Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 152222
6,6 20 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Miałem taką lekką refleksję po wczorajszym obejrzeniu ostatniego odcinka. Po pierwszym, świetnym sezonie ten serial idzie na dno coraz bardziej. jakbyście chcieli poczytać, to zapraszam do siebie:

http://slojkowski.com/2012/03/30/hank-moody-jest-nudny/

w każdym razie wg mnie dramatycznie słaby się zrobił.

slojkowski

Masz na myśli wczorajszy odcinek z TVN7? Bo faktycznie był nudny. Chociaż wcześniejszy z wizytą jego kumpla z NY nie był zły.

Piramidoglowy

chodziło mi o ostatnio emitowany odcinek z piątego sezonu, bo oglądałem online. ale mimo wszystko nieźle wspominam odcinek z wizytą kumpla.

ocenił(a) serial na 8
slojkowski

Gdzie go oglądałeś? Przecież jego jeszcze w Stanach nie emitowali.

Calimero

"ostatnio emitowany" w znaczeniu ostatnio emitowany. jedenasty piątego sezonu. 05x11

ocenił(a) serial na 8
slojkowski

Wybacz, wyjaśniałeś to już koledze posta wyżej. To nie jest mój dzień :P

Calimero

luz, mój też nie, spodziewam się, że będę musiał to jeszcze kilka razy tłumaczyć:)

ocenił(a) serial na 8
slojkowski

Pomysły się skończyły. Już wcześniej były ku temu przesłanki ale 5 sezon to potwierdził. A spekulacje na temat 6 sezonu i prawdopodobnym przeniesieniu akcji do NY bo nie wyobrażam sobie sezonu o Broadwayu w Kaliforni dobijają gwoździe do trumny. Mogliby trochę świeżej krwi wprowadzić do ekipy scenarzystów może by coś z tego jeszcze wykrzesali bo na tą chwilę z komediodramatu zrobił się serial obyczajowy z elementami nagości i już nawet ściąganie bohaterów z poprzednich sezonów tutaj nie pomaga.

reese

tak, tak, i jeszcze raz tak. z drugiej strony nie wierzę, że ktokolwiek mógłby to dźwignąć. za dużo tych gwoździ do trumny, za dużo potencjału i czasu, którzy ludzie na to poświęcali, producenci zmarnowali. ale pierwszy sezon i tak pozostanie legendarny.

ocenił(a) serial na 8
slojkowski

Zgadzam się powinni już zakończyć ten serial i zejść ze sceny z podniesioną głową póki jeszcze można to zrobić. Do poziomu początku już pewnie się nie podniosą ale przy odpowiedniej motywacji mogliby podnieść poziom nie odgrzewając w kółko tych samych gagów. Z czym się jeszcze zgodzę to pierwszy a może nawet i drugi sezon był epicki.

ocenił(a) serial na 7
reese

seriale - nawet najlepsze - zwykle tracą poziom gdzieś koło 4,5 sezonu. A co do kończenia - 5 sezon jest wyraźnie słabszy od pozostałych, ale nie tak słaby aby zakończyć. Najgorszą jego wadą jest mała liczba scen w których zanosilibyśmy się śmiechem, a wiele jest takich (jak na przyjęciu - nie pamiętam który odcinek), gdzie mamy ochotę przewinąć dalej.

ocenił(a) serial na 8
Nnorm

No właśnie za bardzo obyczajowe się to zrobiło. Klimat z pierwszych sezonów gdzieś uleciał i nie zapowiada się żeby miał wrócić.

ocenił(a) serial na 7
reese

trzeba mieć nadzieję, że jednak szóstka będzie lepsza. Do jesieni sporo czasu, aby popracować nad scenariuszem

slojkowski

To mam tutaj coś co może niektórych zadowoli:
http://californication.info.pl/6-sezon-odwolany-jutro-ostatni-odcinek-serialu
Czyżby prawdziwe wieści? Osobiście ciężko mi się z tym pogodzić, ale może to(tak jak piszecie) dobrze. Przecież zapowiedziano już oficjalnie 6. sezon a tu takie buty.

Leo Arcana

dzisiaj 1 kwietnia, ale nikt mnie nie nabrał jeszcze, a mieli dobrą szansę, bo ogarnąłem się jakoś o 16. joł.

slojkowski

No to wtopa, zapomniałem o tym ważnym święcie :D