PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151788
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Napisy czy lektor?

ocenił(a) serial na 7

Wolicie oglądać Californication z lektorem czy z napisami?

nortonas

Z napisami zawsze ogląda się lepiej, o ile zna się język oryginału. Jeśli nie, to w zasadzie włączenie lektora nie wpływa na całokształt (poza tym że nie da się w całości ocenić gry aktorskiej).

Kazian

że co ? to bez znajomości języka ogląda się gorzej ? co za bzdura :/
ja wolę napisy przy każdym filmie, chyba, że ich nie ma to wtedy lipa :P nawet nie znając języka lepiej się ogląda słysząc głos aktorów, a nie lektora, który ich całkiem zagłusza :/

nortonas

zawsze napisy ;p

ocenił(a) serial na 8
nortonas

chyba tylko szeregowiec ryan z lektorem dodaje filmowi klimatu, w tym przypadku nie, tylko z napisami

ocenił(a) serial na 7
Grzesztof33

Zależy od filmu. Np w dubbingowaniu bajek Polska jest świetna. Ale Californication wolę w oryginale z napisami. Przede wszystkim dużo lepszy dźwięk jest ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
ural

hahahahahahahahahaha... nie rozumiem

ocenił(a) serial na 9
nortonas

z napisami! zawsze można się czegoś douczyć po angielsku :)

nortonas

Natomiast mi jak w żadnym innym serialu tutaj lektor bardzo odpowiada. Tym bardziej, że jest na dobrym poziomie.

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

Lektor zdecydowanie lektor. Jednak wolę Jacka Brzostyńskiego z HBO niż tę mumie Mirosława Uttę z "N”, Jako wykształcony aktor ten pierwszy lepiej interpretuje dialogów świetnie oddaje ich klimat.

Zbyszek_2

Tak Brzostyński wymiata. Nie dam rady oglądać serialu z innym lektorem niż pana Jacka.

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

A może linki do odcinków z nim?

Zbyszek_2

Californication S01E01 [720p.HDTV.x264.AC3] [Lektor PL]

Wpisz to w google.

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

No Bu ha ha! Mówisz jakbym już nie próbował zawsze trafiałem na lektora z N.

Zbyszek_2

No a ja zawsze mam Jacusia, no nic tylko Tobie współczuć...

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

w każdym sezonie jest czy tylko w pierwszych trzech?

Zbyszek_2

Mam w pierwszych 4, i prawdopodobnie w 5(jeszcze kolega mi nie zgrał na pena więc nie wiem ale parametry pilku są takie same więc pewnie też).

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

OK daj cynk w razie czego.

Zbyszek_2

No niestety lektor z eNki.

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

A nie mówiłem?

nortonas

nie znoszę lektora w żadnym filmie, ani serialu. tutaj również wyjątku nie ma ;)

nortonas

Tylko napisy. Lektor ssie. Trzeba słyszeć oryginalne kwestie aktorów, a nie lektora który nie tłumaczy poprawnie i okraja(wiem że to nie jego wina-on tylko czyta).

ocenił(a) serial na 9
lordi222

Jacek Brzostyński niczego nie okraja. W dodatku jest aktorem swoją interpretacją tekstu podkreśla humor dialogu.

Zbyszek_2

Masz racje. Próbowałem oglądać z napisami i dialogi w lektorze są o wiele zabawniejsze.

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

Zgadza się

Zbyszek_2

Oglądam własnie z lektorem z Showtime'u czyli z eNki chyba? Powiem Ci, że też są bardzo fajne teksty.
Nie będę tobie spoilerował bo nie wiem w którym jesteś miejscu ale nie jest z tym lektorem tak źle jak uważałem. Tylko trochę barwa głosu mi nie podchodzi.

ocenił(a) serial na 9
Luxyfer

Jestem absolutnie na bieżąco obejrzałem wszystko.

Zbyszek_2

Jest cała masa tekstów których nie da się przełożyć na PL.
Oglądanie z lektorem takiego serialu to jak jazda porshe...na siedzeniu pasażera-jest zajebiście, ale nijak się ma do prowadzenia takiej fury ;)

ocenił(a) serial na 10
nortonas

Tylko napisy. No w ostatecznosci, ale to w ostatecznosci lektor z HBO. Lektor zawsze psuje klimat zwlaszcza ten TVNowski albo Nowski. Widać to szczególnie w Dexterze, gdzie pomijana jest większość dialogów.

ocenił(a) serial na 10
nortonas

Jako jeden z niewielu filmow / seriali które dotychczas ogladalam wole ogladac z lektorem, tam akcja dzieje sie tak szybko, ze doslownie nie ma czasu na napisy :) choc z drugiej strony glos Duchownego :):):) i lektor staje sie beznadiejny

ocenił(a) serial na 10
nortonas

Hahahahahaha, właśnie sobie wyobraziłam "maaaadaaaaafaaakaaaa" by lektor - "skuuurczyyyybyyyyykuuuuuuu!!!"
Żeby wpasować się w myśl przewodnią topicu - osobiście preferuję wersję "hard", bez niczego. Z napisami bym dostała cholery - albo tłumaczenie nie teges, albo nie nadążam. Lektor... hmmm... "skuuuurczyyyybyyyyyykuuuuu"... odpada. Z resztą tak zawsze mogę powiedzieć "nie, wcale się nie opier**lam, ćwiczę angielski".

nortonas

napisy zdecydowanie :)

ocenił(a) serial na 7
nortonas

oczywiście, że napisy, ale są takie dni gdy jestem tak zmęczona i nie mam już siły czytać, a jednak chcę obejrzeć kolejny odcinek, wolę lektora.

ocenił(a) serial na 8
nortonas

Co za bezsensowne pytanie jak wgl można oglądać z lektorem cokolwiek ??

ocenił(a) serial na 8
nortonas

I tak najpierw pojawia się odcinek z napisami, a zanim pojawi się z lektorem, to można już cały sezon skończyć :P

ocenił(a) serial na 9
nortonas

http://www.youtube.com/watch?v=VJ_Nq6YW2JY to jest moja odpowiedź!