PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151711
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Californication s05e06

użytkownik usunięty

Witam odcinek raczej dołujący jak dla mnie ale nawet nawet 8/10 polecam mi się podobał .

ocenił(a) serial na 9

Wstałem dzisiaj "lewą nogą" i myślę... obejrzę sobie ostatni odcinek "Californication" to mi będzie lepiej... trochę słoneczka i pozytywnej energii...
Niestety dziś nie trafiłem... jeden z najbardziej smutnych i melancholijnych odcinków ever... co nie zmienia faktu ,że jest dobry i taki wątek również jest potrzebny.

ocenił(a) serial na 9

Odcinek zwaliła końcówka. Rozstają się i schodzą jak Ross i Rachel. Dla mnie to przesada. 5 odcinek póki co najlepszy w tej serii.

ocenił(a) serial na 7
Eryczek

http://www.reverbnation.com/artist/song_details/7196293

świetna muzyka

ocenił(a) serial na 9
biernat_krakow

biernat_krakow dzieki:) super kawałek.

ocenił(a) serial na 8
biernat_krakow

Awesome! Właśnie obejrzałem i chciałem wiedzieć co to za utwór! I bach kochane forum filmweb'u nie zawodzi! Dzięki ! ;)

ocenił(a) serial na 9
biernat_krakow

No kto by pomyślał, w Californication usłyszymy post-rock. Potwierdza się tylko, że autorzy mają świetny gust. Jeśli kogoś interesuje taka muzyka polecam zainteresować się m.in. Hammock, Explosions in the Sky, EF czy choćby polskim New Century Classics.
Ewentualnie zajrzeć na ten mini serwis - http://przyladekmuzycznejprzestrzeni.blogspot.com/

ocenił(a) serial na 10
biernat_krakow

Dzięki właśnie tego szukałem, zabiiiiis muza :P

ocenił(a) serial na 9
emay

W rzeczy samej. Post-rock nadal mało popularny w Polsce, ale jak widać coraz częściej doceniany na zachodzie. Nic tylko się cieszyć ^^

ocenił(a) serial na 10
biernat_krakow

Zajebista nuta, dzięki :)

ocenił(a) serial na 9

Buldok, widzę że zawsze pierwszy ;)

Odcinek bardzo melancholijny. Dobrze, że nie pojawił się w nim Charlie (oprócz scen retrospekcyjnych). Moim zdaniem niepotrzebne było wprowadzenie Karen w ostatniej scenie.

ocenił(a) serial na 5
Znakomajkowity

Melodia była naprawdę niesamowita, ale całość została zgwałcona przez wokal. Moje subiektywne odczucie, ale brzmiało to tak jakby na siłę starała.

Rozbawiły mnie retrospekcje, idealny przykład ironii. Nawet Hank wiedział, że to miasto go zmieni.
Pratty sad story.

David gets old. :(

ocenił(a) serial na 10
naza

bo co?

ocenił(a) serial na 8

Taki trochę walentynkowy ten odcinek.
Ale warto było zobaczyć Kali bez bluzeczki.

ocenił(a) serial na 7
RomeYY

ja tam liczyłem na coś więcej .. w końcu to Californication ... eh : (

Po raz kolejny Karen udowadnia, że jest "najsmutniejszą" postacią w tym serialu. Z każdym kolejnym odcinkiem przekonuję się, że rozpad związku Hank/Karen to co najmniej równorzędna wina, a ta kobieta nadal robi mu taki mętlik w głowie....

ocenił(a) serial na 9
kylsonn

powiedzcie mi bo nie jestem pewien do konca przeslania tej koncowki. co to mialo oznaczac? ze sie zejda? ze karen czuje sie winna tego jak potoczyly sie ich losy? ze kocha tylko hanka i z nim chce byc?

ocenił(a) serial na 8

Według mnie najlepszy odcinek tej serii to odcinek czwarty. Szósty przypominał mi trochę odcinek w którym pojawił się ojciec Hanka - sporo retrospekcji, Karen i Hank tworzący udany związek. Generalnie ten epizod na czwórkę, za stare dobre czasy.
PS: Mało Charliego, ale w następnym mają to nadrobić :D.

ocenił(a) serial na 8

Może w końcu w następnym coś zacznie się dziać. Reklamy na końcu odcinka to zapowiadają.

Karen wraca do Hanka ! :) wuf! wuf ! wuf! wiedziałem :D :)

ocenił(a) serial na 10
HardkorX

Odcinek dobry, dołujący, ale dobry.
Boję się za to kolejnego, ciekawe co wymyślą w kwestii tej "meloniastej panny"... hmm

MulderX

Ten serial robi się coraz gorszy. Była żona i córka-obrażone na Hanka, że maczał palce w pobiciu Pana Playera, a sprawa dolania procentów została przez głupie baby zmarginalizowana, a ma przecież większe konsekwencje
Teksty Hanka-co to w ogóle jest? Kiedyś miał dobrą gadkę, cięte i trafne teksty a teraz gdybym był kobietą to szybciej Runkle by mnie poderwał. Tego bełkotu, który wydaje mu się śmieszny nie da się słuchać.

ocenił(a) serial na 10
MikeParcero

hmm ktoś sie orientuje gdzie mozna i czy wogole mozna znaleźć gdzies piosenkę którą śpiewa Kali?

ocenił(a) serial na 9
SmoOok

Jakbyś znalazł, to daj linka:P

ocenił(a) serial na 8
raggan

podbijam, jak ktoś znajdzie to niech wrzuci tutaj ;)

ocenił(a) serial na 10

ale to co się będzie działo w 7 odcinku to hohoho nadrobi 6 sezon smutny :)

ocenił(a) serial na 10
budziu128

6 odcinek * trailer 7 odcinka mnie rozwalił ^^

ocenił(a) serial na 7
budziu128

Szkoda, że jak Karen wpadła, nie zastała Hanka w wyrze z Kali :D

ocenił(a) serial na 9
pietpi

NIE SZKODA!MAJA SIE ZEJSC!

ocenił(a) serial na 9

A co powiecie o make upie Hanka w tym odcinku? Mam na myśli ten balonik, cylinder (?) i ten smutek wymalowany na twarzy. Nie wiem czy to się trzyma czegokolwiek ale ten najazd kamery na twarz Hanka - moim zdaniem świetny moment.

Mi się ogólnie cały serial podoba, ale ta seria jest taka trochę dziwna... Jakby inna... Mam czasami wrażenie, że pokończyli za dużo fajnych wątków i nie za bardzo wiedzą co teraz z tym zrobić... Ogólnie ten odcinek jest chyba jednym z lepszych w tej serii, chociaż mnie i tak strasznie wkurza ten cały "Super Man"... Nie jestem rasistką, nie mam nic do czarnych, ale ten koleś wkurza mnie za każdym razem jak otworzy usta... Nie mogę go słuchać normalnie :/ a poza tym ujdzie :D

ocenił(a) serial na 9
kati91

Ten sezon na pewno ma inny klimat niż poprzednie, a już na pewno pierwszy czy drugi. Brakuje mi tu scen z deptaka, barów w których Hank i Charlie spędzali czas, podobnych imprez, które organizował Ashby. Ale mimo to oglądam wciąż Californication po lubię.

ocenił(a) serial na 8

Nie wiem czy każdy widział zapowiedź ale na samym jej początku Karen i Hank są w łóżku, ale później jednak wychodzi na to że się nie schodzą ze sobą. Następny będzie bardziej wesoły.

Najlepszy fragment to retrospekcje. Mam już dosyc tego całego samuraja i Kali, mam nadzieję że w końcu skończą ten wątek i te pytania w każdym odcinku czy spali ze sobą czy nie;p

ocenił(a) serial na 8
alien_2

pod koniec odcinka 5 za hankiem w "pożyczonym" radiowozie ruszył inny, zapewne prawdziwy radiowóz.
w 6 odcinku nie było nawet maleńkiej wzmianki o tym. Tak samo było z odcinkiem 1. W tym serialu, żeby zrobić nowy sezon wystarczy wprowadzić nowych aktorów grających na zmianę - kobietę w której zauroczy się hank i bogatego utalentowanego faceta z pomysłem na karierę. Miał zostać nakręcony film na podstawie "fuc*ing and punching" o którym też nic nie wiadomo.
Według mnie jak narazie 5 seria jest najgorsza. Spodziewałem się bardziej komedii niż dramatu, chociaż nie powiem były momenty z których można bylo się pośmiać :)
pozdrawiam fanów californication

yaceek

Uważam dokładnie tak samo, ta seria jest najgorsza ze wszystkich. Poczekajmy, może się jeszcze coś pozmienia :)

ocenił(a) serial na 7
kati91

Oj nie zgodziłbym się. Nadali zupełnie nowy ciekawy klimat. I wyjątkowo szybkoklnący samuraj :D

ocenił(a) serial na 6

Trochę się dziwię, że ta seria nie wywołała pewnego zamieszania USA. Można ją interpretować jako rasistowską, bo nie ma w niej ani jednej normalnej postaci czarnoskórej. Co jeden murzyn to głupszy.