem nia zachwycona...a polecam z jej książek szczególnie : "Morderstwo to nic trudnego", "podróż w nieznane", i "Tajemnica sittaford"(zaskakujace , jak dla mnie, zakonczenie)

freeboter

Tak jest, Christie wymiata. Ale zabójcza jest też książka "Fałszerz" Fredericka Forsyth'a. Można ją czytać 1000 razy i więcej:)

paumax

A więc Christie ma pierwsze miejsce w rankingu. Mnie się ona podoba ze względu na atmosferę:> no i nie jest tak łatwo zgadnąć kto jest odpowiedzialny za zamieszanie w każdej historii:). Przypomniał mi się też inny kryminał zmieszany z magią - Piąta czarownica Grahama Mastersona:> Nie doczytałam bo jak dla mnie to sama makabra. Ale jak ktoś lubi się bać to gorąco polecam.

freeboter

ja osobiscie polecam ksiażki o kom. Maigret:) jakos wole simenona od christie...:D:D:)

ewcynka16

Właśnie przeczytałam Nemezis Agaty Christie i muszę się przyznać, że jeszcze nie tego oczekiwałam po niej. Jak dla mnie to za mało iskry:>:> no ale to tylko jedna z wielu jej powieści. Teraz mam w łapkach książkę L.J. Brauna - Kot który czytał wspak. Co ciekawe, śledztwo prowadzi nie człowiek ,a kot z ludzkimi cechami charakteru. Już kiedyś czytałam coś w tym rodzaju. Chyba to było Salva Rome czy jakoś tak. No ale nie mam narazie nie mam dostępu do lepszych pozycji.

freeboter

Tez czytalam "Kota, ktory czytal wspak" i musze przyznac, ze jest to jedna z lepszych ksiazek kryminalnych jakie czytalam.

case_p14

Tak troche dziwnie to napisalam... Sorry.