SIEMKA W STANACH MA BYC EMITOWANY 4 SEZON W STYCZNIU , A NIE SLYSZL KTOS KIEDY U NAS I JAKA STACJA BEDZIE GO EMITOWAC
Na pewno telewizja N Będzie miała 4 sezon pierwsza. Potem HBO a na końcu Universal bo jakoś 3 pierwsze sezony puścili na antenie
Ja mam 3 sezon z lektorem z N tv, ale na HBO lepsze teksty szły, zresztą w oryginale bez lektora jest najlepiej :)
Californication raczej ten serial to puszczał Universal nie słyszałem żeby Hbo puszczał ten serial możę się myle tego nie wiem kiedyś leciał na Tvnie i na Comedy Central.
W TVN-ie leciał późno, (Czemu się nie dziwie) w Universalu i Comedy central to samo. Ciekawostka przyrodnicza: Padł pomysł, aby "Californication" wyemitowała TVP tak jest TVP! Jednak pomysł upadł, kiedy zaprotestowała komisja środków masowego przekazu episkopatu Polski(Stąd jeden z moich wcześniejszych wpisów) Pieprzony kler!
Warto obejrzeć ten serial w internecie po angielsku.
Po pierwsze: można wyłapać więcej tzw. ,,smaczków".
Po drugie: nie musisz czekać na polskie stacje telewizyjne.
Po trzecie: wiesz jak to uczy języka? Dzięki temu rozumiem teraz 5x więcej z mowy Amerykanina.
Ale i tak warto zaczekać na to az ktos bedzie uploadował z HBO, bo na Comedy Central jest NAJGORSZY z mozliwych lektorow, ale na szczescie oni 4 sezon moze puszcza po wakacjach, na Universal bedzie 2 miesiace po HBO (da sie ogladac) na tvn ie bedzie o 23.00, ale tez na pewno później niż na HBO. Dlatego ja czekam, aż HBO wykupi i zacznie emitowac. Tylko pewnie bedzie jeden odcinek na tydzień (tak jak ze Spartakusem), no ale cóż.
Ostanio widzialem Rzym na TVP 2 xD. W miare normalne dialogi, ale HBO nie przebije :)