Juz nie moge sie doczekac 2 serii :D serial jest swietny. Niestety nie mam dostepu do innego kanalu oprocz tvn-u, na ktorym emitowali by Californication:(
O joj, straszna szkoda!! Właśnie jestem po czwartym odcinku 3 serii - Love
this show!! Polecam ściągnąć co nie co z netu i oglądnąć wszystko na raz ,-
)
Jestem prawie pewna, że użytkownik, który założył ten temat obejrzał dwa wczorajsze odcinki i jeszcze nie do końca wie o co biega w tym serialu. Seks, wulgaryzmy i to co tam jeszcze zostało wymienione to tylko tło całego serialu - myśl przewodnia tego filmu to "seks nie jest lekiem na wszystko". Serial pokazuje losy rodziny, w jakiś sposób cechy praktycznie każdego artysty (mam tu na myśli w szczególności to, że Hank jest samoblubny). Zapewniam Cię, że fani "Californication" posiadają mózgi i serial podoba im się nie tylko ze względu na to co wymieniłeś (bo zazwyczaj nie są dziecmi i nie wariują, gdy tylko na ekranie pojawią się głoe cycki), a przedewszystkim (przynajmniej ja) ze względu na fantastyczną obsadę, która sprawia, że serial jest niesamowity. Jest to komedia, a komedia powinna śmieszyc. Nie wierzę, by ktoś oglądając "Californication" ani razu się nie zaśmiał. Nie jest to może wybitnie inteligentny humor, ale właśnie taki śmieszy większośc ludzi. Co do erotyki pokazanej w serialu, to nie mam za dużo do powiedzenia, bo KAŻDY, ABSOLUTNIE KAŻDY ma ochotę czesem pooglądac jakieś "świństewka".
Takie jest moje zdanie, a autorowi tematu radzę obejrzec następne odcinki, a najlepiej zacząc od pierwszej serii, myślę, że wtedy zrozumie, że seks i rzucanie łaciną przez bohaterów, nie jest głównym tematem serialu.
Pozdrawiam fanów i antyfanów "Californication":)
Nie mam pojęcia skąd ten atak na moją osobę :)) i skąd przekonanie iż nie
oglądałem pierwszej serii ani drugiej i, że wogóle nie wiem o co chodzi w
serialu behehehe skoro jest napisane, iż właśnie skończyłem kolejny odcinek
TRZECIEJ serii a na tvn zaczynała się dopiero druga, poza tym post
napisałem jeszcze przed premierą owego sezonu w tvn. Droga aliss237 chyba
nie wywnioskowałaś tych wszystkich śmiesznych rzeczy po jednym moim zdaniu
"I love this show" ;-p - Czasami lepiej za dużo nie myśleć >-)
A jeśli już to "I love this show" ponieważ otóż gdyż prowadze podobny styl życia: uwielbiam napić się odrobinę whisky "byle kiedy", umówić się z
kumpelą jedną bądź druga na noc, zapalić jointa po drodze gdzieś spotkawszy
kogoś znajomego itp itd.