Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 152109
6,6 20 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

5 sezon

ocenił(a) serial na 9

Ten serial oglądam już od dawien dawna. W każdym bądź razie, każdy sezon miał swoje mocniejsze i słabsze momenty, jak każdy serial, mimo wszystko początek najnowszego sezonu, czyli jego 1 odcinek najbardziej mnie rozczarował. 2 był już wybitny, taki typowy, w starym stylu, 3 też dobry, ale jednak z 5 sezonu ten 2 był najlepszy. Co mnie najbardziej rozczarowuje jako "starego" fana tego serialu? Głównie początkowe wątki, dla mnie osobiście to, że Karen jest z tym Bytes'em to jest nieporozumienie, tym bardziej, że są w małżeństwie - to już całkowita przesada. Brakuje mi trochę tego starego Hanka, który zawsze robił wszystko na opak, ale mimo to, dążył do jednego: bycia szczęśliwym ze swoją ukochaną Karen i córką. Teraz to trochę zeszło na drugi plan, to raz, a dwa, po raz drugi już twórcy wykorzystali motyw: "Hank musi kogoś poznać, bo Hank musi dla kogoś coś napisać i oczywiście Hank tego nie chce, ale na końcu i tak tego zechce i dostanie za to hajs" (2 sezon). Mogliby coś oryginalnego dodać. ;)
Pozdro