PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151711
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Czyli o tym, jak stare pomysły na fabułę ładnie opakować i jeszcze raz nam zaserwować. Zobaczyłam wszystko to, co już kiedyś było. Ale nie jestem zawiedziona. Ten format wciąż mnie bawi i miło spędzam czas. A wam jak się podobał pierwszy odcinek piątej serii?

http://www.filmweb.pl/user/Madame_Rose/blog/539082

ocenił(a) serial na 6
Madame_Rose

Dość lipny. Czas minął, a córa Hanka wciąż taka sama. Małżeństwo między Karen, a tym byłym profesorem? Nie przekonuje mnie to. I wątek uczucia między Charliem i Marcy całkowicie zakopany. Po co więc starali się go odkopać w 4 sezonie? Dziecko miało być spoiwem, a wykorzystali je jak zabawkę. Za dużo skończyli fajnych wątków. Można mieć jedynie nadzieje, że coś się kończy, a coś się zaczyna..

ocenił(a) serial na 8
Madame_Rose

DNOOOO!!!! przez ostatni miesiąc gdy inne seriale zrobiły sobie świąteczną przerwę postanowiłem dokończyć przerwany po pierwszym sezonie serial i trzy sezony wciągnąłem praktycznie na raz, a teraz wcale nie czekam z utęsknieniem na 2 odcinek piątego.... beznadziejnie urwali najfajniejsze wątki... beznadziejnie wstawili kolejnego, ale tym razem lipnie naśladującego pierwowzór z dwójki bilionera chcącego opowiedzieć swoją wersje californication przy pomocy hanka... beznadziejna afroamerykańska mia (mam nadzieję że chociaż pełnoletnia)... blee.... mogli zakończyć na czwórce... to byłoby dobre zakończenie...

ocenił(a) serial na 8
ponson

Dokładnie. Ja nie czaję, czemu uśmiercili Lew Ashby'ego, on był świetny i gdyby przygody H. pociągnąć z nim serial byłby znakomity. Wszystko już w tym serialu już jest przewidywalne.

ocenił(a) serial na 10
virus_t

Asbhy <3 mój wielki idol :D kwintesencja rock'n'rolla :) też załuję że go uśmiercili, byliby z Hankiem naprawdę pokręconą parą przyjaciół :)
Nie wydaje Wam się, że współpraca z byłym raperem może odebrać serialowi ten rockowy pazur? Ja się tego trochę obawiam. Ale z miłości do Hanka będę oglądać :)

ocenił(a) serial na 9
Canis_Luna

Puki co Hank odrzucił propozycję, a nawet jeżeli przyjmie to wątpię czy by zmienił upodobania muzyczne..

ocenił(a) serial na 10
SosCzosnkowy

Hank może nie zmieni, ale co jeśli twórcy zmienili? Będą nas raczyć rapowym soundtrackiem? :/

ocenił(a) serial na 9
Canis_Luna

Nie są tacy głupi, chociaż Showtime to mistrze niszczenia klimatu w serialach. Patrz Dexter

ocenił(a) serial na 10
SosCzosnkowy

Nie oglądałam jeszcze Dextera, ale dzięki za ostrzeżenie ;)

ocenił(a) serial na 9
Canis_Luna

Nie zrażaj się do serialu bo jest bardzo dobry ale zwróć uwagę na świetny mroczny klimat w pierwszym sezonie i porównaj z sielanką którą nam serwują w późniejszych, a szkoda :)

Madame_Rose

dla mnie jak zawsze świetny.

użytkownik usunięty
Madame_Rose

Odcinek świetny nie ma co narzekać bo każdy prawie oglądał już przed premierą ja poczekałem i się nie zawiodłem wszystko grało jak należy może faktycznie ten raper jakoś mi się nie podoba i po co znowu by mieli kręcić film też mi coś ale luz zobaczymy co będzie dalej .

ocenił(a) serial na 9
Madame_Rose

Odebrałem tak samo jak Ty. Znowu to samo ale nie przejadło się jeszcze. Chciałbym żeby nałożyli bardzo silny nacisk na klimat Californi w tym sezonie bo czuje że przygasa powoli, a to będzie największy cios. Brakuje mi trochę starego zdezelowanego Porshe Hanka.. i szczerze mówiąc lepiej czułbym się jakby Ashby żył, jego śmierć miała być mega traumatyczna dla widza itp, a to po prostu nie udany pomysł wdł mnie. Nie mówię że powinien być drugą planową postacią ale jakby przewinął się w kilku odcinkach to było by całkiem zabawnie :)

Poczekamy zobaczymy, jak na pierwszy odcinek nie jest tak źle ale Hank zbyt trzeźwy, zbyt ogolony, zbyt błyszczące auto.

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

Stratę starego Porshe nadrabia nowa postać, Kali, przepiękna murzyneczka.

ocenił(a) serial na 9
RomeYY

Przyznam murzyneczka jest stunning!! Widziałem ją kiedyś w serialu On Ona i Dzieciaki, tam była faktycznie zniewalająca..

ocenił(a) serial na 8
Madame_Rose

W ogóle jak to możliwe, że ktoś widział odcinek już 4 dni temu? Jakoś można wykupić sobie go wcześniej?

ocenił(a) serial na 9
RomeYY

RomeYY jest wiele stron w sieci co udostępniają pliki do pobierania. Wie ktoś może jak nazywa się ta piękna murzynka z samolotu? :)

ocenił(a) serial na 9
Adrenalina_fw

nie trzeba odpowiedzi znalazłem: Meagan Good

ocenił(a) serial na 7
RomeYY

jak co sezon, pierwszy odcinek wyciekł do sieci preair. Ja oglądałem go już 17 grudnia. W 4 sezonie przed premierą w sieci były nawet dwa odcinki

ocenił(a) serial na 10
Madame_Rose

Jakiś dziwny klimat. Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach się rozkręci i będzie po staremu ;).

ocenił(a) serial na 10
mnita

zgadzam się, na razie jest jakoś średnio, wolałabym żeby klimat pozostał z poprzednich sezonów, a ta muzyka nie pasuje, ale... poczekamy:)

ocenił(a) serial na 9
Madame_Rose

Nie mam pojęcia co zrobili z klimatem serialu. Nie czuć już tego pazura co dawniej. Jak na razie jestem zawiedziony. Zobaczy co przyniesie kolejny odcinek ..

ocenił(a) serial na 7
Madame_Rose

Podobne odczucia. Ten sezon zapowiada się tak samo jak 4, jakby nic się nie zmieniło. Ale co miałoby się zmienić- jakoś nie widzę w która stronę miałby ewoluować Hank, żeby zostać Hankiem.. A zabawnie się ogląda, więc czemu nie oglądać?

ocenił(a) serial na 9
Madame_Rose

Dla mnie cool. Poza tym Hank nie znosi rapu więc obawy o zmianę soundtracku są nieuzasadnione, tym bardziej po pierwszym odcinku... i myślę ,że nie zacznie nosić "golda" i poszerzanych spodni...
... pierwszy kawałek jaki wleciał czyli "ostrzejsza" wersja "The Doors" mówi sama za siebie... to tak odnośnie braku nacisku na kalifornijski klimat... pierwotny klimat "Californication"
Nigdy nie wymagałem od tego serialu głębokiego przekazu intelektualnego... dlatego wszystko to co już widziałem a przez, niektórych określane jako brak pomysłów i nabijanie kasy... dalej sprawia mi taką samą przyjemność... klimat, klimat, klimat... niezależnie od wszystkiego...
Trzeba naprawdę mocno się postarać żeby spieprzyć nastrój jaki posiada ten serial... zobaczymy jak będzie...