PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151697
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

To wszystko jest za piękne żeby było prawdziwe...ale w sumie po co ma być prawdziwe... Bo czy komus jescze zdarza sie spotykac na swojej drodze tylko gorace laski, utrate swiezo napisanej powiesci i nowiutkiego samochodu kwituje nerowym usmieszkiem i zapaleniem fajki? Długo by tu wymieniać dziwne sytuacje ale to właśnie przez nie ten serial jest taki świetny, jak to dobrze sobie odreagowac ciezki dzien przy Californii i lampce wina:)

Ale właśnie ale... Nie rozumiem po co psuc zajebisty klimat serialu takimi epizodami jak z ta sekretarka Charliego i ukradziona ksiązka Mii. Strasznie mnie te historie z szantażem w tle zdenerwowały, mam nadzieje że w 3 sezonie nastapi happy-end i te dwie feministki znikna z tego swietnego serialu

ocenił(a) serial na 8
They_shoot_horses_dont_t

Cóż, muszę Ci przyznać rację, bo te dwie "feministki" również mnie dobijały, ale w sumie, jakby wszystko było pięknie, to by było za pięknie^^ jak dla mnie te odcinki były dobre i dzięki nim historia toczyła się ciekawie przynajmniej.^^ Powiem więcej xD moim zdaniem drugi sezon przebił pierwszy(co nie oznacza, że był zły! xD bo był wspaniały XD) co do happy-endu to też bym chciał go, jednakże jeśli skończy się dramatem to również dobrze, bo przynajmniej będzie się wyróżniał czymś, no i w sumie dramatyczne zakończenie na pewno się bardziej zapamięta, niż happy-end, którego są tysiące.^^ Pozostaję nam czekać na sezon trzeci i zobaczyć jak się skończy- modlę się, by był to ostatni, gdyż jednak co za dużo to nie zdrowo, a po co psuć dobry serial?

zdzislaw_1963

Do końca 12 odcinka wyczekiwałem na moment, w którym będzie coś wiecej o dopiero co napisanej biografi Lew Ashbi'ego. Nic takiego nie było, wiec tylko pozostaje mi czekać na 3 sezon. Byc moze Hank zabłyśnie w nowym sezonie dzieki tej książce i przebije nią swe "utracone" dzieło.

zdzislaw_1963

Też się zgadzam, gdyby te dwie s***, znaczy 'feministki' nie pojawiły się, byłoby zbyt pięknie, może i tak byłyby problemy ale nie takiej rangi:) Ale jak widać producenci wolą 'na ostro' ^^
Też z niecierpliwością czekam na 3 sezon, ale nawet nie wiem jakiego zakończenia mogę spodziewać..

ocenił(a) serial na 10
They_shoot_horses_dont_t

Powiem szczerze ja tak mam :)

A tak na faktach to te wątki idealnie wpasowują się w temat Hank swojego życia nie odbiera jako nie kończącej się orgii i wszystko jest wspaniale, kobiety kocha i pozwalają mu zapomnieć o życiu które daje mu w pysk za przeproszeniem :) A danie 2 fem women ma cel pokazuje że i kobieta może dać .....popalić... i nie podszczypujcie sekretarek debile to idealna droga do wpadki ... słowa Hanka ostrzeżenie dla nas. etc. etc.

Ogmios

No z tymi sekretarkami to trudno się nie zgodzić:) Te 2 babki przynajmniej pokazują, że nawet takim facetom jak Hank, nie zawsze wszystko się udaje, i nie zawsze wszystkie działania pozostają bezkarne.. Więc faceci, uważajcie.. :)