Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 152222
6,6 20 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Przeczytałem właśnie newsa na temat 6 sezonu. Czyżby Hank miał pracować na Broadway?
http://kanapowi.pl/3634/6-sezon-w-californication-jako-musical/

ocenił(a) serial na 9
czornex

Nie chciałbym, żeby to było prawdą. 'Californication' to tylko i wyłącznie Los Angeles.

ocenił(a) serial na 9
Znakomajkowity

Widać scenarzystom kończą się pomysły. W takim wypadku zapowiada się duże rozstanie, Marcy i Stu to w sumie bankowo, Charlie pojedzie. Za Becką nie będe tęsknił.

ocenił(a) serial na 8
czornex

Nie jestem przekonany czy to przejdzie. Californication jak sama nazwa wskazuje powinno się skupiać na tym specyficznym miejscu a przeniesienie akcji do NY to będzie śmierć w konwulsjach. Już ten sezon nie jest najwyższych lotów a zmiana klimatu wcale na dobre nie wyjdzie.

ocenił(a) serial na 7
czornex

A ja chętnie bym coś takiego zobaczył, może trochę by to odświeżyło formułę serialu.

ocenił(a) serial na 8
pan_dziejaszek

Ja też jestem w stanie to zobaczyć pod warunkiem, że będzie jak najmniej NY w tej koncepcji? NY? Zimno, mokro i do dupy. Niech użyją innych metod reanimacji tej produkcji zamiast przenosić miejsce akcji i zmieniać w ten sposób zupełnie całokształt serialu.

ocenił(a) serial na 7
czornex

Jak dla mnie mogą kończyć już, 3 świetne sezony a od 4 widoczny spadek formy nadrabiany jeszcze tylko duetem Hank - Charlie. W 5 sezonie to już nawet to nie utrzymało poziomu.

ocenił(a) serial na 9
Razielogus

Trochę się nie zgodzę. Moim zdaniem 4 sezon był jeszcze na całkiem niezłym poziomie i na nim właśnie serial powinien się skończyć. Hank wręcz epicko wyjechał z L.A co było całkiem niezłym porównaniem do początku pierwszego odcinka. Skacowany Moody wiecznie walczący o Karen dorósł, wygrał pozew, pogodził się z utratą ukochanej i zostawił wszystko za sobą.

Zresztą "This is how it should end".:
http://www.youtube.com/watch?v=euaHdF1iIAk

ocenił(a) serial na 8
Razielogus

mi tam sie podobał 5 sezon z wyjatkiem,wątku i postaci tylera, jego pierwsza ksiązka i sukces, strasznie to naciagane było , dodali raperów, bo to też częśc krajobrazu californii

ocenił(a) serial na 9
kozodoj

pewnie mnie zrównacie z ziemią ale...dla mnie ten sezon był naprawdę bardzo dobry i nie wiem nawet czy nie najlepszy (no może nie najlepszy ale na pewno w ścisłej czołówce) świetnie się bawiłem oglądając go, nawet lepiej niż przez ostatnie dwa sezony, ale to oczywiście moje subiektywne zdanie :)

ocenił(a) serial na 7
romero84

Ja też się absolutnie się zgadzam. 5 sezon jest inny od wcześniejszych, co nie znaczy że gorszy. Moim zdaniem dodanie samuraja i Tylera odświeżyło trochę serial. Jedyne do czego można się przyczepić do tego że zrobiło się trochę schematycznie, a Hank stał się trochę takim chłopcem do bicia.

ocenił(a) serial na 9
masterofborowik

Samuraj jak najbardziej, niestety Tyler był za bardzo naciągany. Moim zdaniem z "nowych postaci" to Bates był mistrzem. No i stanowczo za mało było Marcy i Stu.

ocenił(a) serial na 8
czornex

zgadzam sie bates był mistrzem,a samurai wprowadził troche humoru

ocenił(a) serial na 10
romero84

nie, dlaczego?
Twoje zdanie
ja natomiast uważam, że serial powinien się skończyć na czwartym sezonie, bo piąty był już naciągany i przekombinowany
jak byłam w stanie uwierzyć we wszystko w pierwszych czterech, tak piąty to już dla mnie czysta fantazja
i ma rację ktoś z rozmówców tutaj - Bates rządził
i tylko on

ocenił(a) serial na 7
kozodoj

Postać Tylera jest tragicznie beznadziejna, podobnie jak i Becca, ona mnie już tylko irytuje od 4 sezonu, łazi naburmuszona i tylko marudzi. Wątek Samuraja według mnie nie wykorzystany do końca, chociaż jeszcze nie widziałem 12 odcinka ale spodziewałem się czegoś więcej, to samo z Kali. Ja tam ubolewam że nie pojawiła się Abby, a przed premierą 5 sezonu czytałem że ma się pojawić. :)

ocenił(a) serial na 10
Razielogus

święte słowa!